We zijn op zoek naar een dierenverzorger

Solliciteer direct Solliciteer direct

Koninklijke Burgers' Zoo is één van de grootste dierenparken van Europa waarbij onze bezoekers belangrijk zijn en welzijn van de dieren voorop staat. We willen onze bezoekers niet uitsluitend een leuke dag uit bezorgen. We zien het als onze missie om (bedreigde) diersoorten te beschermen en te behouden. Daarnaast zijn natuur en natuurbeleving essentieel voor het welzijn van mensen. Burgers' Zoo wil bezoekers de verwonderlijke wereld van de natuur laten beleven om te inspireren en iets mee te geven.

Wil jij op jouw vakgebied hieraan bijdragen? Dat kan, voor de afdeling Mensapen/Rimba zijn we op zoek naar een: Ervaren Dierverzorger (38 u/w)

Een bijzondere werkomgeving

Koninklijke Burgers’ Zoo is een modern dierenpark, dat regelmatig op positieve wijze in de belangstelling staat van de nationale en internationale media. Onze ruim 1,1 miljoen gasten per jaar komen vanuit binnen- en buitenland naar Arnhem gereisd vanwege het bijzondere karakter van ons park én de indrukwekkende beleving van dieren en natuur. Draag jij graag je steentje bij om het onze gasten helemaal naar de zin te maken?

Onze filosofie is helder en duidelijk: we willen dieren zo natuurlijk mogelijk houden en liefst in grote vrijheid. Dat doen we door hun natuurlijke leefgebieden zo nauwkeurig mogelijk na te maken. En wist je dat Burgers’ Zoo heel actief is met natuurbehoudsprojecten over de hele wereld? Als je ons team komt versterken, zorgen we er samen voor dat we de wereld telkens een stukje beter maken voor de dieren en de natuur!

Hier staan wij voor

Burgers' Zoo als werkgever

Dieren zijn op een positieve manier heel onvoorspelbaar en hetzelfde geldt voor het werken in ons park: geen dag is hetzelfde! Je werkt in een heel dynamische omgeving met elke dag weer andere gasten en bijzondere evenementen. We maken ons hard voor een prettige werksfeer, waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo bieden we diverse mogelijkheden voor workshops en opleidingen.

Als je voor ons park komt werken, laten we je op intensieve wijze kennismaken met Burgers’ Zoo. Zo krijg je een speciale introductiebijeenkomst, waarin we op heldere en enthousiaste wijze vertellen wie we zijn, wat ons drijft en waar we voor staan. En dat jij daarbij een heel belangrijk deel van ons team bent! En o ja, we zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De bus stopt recht voor de deur en ons uitgestrekte parkeerterrein grens direct aan het park. En heb je wel eens eerder gewerkt voor een organisatie die al met informatieborden op de snelweg wordt aangegeven?

De functie

We zoeken een dierenverzorger voor 38 uur in de week, die Burgers' Zoo kan komen versterken.

Je kunt je in deze functie vastbijten in:

 • Dagelijkse verzorging van voornamelijk mensapen, katachtigen en reptielen. Je hebt hierbij altijd oog voor veiligheid van mens en dier.
 • Onderhouden en reinigen van verblijven en omgeving.
 • Observeren en interpreteren van diergedrag en dit op een correcte manier vastleggen.
 • Kleine technische werkzaamheden binnen de dierenverzorging.
 • Beantwoorden van vragen van bezoekers met daarbij aandacht voor het creëren van een gastvriendelijke omgeving.

We passen bij elkaar als je:

 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding hebt in een diergerelateerde richting.
 • Ruime werkervaring (minimaal 5-10 jaar) hebt in een dierentuin (ervaring met mensapen, katachtigen en reptielen is hierbij een pré).
 • Flexibel inzetbaar bent: we zijn 365 dagen per jaar geopend!
 • Kunt inspelen op veranderingen in het werkveld, positief kritisch bent en met ideeën en verbetervoorstellen doet.
 • Je zowel zelfstandig prima kunt redden én de samenwerking met je collega’s opzoekt.
 • Het werk ziet, doortastend bent en niet vies bent van hard werken.
 • Een plezierige en vrolijke noot op de werkvloer bent en denkt in mogelijkheden.

Wat tref je bij ons aan:

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een unieke, duurzame omgeving.
 • Arbeidsvoorwaarden conform Dierentuin cao, pensioenregeling, personeelsvoordeel in onze winkel en horeca en entreevoordelen bij een groot aantal dierenparken in Nederland.
 • Een ervaren en divers team én een variatie aan prachtige dieren!

Solliciteer als dierenverzorger

Kun je niet wachten om je in deze baan te storten? Stuur dan je motivatie en CV via onderstaand formulier of mail naar solliciteren@burgerszoo.nl