Steun de natuur

Steun de natuur

We zien het als onze missie om bedreigde dieren te beschermen en te behouden. Dit doen wij door zo veel mogelijk mensen de verwonderlijke wereld van de natuur te laten beleven om ze daarmee te inspireren, iets mee te geven en zo mogelijk hun gedrag te beïnvloeden zodat iedereen kan blijven genieten van alles wat de natuur ons geeft. 

Om deze missie te behalen ondersteunt Burgers' Zoo natuurprojecten in de hele wereld. Hieronder stellen we de natuurprojecten die wij ondersteunen aan u voor. 

Op ons youtubekanaal vind u verschillende video's over deze natuurprojecten. 

Mangrovebossen in Belize

Mangrovebossen in Belize

Mangroves vormen voor veel vogelsoorten, amfibieën en reptielen een ideaal leefgebied, ze worden ook weleens de kraamkamer van de oceaan genoemd, omdat veel vissoorten in de mangrove geboren worden en op latere leeftijd naar de oceaan trekken. Helaas worden mangroves ernstig bedreigd. Vanwege de gunstige ligging van de mangrovebossen worden deze gekapt om plaats te maken voor garnalenteelt of woningen. Hierdoor wordt het leefgebied van de dieren steeds kleiner. 

We beschermen daarom al bijna 30 jaar een natuurgebied in Belize ter grootte van 355 vierkante kilometer, ruim zes keer zo groot als Het Nationale Park De Hoge Veluwe. 24 uur per dag loopt hier een team van rangers die het gebied bewaken. 

Meer over Belize 

Future For Nature

Future For Nature

Elk jaar wordt er in Burgers' Zoo de Future For Nature Awards uitgereikt aan drie jonge, succesvolle natuurbeschermers die aansprekende resultaten hebben geboekt op het gebied van natuurbescherming. Naast de Futue For Nature Award ontvangt elke winnaar een bedrag van €50.000 dat zij aan hun natuurbeschermingsprojecten kunnen besteden.

De afgelopen jaren hebben beroemde natuurbescherms/ wetenschappers de award uitgereikt, zoals Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes. Saba Douglas-Hamilton, BBC-documentairemaakster en voorzitter van ons Internationale Selectie Comité, presenteert elk jaar de awards. 

 Future For Nature.org 

 

Stichting Lucie Burgers

Stichting Lucie Burgers

De stichting is in 1980 opgericht en genoemd naar Lucie Burgers. Lucie Burgers was de dochter van Johan Burgers, de oprichter en naamgever van Koninklijke Burgers’ Zoo. Samen met haar man Reinier van Hooff vormde zij de tweede generatie van de dierentuindirectie van dit familiebedrijf. Lucie Burgers had een enorme dierenkennis en was een zeer daadkrachtige vrouw. 

De stichting Lucie Burgers stimuleert en faciliteert onderzoek naar het gedrag van dieren met als doel om kennis over het natuurlijke gedrag van dieren te bevorderen. Met deze kennis kunnen de natuurgebieden waar deze diersoorten in leven beter en efficiënter beschermd worden. De stichting ondersteunt daarom vooral onderzoek naar het gedrag van diersoorten in het wild. 

Lucie Burgers.nl

 

Nieuws

bla

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement