Wij zijn op zoek naar een dierverzorger (flexibele uren)

Solliciteer direct Solliciteer direct

Een bijzondere werkomgeving

Koninklijke Burgers' Zoo is één van de grootste dierenparken van Europa waarbij het welzijn van de dieren voorop staat en onze bezoekers belangrijk zijn. We zien het als onze missie om (bedreigde) diersoorten te beschermen en te behouden. Het gaat er niet alleen om onze bezoekers een leuke dag uit te bezorgen, maar ook om ze wat mee te geven. Natuur en natuurbeleving zijn essentieel voor het welzijn van de mensen. Burgers' Zoo wil de mensen zoveel mogelijk de verwonderlijke wereld van de natuur laten beleven om ze daarmee te inspireren en ze samen te laten genieten van alles wat de natuur ons geeft. Kom jij ons team versterken? 

Onze filosofie is helder en duidelijk: we willen dieren zo natuurlijk mogelijk houden en liefst in grote vrijheid. Dat doen we door hun natuurlijke leefgebieden zo nauwkeurig mogelijk na te maken. En wist je dat Burgers’ Zoo heel actief is met natuurbehoudsprojecten over de hele wereld? Als je ons team komt versterken, zorgen we er samen voor dat we de wereld telkens een stukje beter maken voor de dieren en de natuur!

De functie

Koninklijke Burgers' Zoo is een echt familiebedrijf waar betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Zin om bij ons te beginnen? Voor zowel de Bush/Desert als de Mangrove zijn we op zoek naar een dierverzorger op basis van flexibele uren.

We passen bij elkaar als je:

 • Een afgeronde opleiding richting dierverzorging hebt (MBO 4 is een pré);
 • Beschikt over opgedane kennis en werkervaring in een dierentuin, (vogels en vrije vlucht is hierbij een pré);
 • Betrouwbaar bent en oog hebt voor veiligheid van mens en dier;
 • Flexibel inzetbaar bent: we zijn 365 dagen per jaar geopend! Een werkdag start om 07.00 uur;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken en hierbij een proactieve houding hebt;
 • Accuraat, gestructureerd, flexibel en sociaal bent.

Je kunt je in deze functie vastbijten in:

 • De dagelijkse verzorging van verschillende diersoorten in bijzondere klimatologische omstandigheden. De collectie van de Bush/Desert en de Mangrove bestaat voor een groot deel uit vogels;
 • Het observeren en interpreteren van diergedrag en dit op een correcte manier vastleggen;
 • Kleine technische werkzaamheden binnen de dierverzorging;
 • Het beantwoorden van vragen van bezoekers met daarbij aandacht voor een gastvriendelijke omgeving.

Wat tref je bij ons aan:

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een unieke werkomgeving;
 • Arbeidsvoorwaarden conform Dierentuin cao;
 • Een enthousiast en gemotiveerd team.

Burgers' Zoo als werkgever

Dieren zijn op een positieve manier heel onvoorspelbaar en hetzelfde geldt voor het werken in ons park: geen dag is hetzelfde! Je werkt in een heel dynamische omgeving met elke dag weer andere gasten en bijzondere evenementen. We maken ons hard voor een prettige werksfeer, waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo bieden we diverse mogelijkheden voor workshops en opleidingen.

 

Als je voor ons park komt werken, laten we je op intensieve wijze kennismaken met Burgers’ Zoo. Zo krijg je een speciale introductiebijeenkomst, waarin we op heldere en enthousiaste wijze vertellen wie we zijn, wat ons drijft en waar we voor staan. En dat jij daarbij een heel belangrijk deel van ons team bent! En o ja, we zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De bus stopt recht voor de deur en ons uitgestrekte parkeerterrein grenst direct aan het park. En heb je wel eens eerder gewerkt voor een organisatie die al met informatieborden op de snelweg wordt aangegeven?

Solliciteer als dierverzorger (flexibele uren)

Kun je niet wachten om je in deze baan te storten? Stuur dan uiterlijk 26 maart 2023 je motivatie en CV, het liefst voorzien van een foto van jezelf, in via onderstaand formulier. Mailen mag uiteraard ook naar solliciteren@burgerszoo.nl. Deze vacature publiceren we tegelijkertijd intern en extern.