Activiteiten
Avondlezingen

Avondlezingen

Van oktober 2015 tot en met maart 2016 vinden op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis, overige luisteraars betalen vanaf 19.00 uur aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

 

 

5 en 20 maart en 2 april: Vroege Vogel Wandeling door de Bush

Bij dit exclusieve programma gaat u al voor openingstijd met een gids op ontdekkingstocht. De gidsen nemen u in kleine groepjes mee naar de ontwakende Bush, waar onder meer zeekoeien, otters en aardvarkens leven. 

Dit programma is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Gezinnen met kinderen krijgen een wat interactiever programma met opdrachten en eigen gidsen. Goede mobiliteit is een vereiste. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.

6 en 19 maart en 3 april: Vroege Vogel Wandeling door de Bush met ontbijt

Bij dag en dauw een dertigtal exotische vogelsoorten in het regenwoud horen zingen en observeren bij hun ochtendrituelen: kan er voor natuurliefhebbers iets mooiers zijn? Met de 'Vroege Vogel Wandeling door de Bush' gaat u al voor openingstijd met een gids op ontdekkingstocht. 

Op deze data kunt u deelnemen aan het programma  'Vroege Vogel Wandeling door de Bush' inclusief ontbijt.

31 januari: Themarondleiding voor jaarkaarthouders: Apenwandeling

31 januari: Themarondleiding voor jaarkaarthouders: Apenwandeling

Observaties aan apen zijn vaak grappig en vertederend, maar soms ook confronterend. Tenslotte lijken mensen en apen in veel opzichten behoorlijk op elkaar. Of toch niet? De gidsen vertellen u tijdens de wandeling langs de apen van Burgers’ Zoo meer over sociaal systeem en gedrag. De wandeling duurt 1,5 uur, is geschikt voor volwassen en deelname kost per persoon 1 Euro voor ons natuurbehoudsproject in Belize.

17 februari: Communiceren in de natuur: oprechtheid, geheimhouding en bedrog

17 februari: Communiceren in de natuur: oprechtheid, geheimhouding en bedrog

Professor emeritus Jan van Hooff, gedragsdeskundige en dierentuin-expert vertelt hoe dieren aan anderen, vooral aan soortgenoten, hun intenties duidelijk maken via speciale communicatiesignalen. Leer over eerlijke signalen, misleiding en zelfbeeld in de dierenwereld!

16 maart: Burgers’ project in Belize

16 maart: Burgers’ project in Belize

Samen met het Zwitsers vlinderpark Papiliorama beheert Burgers’ Zoo sinds meer dan 25 jaar een reservaat in Belize. De directeur van Papiliorama Caspar Bijleveld is bijzonder vertrouwd met het reilen en zeilen in de bossen, mangroves en lagunes van Belize. Hij vertelt op boeiende wijze over natuurbehoud in de praktijk.

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>