Activiteiten
Kindercolleges

Kindercolleges

Kindercolleges richten zich exclusief op kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar die een geldige jaarkaart voor Burgers’ Zoo hebben en die meer over dieren willen leren! Start is om 16.00 uur in het Auditorium en de lezingen duren 50-60 minuten lang. Ouders mogen desgewenst achterin de zaal plaats nemen of door het dierenpark wandelen. Het laatste wordt zeker aangeraden als de collegebezoeker jongere broertjes of zusjes erbij heeft, want zij mogen niet aan het college deelnemen. 

Kindercollege 3: Overleven in het regenwoud

Kindercollege 3: Overleven in het regenwoud

Waarom is het zo moeilijk om in het regenwoud dieren te onderzoeken? Hoe komen de dieren daar een hun voedsel en hoe zorgen ze ervoor dat ze veilig zijn? 

Kindercollege 4: Jonge dieren

Kindercollege 4: Jonge dieren

Eens kijken, wie de jonge dieren met de goede ouders kan matchen! En waarom krijgen sommige dieren maar één jong per keer, en andere héél veel?

Themawandelingen

Themawandelingen

Voor de bezoeker die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek wil zien, zijn er twee themawandelingen.

Het boekje 'Met de kleinkinderen op stap' is speciaal voor grootouders die het park met hun kleinkinderen bezoeken. Aan de hand van vragen over vroeger en de belevingswereld van kinderen nu wordt tijdens een wandeling door Burgers’ Zoo de generatiekloof op een heel gezellige en verrassende manier overbrugt! 

De themawandeling ‘Nooit te oud om te leren’ is bedoeld voor volwassen die meer willen weten over ouderdom bij dieren en planten. Welke dieren worden uitzonderlijk oud? Hoe zit het met de verzorging van hoogbejaarde dieren? Geniet je als dier op leeftijd meer aanzien binnen de groep, of zak je juist in rang? 

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Download de boekjes, print deze uit, zet de boekjes in elkaar en laat u door het park begeleiden!

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

Winteravondlezingen

Winteravondlezingen

Van oktober 2016 tot en met maart 2017 vinden op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis, overige luisteraars betalen vanaf 19.00 uur aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

Winteravondlezing 3: Educatie & zo(o)

Winteravondlezing 3: Educatie & zo(o)

Winteravondlezing 3: Educatie & zo(o)

Op 21 december bekijken we de educatieve functie van dierentuinen nader, in een presentatie van hoofd educatie van Burgers’ Zoo, Constanze Mager. Uiteraard doet zij vooral meer uit de doeken over hoe educatie in Burgers’ Zoo ingekleed wordt, maar er komen ook allerlei voorbeelden vanuit dierentuinen in de hele wereld langs!  

Winteravondlezing 4: Haaien, roggen en vissen

Winteravondlezing 4: Haaien, roggen en vissen

Jerry Lust van ProSea spreker vertelt op sprankelende wijze over de zintuigen, voedertechnieken, voortplanting en kwetsbaarheid van verschillende vissensoorten. De focus ligt hierbij op de Noordzee en Waddenzee, waar verrassend veel soorten haaien en roggen leven.

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement