Wij zoeken een chef kok

Solliciteer direct Solliciteer direct

In Burgers’ Zoo gaan bezoekers zelf op ontdekkingsreis door natuurgebieden uit de hele wereld! Op hun avontuurlijke tocht maken ze op indrukwekkende kennis met de leefwerelden van Burgers' Zoo, zoals het tropisch regenwoud van de Bush en de rotswoestijn van de Desert). Nauwelijks bekomen van alle indrukken strekken ze onderweg op hun wereldreis even heerlijk hun benen in één van de vijf gethematiseerde restaurants, terwijl ze genieten van smakelijke dagverse gerechten die aansluiten bij het natuurgebied waar zij zich op dat moment bevinden. Voor deze restaurants zijn we op zoek naar een chef kok. Kom jij ons team versterken? 

Een bijzondere werkomgeving

Koninklijke Burgers’ Zoo is een modern dierenpark, dat regelmatig op positieve wijze in de belangstelling staat van de nationale en internationale media. Onze ruim 1,1 miljoen gasten per jaar komen vanuit binnen- en buitenland naar Arnhem gereisd vanwege het bijzondere karakter van ons park én de indrukwekkende beleving van dieren en natuur. Draag jij graag je steentje bij om het onze gasten helemaal naar de zin te maken?

Onze filosofie is helder en duidelijk: we willen dieren zo natuurlijk mogelijk houden en liefst in grote vrijheid. Dat doen we door hun natuurlijke leefgebieden zo nauwkeurig mogelijk na te maken. En wist je dat Burgers’ Zoo heel actief is met natuurbehoudsprojecten over de hele wereld? Als je ons team komt versterken, zorgen we er samen voor dat we de wereld telkens een stukje beter maken voor de dieren en de natuur!

Hier staan wij voor

De functie

Wat verwachten wij van onze horecamedewerkers? Wij waarderen enthousiasme en passie en werken met zijn allen hard aan een optimale dag uit voor onze gasten. We zoeken mensen die bereid zijn om te blijven leren, waarbij we graag nadruk leggen op werkplezier en collegialiteit.

In deze functie kun je op verschillende locaties te werk gaan, bij Burgers’ Zoo maar ook op andere locaties om daar de catering te verzorgen. Je bent vooral werkzaam in onze ‘banqueting’ keuken. Deze keuken verzorgt het foodgedeelte voor evenementen. Wij bieden een variëteit arrangementen aan, zowel nationaal als internationaal. Voor jou maakt het niet uit of het kleinere partijen of grotere partijen gaat (van tientallen tot een paar duizend), je blijft de kwaliteit en kwantiteit bewaken. Het coördineren van de voorbereidingen is hierbij van groot belang, inclusief  het begeleiden & opleiden van medewerkers. Dit laatste doe je o.a. vanuit passie, betrokkenheid, duidelijkheid en door een voorbeeldrol te zijn.

Je belangrijkste taken

  • Voorbereiding: indelen en toewijzen werkzaamheden, inschatten verwachte afzet, planning, begeleiden van medewerkers etc.
  • Het bereiden van gerechten met verse grondstoffen volgens recept en planning en doorgeven van gerechten
  • Het uitvoeren van à la minute-kookwerkzaamheden in een front-cooking situatie.

  • Het bewaken van de kwaliteit van de gerechten door het controleren van de grondstoffen op versheid e.d.
  • Adviseren van gasten
  • Alle overige voorkomende werkzaamheden die een logisch onderdeel uitmaken van deze functie

Functie-eisen

  • Koksopleiding: MBO niveau 4, aangevuld met SVH-leermeesterdiploma
  • Bereid om in wisselende diensten te werken van maandag tot en met zondag (incl. feestdagen en vakanties)

  • Ervaring in een soortgelijke functie
  • Creatief/innovatief; overzicht houden, nauwgezet, stress bestendig, leider

Burgers' Zoo als werkgever

Dieren zijn op een positieve manier heel onvoorspelbaar en hetzelfde geldt voor het werken in ons park: geen dag is hetzelfde! Je werkt in een heel dynamische omgeving met elke dag weer andere gasten en bijzondere evenementen. We maken ons hard voor een prettige werksfeer, waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo bieden we diverse mogelijkheden voor workshops en opleidingen.

Als je voor ons park komt werken, laten we je op intensieve wijze kennismaken met Burgers’ Zoo. Zo krijg je een speciale introductiebijeenkomst, waarin we op heldere en enthousiaste wijze vertellen wie we zijn, wat ons drijft en waar we voor staan. En dat jij daarbij een heel belangrijk deel van ons team bent! En o ja, we zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De bus stopt recht voor de deur en ons uitgestrekte parkeerterrein grenst direct aan het park. En heb je wel eens eerder gewerkt voor een organisatie die al met informatieborden op de snelweg wordt aangegeven?

Interessante voordelen

Bij ons krijg je helderheid, eerlijkheid en duidelijkheid: arbeidsvoorwaarden conform Leisure cao en dus geen onzekere zzp-toestanden. Bovendien krijg je goede aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je bezoek aan andere dierentuinen en dagattracties ​in Nederland met de Club van Elf en NVD-pas (Nederlandse Vereniging van Dierentuinen), een pensioenregeling en korting op twee verschillende zorgverzekeringen. Ook in onze winkels en restaurants geniet je van kortingsvoordelen op vertoon van je medewerkerspas.

Wij zijn op zoek naar gepassioneerde mensen, die graag met hart en ziel aan de slag gaan om onze gasten een onvergetelijke dag uit te bezorgen. Is deze omschrijving echt op jouw lijf geschreven? Dan zien we je hopelijk graag snel in Burgers’ Zoo!

Solliciteer als chef kok

Sluit deze baan uitstekend aan bij jouw kwaliteiten en heb je belangstelling voor deze functie?  Maak je dan voor 17  juni via dit onderstaand formulier aan ons bekend, en stuur ons je motivatiebrief en CV t.a.v. Inge Wieland.

Graag tot ziens in Burgers’ Zoo!