Activiteiten
Avondlezingen

Avondlezingen

Burgers' Zoo organiseert regelmatig interessante avondlezingen op woensdagen. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

Abonnementhouders mogen de lezing gratis bezoeken op vertoon van hun geldige abonnement en alle overige geïnteresseerden betalen vanaf 19.00 uur 2,50 Euro per persoon.

 

Extra winterlezing, 25 maart, 19.30 uur: Painted Dog Conservation

Al tien jaar vecht de Nederlandse Stichting Painted Dog Conservation voor het voortbestaan van de bedreigde Afrikaanse Wilde Hond. Medeoprichter Greg Rasmussen is dit jaar al 25 jaar actief in het veld!

Greg Rasmussen, velddirecteur Peter Blinston en spoorzoeker Jealous Mpofu vertellen u op deze avond over het hun jarenlange natuurbeschermerswerk in Zimbabwe. De presentatie wordt in het Engels gehouden. Maar waar nodig wordt een Nederlandse toelichting geven.

Na afloop is er de mogelijkheid  om strikkenkunst te kopen en te informeren naar de mogelijkheid om het project te bezoeken.

Abonnementhouders hebben gratis toegang, overige bezoekers betalen na 19.00 uur € 2,50. Van te voren aanmelden voor deze lezing is noodzakelijk, dit kan via info@burgerszoo.nl.

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

22 & 23 maart om 7.15 uur: Vroege Vogel Wandeling door de Bush

Bij dit speciale programma wordt u al om 7.15 uur opgehaald bij de hoofdingang van Burgers’ Zoo. De gidsen nemen u in kleine groepjes mee naar de ontwakende Bush. Bij dag en dauw tal van exotische vogelsoorten in het Arnhemse regenwoud horen zingen: kan er voor vogelliefhebbers iets mooiers zijn? Per dag zijn er zestig plaatsen beschikbaar; vol is vol. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Helaas zijn de vroege vogelwandelingen van 15 en 16 maart al volgeboekt. Op 22 en 23 maart zijn de kosten per deelnemer hoger, omdat die ochtenden wordt afgesloten met een lekker, sfeervol ontbijtje in het Bush Restaurant. De kosten voor wandeling inclusief ontbijt bedragen € 17,50 per persoon, voor kinderen tot en met negen jaar € 15,00. De Vroege Vogel Wandeling is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Bij de groepsindeling zullen we gezinnen met kinderen bij elkaar plaatsen, zodat in deze groepen ook speciaal op de kinderen kan worden ingegaan.

Aanmelden voor deze wandeling via info@burgerszoo.nl is noodzakelijk.

6 april om 15 uur: ‘Van slurf tot staart’

Olifantenvrienden komen aan hun trekken in het succesprogramma ‘Olifanten van slurf tot staart’. Dit programma duurt ongeveer twee uur. De kinderen  (vanaf 4 jaar) volgen een eigen programma in de buurt van de ouders.  Waar de kinderen bijvoorbeeld schilderen, leren de ouders over de rol van olifanten  in religie en cultuur. Deelname kosten zijn 1 euro.

Aanmelden vooraf is in verband met het beperkt aantal plaatsen noodzakelijk, dit kan via info@burgerszoo.nl 

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Of lees eerder verschenen nieuwsbrieven terug: