Activiteiten

Avondlezingen

Avondlezingen

Burgers' Zoo organiseert regelmatig interessante avondlezingen op woensdagen. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

Abonnementhouders mogen de lezing gratis bezoeken op vertoon van hun geldige abonnement en alle overige geïnteresseerden betalen vanaf 19.00 uur 2,50 Euro per persoon.

 

Woensdag 17 december om 19.30 uur: Vogels - Heel anders dan wij.. of toch niet helemaal?

Gedragsdeskundige en emeritus hoogleraar van de Universiteit van Utrecht Jan van Hooff doet verrassende verhalen over vogels uit de doeken. Hij staat stil bij de bijzondere evolutionaire geschiedenis van deze diergroep. Daarna neemt hij samen met de luisteraars een kijkje in het vogelbrein: hoe is het met de intelligentie van vogels gesteld, vergeleken met andere diergroepen?

 

Woensdag 21 januari om 19.30 uur: ‘Oog in oog met gorilla’s, chimpansees en orang-oetans’

Een reis naar wilde berggorilla’s of een bezoek aan chimpansees in het regenwoud staan bij veel natuurliefhebbers hoog op het verlanglijstje. Biologe Constanze Mager vertelt, wat de ecotourist kan verwachten van het leefgebied van de mensapen en van de ontmoeting met de dieren zelf! De persoonlijke ervaringsberichten worden afgewisseld met beschouwingen van kansen en gevaren van ecotoerisme voor de bedreigde mensapen.

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

Rondleiding ‘Nachtbrakers en slaapmutsen’

Op de dagen van onze winteravondopenstelling luiden we de avond in met interessante rondleidingen over slaapgedrag en bijzondere aanpassingen van nachtactieve dieren. We lopen daarbij door de Rimba, langs de vogels en de mensapen. Deze rondleiding is alleen voor volwassenen, aanmelding vooraf noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt. Per deelnemer vragen we een bijdragen van één Euro voor ons natuurbehoudsproject in Belize. 

Kinderrondleiding ’Hoe dieren in het donker leven’

Deze leuke activiteitentocht voor kinderen zit vol experimenten en spelletjes! Met een gids die van alles weet over hoe de dieren in het pikkerdonker toch hun weg kunnen vinden, verkennen de kinderen de Desert. De volwassen volgen in de buurt hun eigen programma. Per deelnemer vragen we een bijdragen van één Euro voor ons natuurbehoudsproject in Belize.

Zaterdag 17 en zondag 18 januari 2015 om 9.00 uur: ‘Ocean-toer’

Op deze verkenningstochten in Burgers’ Ocean zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar van harte welkom! De ouders luisteren natuurlijk ook mee, maar de rondleiding is dus op de kinderen gericht. Reservering noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt.

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>