Parkoverzicht

Parkplattegrond

Burgers' Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! Wilt u zichzelf alvast voorbereiden op uw uitje naar Burgers' Zoo dan kunt u hieronder klikken op de plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond.

Parkreglement

U kunt het parkreglement hier lezen en downloaden als PDF-bestand:

Parkreglement Burgers' Zoo

Wegwijspalen in het park

Verspreid door Burgers' Zoo vindt u verschillende wegwijspalen met daarop vier vanen. De bovenste vaan geeft verschillende routes door het park aan. De route nummers en uitleg vindt u ook terug op de plattegrond die u bij entree ontvangt. Tevens vindt u op de bovenste vaan een aanduiding richting ons congrescentrum, het Safari Meeting Centre. De vanen daaronder wijzen u de weg naar de verschillende leefwerelden en de dieren binnen de leefwereld waarin u zich bevindt. De dop boven op de paal geeft aan in welke wereld u bent. Op de onderste vaan vindt u faciliteiten zoals toiletten en restaurants.

Wayfinding

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen. Om deze reden zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers' Zoo.

We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden / assistentiehonden. Overleg met de Receptie van Burgers' Zoo is hiervoor vereist.

 

Nopetslarge

Speeltuin

Burgers' Avonturenland is een grote, moderne speeltuin omringd door een groot terras. Naast Burgers' Avonturenland vindt u het Park Restaurant met een Hollandse keuken en de uitgiftepunten van de Panter Plaza.

Hier kunnen ouders even rustig genieten van een kop koffie met gebak of een maaltijd, terwijl de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de klimstraat met touwbruggen, glijbanen en schommels.

Er zijn twee delen ontworpen: een veilige speelruimte voor de kleinere kinderen en een aparte speelruimte voor de grotere kinderen. Sinds 2012 is er ook een binnenspeeltuin, de Kids Jungle.

Restaurants

Restaurants

In Burgers ' Zoo vindt u vijf themarestaurants: het Bush Restaurant (tropische keuken), het Desert Restaurant (Texaans-Mexicaanse keuken), het Park Restaurant (Hollandse keuken), het Safari Restaurant (Afrikaanse keuken) en de Pinguïn Corner (koffie en gebak).

Daarnaast zijn er diverse kleine en grote horecapunten verspreid over het park te vinden. Burgers’ Zoo staat bekend om de kwaliteit van zijn horeca: kom en geniet dan ook van onze keuken!

Wagentjes

Wagentjes

U kunt wagentjes huren aan de kassa's van Burgers' Zoo, waarin één kind kan plaatsnemen. Deze wagentjes kunnen vervolgens door volwassenen handmatig worden voortgetrokken (let op: dit zijn dus geen buggy's). Houdt u er rekening mee dat we maar een paar wagentjes hebben en dat deze niet gereserveerd kunnen worden.

U kunt deze wagentjes huren voor 1 euro, wij vragen voor het gebruik een borg van 4 euro.

Parkeren invaliden

Parkeren invaliden

Er is een speciaal gedeelte op ons parkeerterrein ingericht voor gasten die slecht ter been zijn. Hiervoor rijdt u ons parkeerterrein op en volgt u de bordjes met de rolstoel.  Een invalidenparkeerkaart is op deze parkeerplek niet verplicht.

Groepen

Chauffeurs van taxibussen en rolstoelbussen kunnen van het speciaal ingerichte gedeelte voor gasten die slecht ter been zijn gebruik maken. Bovenaan de baan kunt u uw gasten uit laten stappen zodat ze nauwelijks last hebben van de helling. Dringend verzoek dit niet vlak voor de ingang aan de grote weg te doen, want daar treft u een flinke helling aan en is dit voor de duwers erg zwaar. De chauffeur kan een parkeermunt bij de kassa afhalen.

Komt u met een groep mindervaliden naar ons park? Wij zien uw aanmelding graag tegemoet via receptie@burgerszoo.nl.

Rolstoelen

Rolstoelen

Burgers' Zoo heeft enkele scootmobielen. Deze kunt u huren voor 50 euro, u krijgt na inlevering 45 euro (borg) terug. Wij hebben ook duwrolstoelen , die u kunt gebruiken met een 2 euro munt winkelwagensysteem. Beiden dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden via 026-445 0373.

Rolstoelroute in het park

Aan de kassa en bij de ingang van het park is een speciale rolstoelroute verkrijgbaar. Dit is de meest handige route voor rolstoelgebruikers. 

Hulphonden zijn toegestaan

In ons park zijn honden niet toegestaan, maar we maken een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden. Overleg vooraf met de Receptie is hiervoor vereist.

Invalidentoiletten

U vindt invalidentoiletten bij de ingang van het dierenpark, in het Bush Restaurant, in het Desert Restaurant en in het Park Restaurant bij de speeltuin.

Loopfietsen

Loopfietsen zijn alleen toegestaan als deze medisch noodzakelijk zijn om ons park te betreden. Wij verzoeken u vooraf contact op te nemen met de Receptie van ons park. Een medische verklaring van een arts is wenselijk. Wij behouden ons het recht om het gebruik van de loopfiets te weigeren.

Blinden & slechtzienden

Burgers' Zoo heeft een vertaling van de dierentuingids in braille beschikbaar bij de kassa. Er zijn vijf exemplaren beschikbaar van deze braille vertaling. Per vertaling gaat het om vier boeken.

Tegen betaling van een borg kunt u deze kostenloos gebruiken. Wij raden aan deze van te voren te reserveren, dat kunt u doen via 026-4450373.