Oud-winnaars Future for Nature

Deze mensen zijn voor hun onuitputtelijke inzet voor het beschermen van natuur en dier beloond met een Future for Nature Award

Caribische Zeekoe

Knipsel1

Alberto Campos zet zich sinds 1992 in voor het beschermen van 3 zeer bedreigde diersoorten in Brazilië: de caribische zeekoe, de Araripe manakin en de Braziliaanse witoorparkiet. 

Alberto is winnaar van Future For Nature 2010 vanwege zijn activiteiten om het uitsterven van onder anderen deze soorten te voorkomen. Hij is oprichter van Aquasis, die zich bezighouden met het wel en wee van diverse diersoorten in Noordoost-Brazilië. 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Walvissen en dolfijnen

Barbara

Barbara Galetti zet zich in voor het beschermen van diverse zeezoogdieren voor de kust van Chili zoals de blauwe vinvis, de bultrug en de potvis. 

Barbara is winnaar van Future For Nature 2011. Ze heeft een community opgezet waar onder anderen vissers, toeristen en de lokale bevolking met elkaar communiceert om zo deze zeezoogdieren te kunnen beschermen.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Okapi

Corneille Ewango houdt zich bezig met het beschermen van diverse dieren die in het Okapi Fauna Reservaat leven: okapi's, olifanten, chimpansees en diverse soorten bosantilopen. 

Hij  is winnaar van Future For Nature 2011 onder anderen vanwege de enorme risico's die hij heeft genomen om het reservaat te beschermen tijdens het gewelddadige conflict in de Democratische Republiek Congo.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Berberaap

Knipsel (2)

Els van Lavieren houdt zich bezig met het instandhouden van de berberaap in Marokko. 

Els is winnaar van Future For Nature 2010 omdat ze haar leven toewijdt aan het beschermen van deze zeldzamen apensoort. Ze is dan ook oprichter van de Moroccan Primate Conservation Foundation

Klikt u hier als u meer wilt weten

Bosbeheer

Inza Koné richt zich op het beschermen van 3 bedreigde primatensoorten: de witkruinmangabey, de Miss Waldron’s rode franjeaap en de meerkat.

Hij is winnaar Future For Nature 2009 vanwege zijn werkzaamheden met betrekking tot behoud van deze soorten in het Tanoé-bos in Ivoorkust.

Klikt u hier als u meer wilt weten

De boomkangoeroe

Jean

Jean Thomas richt zich op het beschermen van de Tenkile of Scott’s boomkangoeroe in Papoea Nieuw Guinea. 

Ze is de wiinnaar van Future For Nature 2009 vanwege haar werkzaamheden voor de Tenkile Conservation Alliance, waar ze onder andere ontwikkelingsprogramma's realiseert om zo de plaatstelijke bevolking bewust te maken over deze diersoort.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Zeeschildpadden

Maggie (1)

Maggie Muurmans houdt zich bezig met het opzetten van zeeschildpadprojecten op diverse plaatsen in Indonesië.

Ze heeft de award Future For Nature 2009 in de wacht gesleept vanwege haar mangamentplannen om verschillende schildpadsoorten te beschermen.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Cheeta en panter

Mohammad Farhadinia zet zich in Iran in om het uitsterven van twee kattensoorten te voorkomen. Dit zijn de Aziatische cheeta en de Perzische panter.

Hij is winnaar van Future For Nature 2009 vanwege zijn toewijding en onderzoek om deze katachtigen te kunnen beschermen. Tevens is hij oprichter van Iraanse Cheetah Society.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Mensapen

Ofir Drori richt zich op het beschermen van mensapen, maar ook olifanten en andere bedreigde diersoorten in Kameroen. 

Hij is winnaar van Future For Nature 2011 vanwege onder anderen zijn strijd tegen de handel in levende dieren.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Voshaaien

Anna Oposa is zet zich in voor het behoud van de voshaaien in de Filipijnen. Deze haaiensoort is kwetsbaar voor jagers vanwege de hoge vinnen en vleeskwaliteit.

Ze heeft de Future For Nature-award van 2012 in de wacht gesleept. Anna is mede-oprichter van de organisatie Save Philipine Seas die een belangrijke rol speelt in het behoud van deze dieren.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Albatrossen

Bronwyn -Maree

Bronwyn Maree houdt zich bezig het het bestrijden van bedreigingen voor albatrossen. Ze is onderdeel van de Albatross Task Force.

Ze heeft de Future For Nature-award in 2014 in de wacht gesleept voor haar werkzaamheden in Zuid-Afrika, waar ze in samenwerking met diverse instanties de albatros probeert te behouden voor de visserij-industrie.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Togo slippery frog

Caleb

Caleb Ofori Boateng zet zich in voor het behoud van de volgende kikkersoort: de Togo slippery frog. 

Hij is de winnaar van Future For Nature 2014 omdat hij het voor oa voor elkaar heeft gekregen om de menselijke consumptie in Ghana tegen te gaan.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Ecosystemen

José

José González-Maya is betrokken bij natuurbehoudsprojecten ter bescherming van de biodiversiteit in Zuid- en Midden-Amerikaanse landen.

Hij is de winnaar van Future For Nature 2015 vanwege zijn inzet met betrekking tot kwetsbare ecosystemen in Costa Rica en Colombia.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Doejong

Karen -Allen

Karen Allen richt zich op het beschermen van de doejong. Dit familielid van de zeekoe is met uitsterven bedreigd.

Ze heeft de FFN-award van 2015 in de wacht gesleept vanwege haar inzet om bovenstaande diersoort in Mozambique.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Ganges-dolfijn

Gautam

Manoj Gautam richt zich op het behouden van een ernstig bedreigde diersoort: de Ganges-dolfijn. Door de visserij heeft deze diersoort het uitermate zwaar.

Manoj is winnaar van Future For Nature 2015. Hij doet onderzoek naar het behoud van deze dieren in Nepal.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Pantserkrokodillen

Matthew Shirley heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar pantserkrokodillen. Na dit onderzoek kwam hij tot de conclusie dat hij actie moest ondernemen om deze dierne te beschermen.

Matthew is de winnaar van Future For Nature 2016. Hij richtte het Project Mecistops op om in Ivoorkust de pantserkrokodil te kunnen behouden.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Schubdieren

Thai Van Nguyen spant zich al jaren in voor de bescherming van Javaanse en Chinese schubdieren. 

Hij is de winnaar van de Future For Nature-award 2016. Thai heeft in 2014 de non-profit organisatie 'Save Vietnam's Wildlife' in het leven geroepen.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Leeuwen

Leela -Hazzah

Leelah Hazzah richt zich op de bescherming van leeuwen in Kenia en Tanzania.

Ze is de winnaar van Future For Nature 2014. Leelah heeft de organisatie 'Lion Guardians' in het leven geroepen. Deze houden zich bezig om samen met de lokale bevolking de conflicten tussen mens en dier tegen te gaan.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Olifanten

Lucy

Lucy King houdt zich bezig met het beschermen van olifanten in Kenia. Incidenten tussen olifanten en de lokale bevolking zorgen voor diverse problemen.

Lucy is de winnaar van Future For Nature 2013. Ze heeft door onderzoek een manier gevonden die het mogelijk maakt olifanten van de akkers weg te houden door het gebruik van honingbijen.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Berensoorten

Chuon Vuthy houdt zich bezig met het behouden van de honingbeer en de Aziatische zwarte beer. Deze komen voor in Cambodja.

Hij heeft de FFN-award in 2012 in de wacht gesleept. Hij leidt de activiteiten van de Cambodian Bear Sanctuary om meer beren op te kunnen vangen.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Sumatraanse neushoorns

Rudi

Rudi Putra richt zich op de bescherming van de grootste overgebleven populatie Sumatraanse neushoorns. 

Rudi is winnaar Future For Nature van 2013. Bij de bescherming, het toezicht en het onderzoek naar neushoorns moesten vaak behoorlijke tegenslagen overwonnen worden, met name in de afgelopen jaren, waarbij de onzekere financiering altijd een grote bron van zorg is geweest.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Bengaalse tijgers

Samia Saif richt zich op de bescherming van de Bengaalse tijgers door in de huid van stropers te kruipen. Waarom wordt er gestroopt op Sumatra? 

Zij is winnaar van Future For Nature 2013. Door de waardevolle informatie die zij van stropers heeft ontvangen kan hij maatregelen nemen om deze indrukwekkende dieren te beschermen.

Klikt u hier als u meer wilt weten

Doejong

Patricia Davis richt zich op de bescherming van de doejong in het noorden van Madagaskar. 

Ze heeft de award in 2012 in ontvangst mogen nemen. Ze is mede-oprichter van de organisatie Community Centred Conservation. Deze organisatie maakt het eenvoudig essentiële informatie te verzamelen over dit bijzondere dier.

 

Klikt u hier als u meer wilt weten

Milieuhandhaving

Wietse van der Werf heeft voor diverse milieuorganisaties gewerkt. Met name zijn werkzaamheden om vissoorten te beschermen zijn niet onopgemerkt gebleven.

Wietse is de winnaar van 2016. Hij heeft diverse projecten op poten gezet om de illegale visserij aan banden te leggen.

Klikt u hier als u meer wilt weten

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement