Nieuws en activiteiten
Een veelzijdig ‘zwijntje’

Een veelzijdig ‘zwijntje’

woensdag, 20 juli 2016

In dit artikel stellen we een diersoort uit Noord-Belize aan u voor. In die regio onderhoudt Burgers’ Zoo namelijk al meer dan 25 jaar een groot natuurgebied met tropisch bos, lagunes en mangroves. Vandaag vertellen wij over de halsbandpekari’s. Deze hoefdieren bewonen in Burgers’ Zoo tenslotte een verblijf in de Desert, dat een woestijngebied in Noord-Amerika voorstelt. Toch klopt het, want pekari’s zijn ecologisch gezien van alle markten thuis!

Lees meer

Premiéregasten dalen af naar de diepzee

donderdag, 14 juli 2016

Van 16 juli tot en met 28 augustus 2016 staat de Ocean centraal de onderwater musical - Deep Ocean Monsters. Samen met Van Hoorne Entertainment hebben wij een speciale zomermusical. 

Lees meer
Luipaard of zebra?

Luipaard of zebra?

donderdag, 14 juli 2016

De luipaardhaai is één van de grootste haaiensoorten uit Burgers’ Ocean. Met zijn prachtige luipaardprint is hij een opvallende haai. 

Lees meer
Vleermuizen tellen

Vleermuizen tellen

woensdag, 06 juli 2016

Ieder najaar worden de brilbladneusvleermuizen in de avonturentunnel tussen de Bush en Desert geteld. De uitslag van de telling van 2015 is: 132 mannen, 150 vrouwen en 11 jongen, waarvan het geslacht nog niet bekend is. Over het algemeen worden er meer mannen dan vrouwen geboren, wat voor een ongewenste geslachtsverhouding kan zorgen. 

Lees meer
Nieuwkomers in Nederland: goudjakhals

Nieuwkomers in Nederland: goudjakhals

woensdag, 29 juni 2016

Krijgt Nederland er een 72ste zoogdiersoort bij? Eind februari 2016 vond voor het eerst een door beelden van een cameraval bevestigde waarneming van een goudjakhals in Nederland plaats.

Lees meer

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement