Activiteiten
Avondlezingen

Avondlezingen

Van oktober 2015 tot en met maart 2016 vinden op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis, overige luisteraars betalen vanaf 19.00 uur aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

 

 

18 november: Onderzoek en zo(o)

18 november: Onderzoek en zo(o)

In de jaren zeventig en tachtig behaalde het door Frans de Waal uitgevoerde onderzoek aan de chimpanseekolonie in Burgers’ Zoo wereldfaam. Maar ook in de recente geschiedenis is er in Burgers’ Zoo veel interessant onderzoek uitgevoerd. Biologe Constanze Mager vertelt over de meest spannende onderzoeksopzetten en resultaten van de afgelopen vijf jaar van studies aan onder meer mensapen, tijgers, roggen en… bezoekers!

16 december: Bloedjeuk

16 december: Bloedjeuk

Een bijzondere winteravondlezing staat voor december gepland. De toneelgroep Graficus verrast u met een eenakter over geklets op kantoren, geouwehoer over niets en het gevecht om hogerop te komen. Dat het oergedrag van de werkende Homo sapiens op fascinerende wijze op het sociale gebeuren in een groep chimpansees lijkt, wordt in de inleiding en de slotinterpretatie door biologe Constanze Mager overduidelijk.

20 januari: (Van) alles over koralen

20 januari: (Van) alles over koralen

Bioloog en curator van de Ocean Max Janse neemt u tijdens deze avondlezing mee naar de tropische riffen met hun kleurrijke, boeiende koralen en andere creaturen. Op deze avond komen zowel de fascinerende biologie van koralen en andere lagere dieren van een natuurlijk koraalrif aan bod, als ook de verzorging van het levende koraalrifecosysteem in de Ocean.

31 januari: Themarondleiding voor jaarkaarthouders: Apenwandeling

31 januari: Themarondleiding voor jaarkaarthouders: Apenwandeling

Observaties aan apen zijn vaak grappig en vertederend, maar soms ook confronterend. Tenslotte lijken mensen en apen in veel opzichten behoorlijk op elkaar. Of toch niet? De gidsen vertellen u tijdens de wandeling langs de apen van Burgers’ Zoo meer over sociaal systeem en gedrag. De wandeling duurt 1,5 uur, is geschikt voor volwassen en deelname kost per persoon 1 Euro voor ons natuurbehoudsproject in Belize.

17 februari: Communiceren in de natuur: oprechtheid, geheimhouding en bedrog

17 februari: Communiceren in de natuur: oprechtheid, geheimhouding en bedrog

Professor emeritus Jan van Hooff, gedragsdeskundige en dierentuin-expert geeft vertelt hoe dieren aan anderen, vooral aan soortgenoten, hun intenties duidelijk maken via speciale communicatiesignalen. Leer over eerlijke signalen, misleiding en zelfbeeld in de dierenwereld!

16 maart: Burgers’ project in Belize

16 maart: Burgers’ project in Belize

Samen met het Zwitsers vlinderpark Papiliorama beheert Burgers’ Zoo sinds meer dan 25 jaar een reservaat in Belize. De directeur van Papiliorama Caspar Bijleveld is bijzonder vertrouwd met het reilen en zeilen in de bossen, mangroves en lagunes van Belize. Hij vertelt op boeiende wijze over natuurbehoud in de praktijk.

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>