Opnieuw een Cheeta-zesling!
Terug

Opnieuw een Cheeta-zesling!

donderdag, 29 september 2016
Opnieuw een Cheeta-zesling!

Onlangs heeft hetzelfde cheetavrouwtje als twee jaar geleden het leven geschonken aan zes welpen. De coördinator van het Europese fokprogramma voor cheeta’s geeft aan dat in slechts 5% van alle cheetageboortes in Europese dierentuinen een nest uit zes welpen bestaat. Op een leeftijd van circa zes weken wordt de zesling preventief ontwormd en geënt tegen katten- en niesziekte. Tot die tijd is het belangrijk dat de welpen met hun moeder zoveel mogelijk rust krijgen in de veiligheid en beschutting van het kraamverblijf. De jongen zijn dan ook nog niet zichtbaar voor de schermen.

 

 

 

Tweemaal zes

De moeder is op 1 maart 2010 in Burgers’ Zoo geboren, terwijl de vader op 21 maart 2011 in Salzburg (Oostenrijk) ter wereld kwam en in het kader van het Europese fokprogramma op 19 maart 2013 naar Arnhem is verhuisd. Het vrouwtje is nu ruim 6,5 jaar oud en de zesling betreft haar tweede nest. Tot op heden maken de jongen een gezonde indruk en blijft geen van de pasgeboren jachtluipaarden achter in de groei, net als het geval was bij haar eerste nest van zes jongen twee jaar geleden. De zes cheeta’s uit haar eerste nest zijn in het kader van het Europese fokprogramma voor cheeta’s op één vrouwtje na reeds allemaal verhuisd vanuit Arnhem naar diverse andere Europese dierenparken.

Cheeta of jachtluipaard

Cheeta’s worden ook wel jachtluipaarden genoemd. Het hele lichaam van deze sierlijke roofdieren is gebouwd op het ontwikkelen van een zo hoog mogelijke snelheid. 

Leer hier meer over de cheeta's >>>

Bekijk de eerste beelden

Op Facebook zijn de eerste bewegende beelden te bewonderen van de pasgeboren cheeta-zesling.

Cheeta Videobeelden 297

Reacties


Meer nieuws


Over neusstaartjes en stokbeertjes

Over neusstaartjes en stokbeertjes

donderdag, 21 juni 2018

Je zou bijna in de war kunnen raken. Op de zoogdierenafdeling van Burgers’ Zoo leven vlakbij de speeltuin twee soorten kleine roofdiertjes. Beide hebben een bruine vacht met hier en daar overdwars lopende donkere strepen. Beide zijn overdag actief, intelligent en hoog sociaal. Beide soorten zijn bovendien zeer geliefd bij de bezoekers, omdat ze met hun nogal drukke gedrag kijkplezier opleveren. Dit artikel geeft u een overzicht van de gelijkenissen en de verschillen in het sociaal gedrag van deze twee kleine carnivoren: de neusberen en de stokstaartjes!

 

 

Lees meer

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement