Activiteiten
Avondlezingen

Avondlezingen

Burgers' Zoo organiseert regelmatig interessante avondlezingen op woensdagen. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

Abonnementhouders mogen de lezing gratis bezoeken op vertoon van hun geldige abonnement en alle overige geïnteresseerden betalen vanaf 19.00 uur 2,50 Euro per persoon.

 

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Zondag 14-09 en zaterdag 20-09: Ocean-toer!

Verken onder leiding van een deskundige gids Burgers’ Ocean! De gids kan u veel boeiende verhalen vertellen over de bijzondere bewoners en het management van dit fantastische ecodisplay! We starten de rondleidingen meteen rond openingstijd van het park, om 9.00 uur. De rondleidingen duren ca. 1,5 uur en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Woensdag 15-10 om 19.30 uur: ‘Biomimicry- afkijken van de natuur’

Biomimicry is letterlijk het nabootsten van biologische modellen en processen om menselijke problemen op te lossen. Laat u verbazen door interessante concepten en sprekende voorbeelden op het gebied van techniek, design, duurzaamheid en verandermanagement! De oprichters van het Biomimicry Centre, Els Martjin en Monja van Woensel, nemen u mee op deze bijzondere ontdekkingsreis.

Woensdag, 19-11 om 19.30 uur: ‘Van Pool tot Pool’

Boekauteur en pool-deskundige Frieda van Essen vertelt op deze avond aan de hand van prachtige foto’s verhalen van het eeuwige ijs. We volgen de expedities van verschillende Noordpoolreizigers die er veel voor over hadden om biologische, ecologische en meteorologische gegevens te vergaren. Deze data dienen vandaag de dag veelal als nulmetingen in de studies omtrent klimaatveranderingen. Burgers’ biologe Constanze Mager vult het verhaal aan met informatie over de ‘Pole to Pole Campaign’ in Europese dierentuinen.