Activiteiten
18 en 19 juni 2016: Haaien-weekend

18 en 19 juni 2016: Haaien-weekend

In samenwerking met ‘Save our Sharks Nederland’ zetten we de haaien en roggen een weekend lang speciaal in de schijnwerpers, figuurlijk gesproken dan. De hele dag is er een haaienspeurtocht, staan er deskundig gidsen uitleg te geven over het leven van haaien en zijn er diverse infostandjes waar men bijvoorbeeld een haaiengebit wel eens van heel dichtbij kan bekijken. Het ‘Save our Sharks-team’ vertelt over de bedreigingen van de haaien op de Nederlandse Antillen en hoe zij aan de bescherming van deze kraakbeenvissen bijdragen. En er zijn hele speciale rondleidingen, waarvoor echter aanmelding vooraf is vereist. 
18 en 19 juni 2016: Vroege Vissen Wandeling

18 en 19 juni 2016: Vroege Vissen Wandeling

Kom vroeg uit de veren en geniet van de serene rust in de Ocean. Onder begeleiding van gidsen starten deze unieke rondleidingen al ruim voor openingstijd, om 7.30 uur. Leer over wat de vissen ’s nachts doen, en zie ons overdag donkere nachtkoraal eens bij vol licht! Aanmelding noodzakelijk.

18 en 19 juni 2016: Kijkje achter de schermen van de Ocean

18 en 19 juni 2016: Kijkje achter de schermen van de Ocean

Aan het eind van de middag van 18 en 19 juni vinden interessante kijkjes achter de schermen van Burgers’ Ocean plaats, onder leiding van deskundige gidsen. Aanmelding noodzakelijk.

21 en 22 mei: Familierondleiding ‘Jonge dieren’

21 en 22 mei: Familierondleiding ‘Jonge dieren’

Bij deze rondleiding bekijken volwassen en kinderen vanaf 6 jaar de jongste bewoners van Burgers’ Zoo. Bij sommige dieren zijn de jongen snel zelfstandig, bij andere moet er vele maanden lang voor de kleintjes worden gezorgd. Bij welke dieren is dat de taak van beide ouders, bij welke de taak van slechts één ouderdeel? 

Themawandelingen

Themawandelingen

Voor de bezoeker die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek wil zien, zijn er twee themawandelingen.

Het boekje 'Met de kleinkinderen op stap' is speciaal voor grootouders die het park met hun kleinkinderen bezoeken. Aan de hand van vragen over vroeger en de belevingswereld van kinderen nu wordt tijdens een wandeling door Burgers’ Zoo de generatiekloof op een heel gezellige en verrassende manier overbrugt! 

De themawandeling ‘Nooit te oud om te leren’ is bedoeld voor volwassen die meer willen weten over ouderdom bij dieren en planten. Welke dieren worden uitzonderlijk oud? Hoe zit het met de verzorging van hoogbejaarde dieren? Geniet je als dier op leeftijd meer aanzien binnen de groep, of zak je juist in rang? 

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Download de boekjes, print deze uit, zet de boekjes in elkaar en laat u door het park begeleiden!

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>