Activiteiten
Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

Avondlezingen

Avondlezingen

Burgers' Zoo organiseert regelmatig interessante avondlezingen op woensdagen. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

Abonnementhouders mogen de lezing gratis bezoeken op vertoon van hun geldige abonnement en alle overige geïnteresseerden betalen vanaf 19.00 uur 2,50 Euro per persoon.

 

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Tijdens het Afrika Festival: Lezing ‘Wij uit Afrika’

Gedragsdeskundige en emeritus hoogleraar van de Universiteit van Utrecht Jan van Hooff vertelt u tijdens de presentatie -op 6 mei- ‘mee terug naar Afrika’… waar we toch allemaal vandaan komen!? De apendeskundige -bekend van onder meer van RTL Late Night- vertelt daarbij onder andere over Afrikaanse mensapen en over de evolutie van de primaat mens, van wie de wieg in Afrika staat. Zoals altijd zit de lezing vol humor en geeft veel stof tot nadenken!

Wie overdag van het Afrika Festival in Burgers’ Zoo heeft genoten, kan de dag afsluiten met gratis deelname aan deze lezing. Wie alleen voor de lezing komt, betaalt na 18.30 uur aan de kassa slechts 2,50 euro. Aanmelding vooraf is wel noodzakelijk;

Meer info over het Afrika Festival vindt u hier >>>

 

Tijdens het Afrika Festival: Rondleiding: op Safari!

Bij deze rondleiding neemt een deskundige gids u mee naar Burgers’ Safari. Kinderen en volwassen horen allerlei wetenswaardigheden over giraffen, neushoorns, leeuwen, antilopen, zebra’s en cheeta’s. Duur 60 minuten, voor volwassen en kinderen vanaf 6 jaar. Gelieve u van te voren in te schrijven ivm beperkte ruimte. De rondleidingen zijn om 14.15u en 16.15u en starten bij de pinguins.

Meer info over het Afrika Festival vindt u hier >>>

Rondleiding tijdens het Afrika Festival: Savanne, regenwoud en kust

Wie zich voor deze rondleiding aanmeldt, maakt onder begeleiding van een deskundige gids kennis met een aantal minder voor de hand liggende diersoorten uit Afrika. Op het Afrikaanse continent vindt men de meest uiteenlopende leefgebieden en daarom ook de meest verschillende dieren met diverse aanpassingen. Deze rondleiding gaat onder meer langs de pinguïns, stokstaartjes, duikers, dwergnijlpaard, gieren, flamingo’s en mensapen. Duur 60 minuten, voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar. Gelieve u van te voren in te schrijven ivm beperkte ruimte. De rondleiding start dagelijks om 15.15u.

Meer info over het Afrika Festival vindt u hier >>>

Vroege Vogel Wandeling door de Bush

Bij dit speciale programma nemen de gidsen u vroeg in de ochtend in kleine groepjes mee naar de ontwakende Bush. Bij dag en dauw tal van exotische vogelsoorten in het Arnhemse regenwoud horen zingen: kan er voor vogelliefhebbers iets mooiers zijn?

Dit jaar vinden de Vroege Vogelwandelingen plaats op 14, 15, 21, 22, 28 en 29 maart en 11, 12, 18 en 19 april, om 7.15 uur. Deelnemers dienen over een geldige entreekaart of een geldig abonnement te beschikken. Verder vragen we voor de Vroege Vogelwandeling € 5,00 per persoon; abonnementhouders betalen slechts de helft. De opbrengst van deze wandeling komt ten goede aan ons natuurbehoudsproject in Belize.

De Vroege Vogel Wandeling is vooral geschikt voor volwassenen. Maar gezinnen met kinderen vanaf zeven jaar zijn zeker ook welkom! Gezinnen worden bij de groepsindeling bij elkaar geplaatst, zodat in deze groepjes ook speciaal op de kinderen kan worden ingegaan.

 

Beschermde Planten Wandelingen

In samenwerking met de andere botanische tuinen van Nederland zetten we op het weekend van 22 t/m 24 mei plantensoorten in de spotlights die op de lijst van bedreigde soorten staan. Laat u verbazen over de ‘groene juweeltjes’ in de Bush en Desert! De gidsen vertellen interessante verhalen over de bijzonderheden van deze planten. Deze rondleidingen voor volwassen plantenliefhebbers starten om 17 uur en duren vijf kwartier lang. De kosten zijn (bovenop een geldige entreekaart) € 1 per persoon, voor ons natuurbehoudsproject in Belize.