We zoeken een dierenverzorger voor de Safari (38 uur)

Solliciteer direct Solliciteer direct

Koninklijke Burgers' Zoo is één van de grootste dierenparken van Europa waarbij het welzijn van de dieren voorop staat en onze bezoekers belangrijk zijn. We zien het als onze missie om (bedreigde) diersoorten te beschermen en te behouden. Het gaat er niet alleen om onze bezoekers een leuke dag uit te bezorgen, maar ook om ze wat mee te geven. Natuur en natuurbeleving zijn essentieel voor het welzijn van de mensen. Burgers' Zoo wil de mensen zoveel mogelijk de verwonderlijke wereld van de natuur laten beleven om ze daarmee te inspireren en ze samen te laten genieten van alles wat de natuur ons geeft.

Burgers' Zoo is een echt familiebedrijf waar betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Zin om ons team te versterken? Momenteel zijn we op zoek naar een: Dierenverzorger Safari (38 uur per week)

 

Een bijzondere werkomgeving

Koninklijke Burgers’ Zoo is een modern dierenpark, dat regelmatig op positieve wijze in de belangstelling staat van de nationale en internationale media. Onze ruim 1,1 miljoen gasten per jaar komen vanuit binnen- en buitenland naar Arnhem gereisd vanwege het bijzondere karakter van ons park én de indrukwekkende beleving van dieren en natuur. Draag jij graag je steentje bij om het onze gasten helemaal naar de zin te maken?

Onze filosofie is helder en duidelijk: we willen dieren zo natuurlijk mogelijk houden en liefst in grote vrijheid. Dat doen we door hun natuurlijke leefgebieden zo nauwkeurig mogelijk na te maken. En wist je dat Burgers’ Zoo heel actief is met natuurbehoudsprojecten over de hele wereld? Als je ons team komt versterken, zorgen we er samen voor dat we de wereld telkens een stukje beter maken voor de dieren en de natuur!

De functie

We zoeken een dierenverzorger voor de Safari voor 38 uur in de week.

Je belangrijkste taken zijn?

 • je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van voornamelijk hoefdieren en katachtigen en hebt hierbij oog voor veiligheid van mens en dier.
 • onderhouden en schoonmaken van verblijven en omgeving;
 • observeren en interpreteren van diergedrag en dit op een correcte manier vastleggen.
 • kleine technische werkzaamheden binnen de dierverzorging.
 • inspelen op veranderingen in het werkveld, opbouwend kritisch zijn en komen met verbetervoorstellen;
 • beantwoorden van vragen van bezoekers met daarbij aandacht voor het creëren van een gastvriendelijke omgeving.

We passen bij elkaar als je:

 • beschikt over een MBO diploma, bij voorkeur diergerelateerde richting;
 • je goed kunt uitdrukken in de Nederlandse taal, de Engelse en Duitse taal zijn een pré.
 • bereid in wisselende diensten te werken van maandag tot en met zondag, we zijn immers 365 dagen per jaar geopend en de verzorging van onze dieren gaat altijd door;

 • je zowel zelfstandig prima kunt redden en daarnaast graag samenwerkt met je collega’s;
 • accuraat bent en gestructureerd kunt werken, niet vies bent van lekker hard werken en een plezierige en vrolijke noot op de werkvloer bent.

Burgers' Zoo als werkgever

Dieren zijn op een positieve manier heel onvoorspelbaar en hetzelfde geldt voor het werken in ons park: geen dag is hetzelfde! Je werkt in een heel dynamische omgeving met elke dag weer andere gasten en bijzondere evenementen. We maken ons hard voor een prettige werksfeer, waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo bieden we diverse mogelijkheden voor workshops en opleidingen.

Als je voor ons park komt werken, laten we je op intensieve wijze kennismaken met Burgers’ Zoo. Zo krijg je een speciale introductiebijeenkomst, waarin we op heldere en enthousiaste wijze vertellen wie we zijn, wat ons drijft en waar we voor staan. En dat jij daarbij een heel belangrijk deel van ons team bent! En o ja, we zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De bus stopt recht voor de deur en ons uitgestrekte parkeerterrein grenst direct aan het park. En heb je wel eens eerder gewerkt voor een organisatie die al met informatieborden op de snelweg wordt aangegeven?

Wat tref je bij ons aan:

 • uitdaging, afwisseling en vrijheid in een unieke duurzame omgeving met een fijn team.
 • arbeidsvoorwaarden conform Dierentuin cao, pensioenregeling, personeelsvoordeel in onze winkel en horeca, entreevoordelen bij een groot aantal dierenparken, attractieparken en musea in Nederland.
 • een enthousiast en gedreven team én prachtige safaridieren!

Solliciteer als dierenverzorger voor de Safari

Kun je niet wachten om je in deze baan te storten? Stuur dan je motivatie en CV door onderstaand formulier in te vullen of mail naar solliciteren@burgerszoo.nl. Deze vacature publiceren we tegelijkertijd intern en extern.