Gidsenplanner (20-24u/w)

Solliciteer direct Solliciteer direct

Koninklijke Burgers' Zoo is één van de grootste dierenparken van Europa waarbij onze bezoekers belangrijk zijn en welzijn van de dieren voorop staat. We willen onze bezoekers niet uitsluitend een leuke dag uit bezorgen. We zien het als onze missie om (bedreigde) diersoorten te beschermen en te behouden. Daarnaast zijn natuur en natuurbeleving essentieel voor het welzijn van mensen. Burgers' Zoo wil bezoekers de verwonderlijke wereld van de natuur laten beleven om te inspireren en iets mee te geven.

Ben jij een organisator in hart en nieren en word jij helemaal blij als alle puntjes op de i staan en planningen lopen zoals jij ze had bedacht? Dan is dit een heel leuke functie voor jou!

De functie

Als Gidsenplanner regel jij de organisatorische kant van de meer dan 6.000 inzetten per jaar van de ongeveer 250 vrijwilligers van de Stichting Vrijwilligers van Burgers’ Zoo. Daar komt heel wat bij kijken. Zo komen boekingen van rondleidingen binnen van zowel particuliere als zakelijke bezoekers. Jij stemt de wensen af met de verschillende afdelingen in het park zoals Sales & Events, Receptie en Dierverzorging. Je bent verantwoordelijk voor correcte en overzichtelijke roosters en plant de juist gekwalificeerde gidsen in voor rondleidingen en infotafels. Tevens verzorg je communicatie omtrent rondleidingen en educatieve evenementen (zoals Expert in de klas, avondlezingen, kindercolleges etc.). Daarnaast houd je de gidsenwebsite proactief actueel en voorzie je de vrijwilligers tijdig van duidelijke informatie.

Hierbij heb je continu contact met je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het overige reilen en zeilen omtrent vrijwilligers én met de educatoren die de programma’s inhoudelijk in elkaar zetten.

En er zijn nog meer zaken waar je je in kunt vastbijten:

  • Je denkt graag mee en draagt vernieuwende oplossingen aan op gebied van communicatie met vrijwilligers. Doordat je kaas hebt gegeten van ICT en website beheer, ben je in staat input te leveren m.b.t. nieuwe roostersystemen, een veranderende website of een kloksysteem.
  • Je ondersteunt waar nodig vrijwilligers om van digibeet naar ‘digi-beter’ te gaan zodat iedereen met het rooster of de gidsenwebsite uit de voeten kan.
  • Je denkt mee over digitale veiligheid voor onze gidsengroep.

We passen bij elkaar als je:

  • geniet van het maken van werkbare, ambitieuze én realistische planningen en roosters en je administratief de zaakjes goed voor elkaar hebt, overzicht houdt en nauwkeurig werkt.
  • er schik in hebt om je best te doen voor zowel de bezoekers als ook de grote en diverse vrijwil-ligersgroep. Daarbij vind je de middenweg tussen maatwerk en rekening houden met wensen én noodzakelijk pragmatisme.
  • snapt dat educatie en door vrijwilligers uitgevoerde activiteiten op 365 dagen per jaar plaatsvin-den, en dat niet alleen van 9 tot 5. Af en toe weekend- en avondwerk is daarom geen belem-mering voor je.
  • aantoonbare ervaring hebt in het maken van roosters.
  • interesse toont voor de dierentuin en zijn bewoners, al is het biologisch-inhoudelijke niet dage-lijks onderdeel van je werkzaamheden.

Wat tref je bij ons aan:

  • Uitdaging, veelzijdigheid en veel vrijheid in een unieke omgeving met een fijn team.
  • Een goed salaris en pensioenregeling, personeelsvoordeel in onze winkel en horeca, entree-voordelen bij een groot aantal dierenparken, attractieparken en musea in Nederland.

Burgers' Zoo als werkgever

Dieren zijn op een positieve manier heel onvoorspelbaar en hetzelfde geldt voor het werken in ons park: geen dag is hetzelfde! Je werkt in een heel dynamische omgeving met elke dag weer andere gasten en bijzondere evenementen. We maken ons hard voor een prettige werksfeer, waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo bieden we diverse mogelijkheden voor workshops en opleidingen.

Als je voor ons park komt werken, laten we je op intensieve wijze kennismaken met Burgers’ Zoo. Zo krijg je een speciale introductiebijeenkomst, waarin we op heldere en enthousiaste wijze vertellen wie we zijn, wat ons drijft en waar we voor staan. En dat jij daarbij een heel belangrijk deel van ons team bent! En o ja, we zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De bus stopt recht voor de deur en ons uitgestrekte parkeerterrein grenst direct aan het park. En heb je wel eens eerder gewerkt voor een organisatie die al met informatieborden op de snelweg wordt aangegeven?

Solliciteer als Gidsenplanner

Kun je niet wachten om je in deze baan te storten? Schrijf een motivatie vanuit je hart en we ontvangen deze graag samen met je CV uiterlijk 1 oktober a.s.