Coördinator Gidsenorganisatie (28-32u/w)

Solliciteer direct Solliciteer direct

Koninklijke Burgers' Zoo is één van de grootste dierenparken van Europa waarbij onze bezoekers belangrijk zijn en welzijn van de dieren voorop staat. We willen onze bezoekers niet uitsluitend een leuke dag uit bezorgen. We zien het als onze missie om (bedreigde) diersoorten te beschermen en te behouden. Daarnaast zijn natuur en natuurbeleving essentieel voor het welzijn van mensen. Burgers' Zoo wil bezoekers de verwonderlijke wereld van de natuur laten beleven om te inspireren en iets mee te geven.

Wil jij de organisatorische schakel zijn tussen Burgers’ Zoo en de Stichting Vrijwilligers van Burgers’ Zoo met haar gemotiveerde 250 personen sterke vrijwilligersgroep?

De functie

Als onze Coördinator Gidsenorganisatie verricht je al het onzichtbare achtergrondwerk dat nodig is om zo’n organisatie draaiende te houden. In jouw dagelijks werk ben je hét aanspreekpunt voor onze gidsen, voor het stichtingsbestuur en voor alle personele/organisatorische gidsenzaken die in het park spelen. Jij initieert wervingsrondes, organiseert selectierondes, evaluatiemomenten en off-boarding-procedures en houdt dossiers bij. Daarnaast regel je alle administratieve zaken, zoals vrijwilligerscontracten, dienstkleding, dossiervorming, reiskostenvergoeding en gidsenabonnementen. Je denkt vooruit en bent continu gericht op verbetering en ontwikkeling. De komende maanden trekken we samen (dat zijn dus jij, diverse medewerkers van Burgers’ Zoo, het vrijwilligersbestuur, de gidsenvertegenwoordigers, de commissies) de gehele gidsenorganisatie op een hoger plan. Dat betekent veranderingen in structuur en werkzaamheden en dit vereist goede begeleiding, visie, gevoel voor verhoudingen én continuïteit. Hierin weet jij structuur aan te brengen, voortgang te bewaken en rust te bewaren. Je laat je hierbij leiden door jouw drive tot kwaliteitsverbetering. Bij al jouw werkzaamheden zorg je voor een heldere communicatie met als doel een slagvaardige, kundige en tevreden gidsengroep.

En er zijn nog meer zaken waar je je in kunt vastbijten:

  • Herstructureren, leven in blazen, kaders scheppen en op stoom houden van diverse vrijwilli-gerswerkgroepen (zoals mentoren, opleidingsbegeleidingscommissie, etc.), waarbij je de lange-termijnvisie voor ogen houdt.
  • Aandacht geven aan de gidsen bij bijzondere (levens)gebeurtenissen.
  • Organiseren van evenementen voor de gidsen (uitjes, teambuildingsactiviteiten).
  • Analyseren en rapporteren van de prestaties van de individuele gidsen en de groep als geheel en actie nemen in het geval dat de prestaties afwijken van de gemaakte afspraken.
  • Wet- en regelgeving omtrent vrijwilligerswerk, AVG, VOG etc. toepassen op de stichting en haar relatie met Burgers’ Zoo. Voor het schrijven van beleidsdocumenten draai je je hand niet om.

We passen bij elkaar als je:

  • energie krijgt van het begeleiden van mensen, inlevingsvermogen hebt en helder communi-ceert. Je geeft feedback waarbij je duidelijk bent op de inhoud met respect voor de persoon.
  • snapt dat vrijwilligers op 365 dagen per jaar in Burgers’ Zoo zijn. Maandelijks gemiddeld vier keer werk in de avond en standaard overdag op zaterdag is daarom geen belemmering voor je.
  • met jouw kennis (min. HBO denk- en werkniveau, zoals een HR gerelateerde opleiding) en erva-ring de gidsenorganisatie naar een nog hoger niveau brengt.

Wat tref je bij ons aan:

  • Uitdaging, veelzijdigheid en veel vrijheid in een unieke omgeving met een fijn team.
  • Een goed salaris en pensioenregeling, personeelsvoordeel in onze winkel en horeca, entree-voordelen bij een groot aantal dierenparken, attractieparken en musea in Nederland.

Burgers' Zoo als werkgever

Dieren zijn op een positieve manier heel onvoorspelbaar en hetzelfde geldt voor het werken in ons park: geen dag is hetzelfde! Je werkt in een heel dynamische omgeving met elke dag weer andere gasten en bijzondere evenementen. We maken ons hard voor een prettige werksfeer, waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo bieden we diverse mogelijkheden voor workshops en opleidingen.

Als je voor ons park komt werken, laten we je op intensieve wijze kennismaken met Burgers’ Zoo. Zo krijg je een speciale introductiebijeenkomst, waarin we op heldere en enthousiaste wijze vertellen wie we zijn, wat ons drijft en waar we voor staan. En dat jij daarbij een heel belangrijk deel van ons team bent! En o ja, we zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De bus stopt recht voor de deur en ons uitgestrekte parkeerterrein grenst direct aan het park. En heb je wel eens eerder gewerkt voor een organisatie die al met informatieborden op de snelweg wordt aangegeven?

Solliciteer als Coördinator Gidsenorganisatie

Kun je niet wachten om je in deze baan te storten? Schrijf een motivatie vanuit je hart en we ontvangen deze graag samen met je CV uiterlijk 1 oktober a.s.

Let op: de bestandsnaam mag geen bijzondere tekens bevatten.