Afrika Kids Festival

Meivakantie - Afrika Kids Festival

Dompel je vol enthousiasme onder in Afrikaanse cultuur!

Dompel je vol enthousiasme onder in Afrikaanse cultuur!

Kom in de meivakantie naar het Afrika Kids Festival in het Safari Meeting Centre midden in Burgers’ Zoo! Snuffel samen met je ouders lekker rond op de Afrikaanse markt met tientallen standjes. Geniet van Afrikaanse muziek, zang en dans en proef de Afrikaanse keuken. 

Tijdens het Afrika Kids Festival is het dierenpark dagelijks open van 9.00 tot 19.00 uur en genieten bezoekers vanaf 11.00 tot 17.00 uur non-stop van Afrikaanse zang en dans, creatieve workshops en andere interactieve activiteiten. 

Speciaal voor kinderen

Speciaal voor kinderen

Speciaal voor de jonge bezoekers biedt Burgers’ Zoo een compleet kinderprogramma aan. Ga op safari op onze savanne met giraffes, neushoorns, zebra’s en antilopen. Leer djembe spelen van enthousiaste Afrikaanse artiesten. Of bereid je met een traditionele dans voor op een gevaarlijke expeditie door de jungle. Verbaas je over de kleurrijke Afrikaanse producten en originele snacks die je ontdekt in de diverse stands in het Safari Restaurant en op het Safari-terras. 

Koop kaarten met korting!

Koop kaarten met korting!

Bezoekers kunnen van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei 2016 genieten van het Afrika Kids Festival. Met een kaartje voor het Afrika Kids Festival kunt u de hele dag genieten van Burgers' Zoo. Door online kaarten te bestellen krijgt u 1,50 korting per entreebewijs.

Bestel kaarten online >>>

 

Workshops

Workshops

Raffia workshop
In deze workshop maken kinderen hun eigen 'raffia', een Afrikaanse bovenarmband die symbool staat voor krijgerschap.

Amulet workshop
Tweelingen zijn in Afrika onafscheidelijk. Als ze niet bij elkaar zijn dragen ze beide een poppetje bij zich. In deze workshop maken kinderen zo'n amulet: een figuur dat op henzelf zelf lijkt. 

Kalebas schilderen workshop
Kalebassen worden in Afrika voor uiteenlopende dingen gebruikt. Vaak worden ze prachtig gedecoreerd met zwarte geometrische motieven. In deze workshop doen kinderen dat zelf. 

Muzikale workshops

Muzikale workshops

Djembé
In deze workshop leren kinderen swingende ritmes te trommelen op de djembé.

Dans
Op Afrikaanse ritmes kun je onmogelijk stil blijven staan. Deze workshop zorgt geheit voor een energieboost. Dans mee!

Bodypercussie
Alles is ritme, ook in je lichaam. Deze workshop brengt dit naar buiten met roffels op de borstkast, dijen kletsen en voeten stampen. Je hebt niks anders nodig dan je eigen lijf!

Bekijk wanneer de workshops zijn

Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven voor de workshops. Dit heeft wel in de ZieZoo van april 2016 gestaan, maar dit is onjuist.

Rondleiding 'Op Safari!'

Rondleiding 'Op Safari!'

Kinderen en volwassenen kunnen tijdens het Afrika Kids Festival deelnemen aan rondleidingen van gidsen langs de Afrikaanse dieren van de savanne, of juist de Afrikaanse bewoners in het park. Via onderstaand formulier kunt u een rondleiding boeken.

Educatie en natuurbescherming

Educatie en natuurbescherming

Elke dag van 13 tot 17 uur kunnen kinderen meedoen aan de interactieve speurtocht ‘Afrika Rapport’ met infotafels en stempelposten in de parkdelen Safari en Park. Deelnemers beantwoorden op een avontuurlijke reis door het hele park allerlei vragen over Afrikaanse diersoorten en krijgen aan het einde een leuke beloning. Op de Afrikaanse markt krijgen bovendien diverse natuurbeschermingsorganisaties een podium om over hun werk in verschillende Afrikaanse landen te vertellen. 

 

Praktische informatie

Praktische informatie

Tijdens het Afrika Kids Festival is het Burgers' Zoo dagelijks open van 9.00 tot 19.00 uur en genieten bezoekers vanaf 11.00 tot 17.00 uur non-stop van Afrikaanse zang en dans, creatieve workshops en andere interactieve activiteiten. 

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement