Nieuws en activiteiten
Wild van Afrika?

Wild van Afrika?

vrijdag, 04 april 2014

Kom in de meivakantie naar Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Want ons dierenpark is op 30 april, 1 en 2 mei helemaal wild van Afrika! U kunt rondsnuffelen op de Afrikaanse markt en genieten van exotische hapjes en drankjes, terwijl u kijkt en luistert naar kleurrijke muziek, zang en dans.

Lees meer

Weer 100 jaar Burgers' Zoo

dinsdag, 01 april 2014

Op 1 april 2014 is er voor Burgers’ Zoo een nieuwe 100-jaar Burgers’ Zoo van start gegaan. Daarom hebben wij een nieuwe huisstijl gelanceerd. Wij hebben ervoor gekozen om de dieren ook in ons logo in hun natuurlijke leefomgeving af te beelden. Het nieuwe logo laat niet alleen de variëteit aan dieren zien, maar benadrukt ook het natuurlijke karakter van ons park.

Lees meer
Mannetje Caribische zeekoe op transport naar Paris Zoo

Mannetje Caribische zeekoe op transport naar Paris Zoo

dinsdag, 25 maart 2014

Vandaag is er een mannetje Caribische zeekoe vertrokken per vrachtwagen naar Paris Zoo. Dierverzorgers hebben het waterpeil in het zeekoeienverblijf laten zakken om de honderden kilo’s zware zeekoeman vervolgens in een net te vangen en voorzichtig in een transportkist te takelen. In een speciaal verwarmde vrachtwagen van diertransporteur EKIPA vertrekt de Caribische zeekoe naar Parijs.

Lees meer
Standbeeld vereeuwigt Burgers' Zoo in 's-Heerenberg

Standbeeld vereeuwigt Burgers' Zoo in 's-Heerenberg

donderdag, 20 maart 2014

Donderdag 20 maart 2014 hebben twee kinderen die op 30 maart jarig zijn namens Gemeente Montferland en Koninklijke Burgers’ Zoo een kunstwerk op het Stadsplein van ’s-Heerenberg onthuld. Kunstenaar Patrick Beverloo heeft een bronzen beeld vervaardigd dat de historische start van het dierenpark op 30 maart 1913 in deze Gelderse stad vereeuwigt.

 

Lees meer
Vitesse & Burgers' Zoo bundelen de krachten

Vitesse & Burgers' Zoo bundelen de krachten

maandag, 03 maart 2014

Vitesse en Koninklijke Burgers' Zoo gaan samenwerken. De twee grote Arnhemse organisaties tekenen een overeenkomst voor anderhalf jaar. Burgers' Zoo wordt officieel partner van de Vitesse Kids Club en ook op zakelijk niveau slaan we de handen ineen. Het is voor het eerst in de meer dan honderd jaar historie van beide partijen dat Vitesse en Koninklijke Burgers' Zoo de krachten bundelen.

Lees meer
Opstandige gorillapuber verhuisd naar Frankrijk

Opstandige gorillapuber verhuisd naar Frankrijk

dinsdag, 04 februari 2014

Westelijke laaglandgorilla Likalé is dinsdagochtend 4 februari vanuit het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo vertrokken naar Frankrijk. Het 12-jarige pubermannetje wordt in de dierentuin van Saint Martin la Plaine stap voor stap geïntroduceerd bij een groep gorillavrouwen. Het is de bedoeling dat Likalé in de Franse gorillagroep op termijn de nieuwe fokman wordt.

Lees meer