Activiteiten
22 t/m 30 oktober: Draakjes (be)zoeken

22 t/m 30 oktober: Draakjes (be)zoeken

Tijdens het Arnhems Sprookjesfestival met thema ‘Draken en Dromen’ van 22 t/m 30 oktober is er elke dag een gratis familierondleiding, waarbij je gaat speuren naar echte draakjes! De gids geeft uitleg over pythons en varanen, en samen gaat de groep op zoek naar leguanen en kroonbasilisken. De tour begint om 14.00 uur bij de pinguïns en duurt 1 uur. Dit programma is geschikt voor kinderen van 4 t/m 9 jaar en hun ouders. De rondleiding is gratis, maar wie meedoet moet wel een geldig entreekaartje voor de dierentuin hebben. Aanmelding kan tot twee dagen voor de gewenste datum, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Zoomeravonden 6, 13, 20 en 27 augustus

Zoomeravonden 6, 13, 20 en 27 augustus

Op de vier zaterdagmiddagen in augustus vinden er vanaf 14.00 uur op allerlei locaties in Burgers’ Zoo leuke educatieve activiteiten plaats. En traditiegetrouw is de dierentuin op deze dagen open tot 21.00 uur! Na 16.00 uur betalen bezoekers een gereduceerd entreetarief van slechts 10 Euro per persoon.

De Zoomeravonden staan geheel in het teken van ‘monsterlijke dieren’: Bekijk de nagebouwde, bizarre diepzeemonsters en bezoek de vrolijke musical ‘Deep Ocean Monsters’! De gidsen laten je in de Ocean kennis maken met hoe het leven in de diepzee in elkaar zit. Jong en oud testen in de Desert hun kennis bij het interactieve spel over de micromonsters op en in het mensenlichaam. Tijdens mini-rondleidingen in de tunnel tussen Bush en Desert onderzoeken we het monster-gehalte van slangen, padden en vogelspinnen. Of alle dieren hun imago als ‘schattig’ of ‘eng’ wel terecht dragen? Mogelijk zullen de meningen over haaien, pythons, stokstaartjes en tortelduifjes op deze middagen veranderen!

Winteravondlezingen

Winteravondlezingen

Van oktober 2016 tot en met maart 2017 vinden op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis, overige luisteraars betalen vanaf 19.00 uur aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

Winteravondlezing 1: Houdt de koolmees van Schaarsbergen de klimaatverandering bij?

Winteravondlezing 1: Houdt de koolmees van Schaarsbergen de klimaatverandering bij?

Op 19 oktober 2016 om 19.30 uur zal Marcel Visser van het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen vertellen over zijn jarenlang onderzoek aan koolmezen in Schaarsbergen, dus heel dicht bij onze dierentuin. Op bevlogen wijze vertelt hij, wat decennialang kijken in nestkasten voor boeiende inzichten over deze zangvogel heeft opgeleverd!

Themawandelingen

Themawandelingen

Voor de bezoeker die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek wil zien, zijn er twee themawandelingen.

Het boekje 'Met de kleinkinderen op stap' is speciaal voor grootouders die het park met hun kleinkinderen bezoeken. Aan de hand van vragen over vroeger en de belevingswereld van kinderen nu wordt tijdens een wandeling door Burgers’ Zoo de generatiekloof op een heel gezellige en verrassende manier overbrugt! 

De themawandeling ‘Nooit te oud om te leren’ is bedoeld voor volwassen die meer willen weten over ouderdom bij dieren en planten. Welke dieren worden uitzonderlijk oud? Hoe zit het met de verzorging van hoogbejaarde dieren? Geniet je als dier op leeftijd meer aanzien binnen de groep, of zak je juist in rang? 

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Download de boekjes, print deze uit, zet de boekjes in elkaar en laat u door het park begeleiden!

Kindercolleges

Kindercolleges

Kindercolleges richten zich exclusief op kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar die een geldige jaarkaart voor Burgers’ Zoo hebben en die meer over dieren willen leren! Start is om 16.00 uur in het Auditorium en de lezingen duren 50-60 minuten lang. Ouders mogen desgewenst achterin de zaal plaats nemen of door het dierenpark wandelen. Het laatste wordt zeker aangeraden als de collegebezoeker jongere broertjes of zusjes erbij heeft, want zij mogen niet aan het college deelnemen. 

Kindercollege 1: De aap uit de mouw!

Kindercollege 1: De aap uit de mouw!

We starten onze collegereeks op 19 oktober 2016 om 16.00 uur, voor kinderen van 8 t/m 12 jaar oud, met een lezing over apen. Hoe praten ze apen met elkaar, en hoe wordt een aap de baas in de apengroep?

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement