Ga terug

Parkoverzicht

Op deze pagina leest u over de faciliteiten en alles wat er te vinden is in Burgers' Zoo.

Parkplattegrond

Burgers' Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! Wilt u zichzelf alvast voorbereiden op uw uitje naar Burgers' Zoo download dan hieronder de parkplattegrond.

Wegwijspalen in het park

Wegwijspalen in het park

Verspreid door Burgers' Zoo vindt u verschillende wegwijspalen met daarop vier vanen. De bovenste vaan geeft verschillende routes door het park aan. De route nummers en uitleg vindt u ook terug op de plattegrond die u bij entree ontvangt. Tevens vindt u op de bovenste vaan een aanduiding richting ons congrescentrum, het Safari Meeting Centre. De vanen daaronder wijzen u de weg naar de verschillende leefwerelden en de dieren binnen de leefwereld waarin u zich bevindt. De dop boven op de paal geeft aan in welke wereld u bent. Op de onderste vaan vindt u faciliteiten zoals toiletten en restaurants.

Speeltuin

Speeltuin

Burgers' Avonturenland is een grote, moderne speeltuin omringd door een groot terras. Naast Burgers' Avonturenland vindt u het Park Restaurant met een Hollandse keuken en de uitgiftepunten van de Panter Plaza. Hier kunnen ouders even rustig genieten van een kop koffie met gebak of een maaltijd, terwijl de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de klimstraat met touwbruggen, glijbanen en schommels. Er zijn twee delen ontworpen: een veilige speelruimte voor de kleinere kinderen en een aparte speelruimte voor de grotere kinderen.

Onze speeltuin

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen. Om deze reden zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers' Zoo. We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden / assistentiehonden. Overleg met de Receptie van Burgers' Zoo is hiervoor vereist.

Restaurants

Restaurants

U kunt bij ons terecht in diverse restaurants. Overal geldt dat we zoveel mogelijk werken met dagverse producten en uw maaltijd bereiden waar u bij bent. Het volledig vernieuwde Bush Restaurant en het Park Restaurant zijn elke dag geopend. In alle restaurants kunt u gratis gebruik maken van WIFI.

Horeca
Winkel

Winkel

Bij de hoofdingang van het dierenpark is onze parkwinkel gelegen. Ons streven is dat iedereen een tastbare herinnering kan kopen na een onvergetelijke dag in ons park. Het uitgangspunt is daarom dat iedereen wat moet kunnen kopen voor een redelijke prijs. We verkopen in deze winkel ook unieke Burgers’ Zoo artikelen. Welke herinnering neemt u mee naar huis? Qua assortiment streven we ernaar om zoveel mogelijk eigen artikelen te ontwikkelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen lijn met pluche dieren die we in nauwe samenwerking met biologen en verzorgers maken, we hebben biologische, handgemaakte zepen met ingrediënten die in onze Bush groeien of een tas van 100% gerecycled PET. Ons assortiment wisselt geregeld.

Onze winkel

Gevonden voorwerpen

Bent u in ons park een voorwerp verloren? Op onze gevonden voorwerpen pagina plaatsen wij alle voorwerpen die wij vinden. ⠀

Kluisjes

Net voorbij de entree, vlak bij de toiletten zijn kluisjes te huur (€0,50) voor je zware/kostbare spullen. De formaten van de kluisjes zijn (hxbxd) 48 x 37 x 48 cm.

Kolven 

Kolven 

Voor het kolven kunt u zich melden in een van de restaurants bij één van onze medewerkers. Zij kunnen dan met u meelopen naar onze EHBO-ruimte waar u even rustig kunt zitten.

Natuurlijk rookvrij

Natuurlijk rookvrij

Als familiepark is Burgers’ Zoo natuurlijk rookvrij. Hiermee beschermen we al onze bezoekers én dieren tegen het schadelijke meeroken en de vele kinderen in ons park tegen de verleiding van het roken. Want iedereen wil dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Maar natuurlijk blijven rokers van harte welkom! Daarom zijn er verspreid over ons park speciale rookplekken met asbaktegels, waarin u ook uw peuken kunt achterlaten. U mag roken binnen de gemarkeerde zones rondom de rooktegels. Dit geldt ook voor e-sigaretten.

Veelgestelde vragen over de faciliteiten in ons park

Als familiepark is Burgers’ Zoo natuurlijk rookvrij. Hiermee beschermen we al onze bezoekers én dieren tegen het schadelijke meeroken en de vele kinderen in ons park tegen de verleiding van het roken. Want iedereen wil dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Maar natuurlijk blijven rokers van harte welkom! Daarom zijn er verspreid over ons park speciale rookplekken met asbaktegels, waarin u ook uw peuken kunt achterlaten. U mag roken binnen de gemarkeerde zones rondom de rooktegels. Dit geldt ook voor e-sigaretten. 

Ja, net voorbij de entree, vlakbij de toiletten, zijn er kluisjes te huur voor je zware/kostbare spullen. Een muntstuk van € 0,50 heb je nodig. Het formaat van een kluisje is 48 x 37 x 48 cm.

In Burgers’ Zoo zijn er altijd gediplomeerde EHBO-ers en bedrijfshulpverleners aanwezig. Mocht zich een ongeval dan wel een calamiteit voordoen, dan moet u zich altijd houden aan de aanwijzingen die door de betreffende medewerker(s) aan u worden gegeven.

De EHBO-posten bevinden zich bij de hoofdingang, het Park Restaurant, het Bush Restaurant en het Safari Meeting Centre.

Mocht u zelf een ongeval dan wel een calamiteit waarnemen, bel dan nooit rechtstreeks het alarmnummer 112, maar neem direct contact op met het externe alarmnummer van de receptie van Burgers’ Zoo (026 – 354 78 79). In het park treft u op de looppaden BHV-alarmbordjes aan met daarop het alarmnummer en plaatscode (bijv. R10). Door middel van het doorgeven van deze plaatscode kunnen de collega’s en hulpdiensten zo snel mogelijk naar de exacte locatie van het ongeval.

Bij de hoofdingang van het dierenpark is onze Parkwinkel gelegen. Ons streven is dat iedereen een tastbare herinnering kan kopen na een onvergetelijke dag in ons park. Het uitgangspunt is daarom dat iedereen wat moet kunnen kopen voor een redelijke prijs. We verkopen in deze winkel ook unieke Burgers’ Zoo artikelen.

De Parkwinkel is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur tot sluitingstijd.

Bovenstaande openingstijd kan door omstandigheden anders zijn tijdens uw bezoekdag (bijv. eerder gesloten, later open, etc.). Hier wordt u, ter plekke of via de tv-schermen bij de Parkwinkel, van op de hoogte gebracht.

U kunt bij ons terecht in diverse restaurants: o.a. Park Restaurant, Bush Restaurant en de Coffee Corner. We werken zoveel mogelijk met ambachtelijke, dagverse en eerlijke producten waarbij we de maaltijd bereiden waar u bij bent.

Klik hier voor meer informatie over de horeca en o.a. de menukaarten.

Ja, er zijn diverse speeltuinen te vinden in Burgers' Zoo.

Speelbeek

In een kabbelend beekje, via stapstenen over het water of via hoge touwbruggen en glijbanen kan jong en oud naar hartenlust in en rond het water spelen. De Speelbeek bevindt zich naast de ingang van de Bush.

Kids Jungle

Een groot indoor speelparadijs naast het Park Restaurant voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Burgers' Avonturenland

Een avontuurlijke, duurzaam en natuurlijk ontworpen speeltuin naast het terras van het Park Restaurant met glijbanen, touwbruggen en klimtorens voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er is een speciaal veilig gedeelte voor kinderen van 0 t/m 4 jaar ernaast gebouwd.

De Klimtuin

Een kleinere buitenspeeltuin naast de boomhut De Leeuwenkuil bij de gorilla's voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Wij stellen onze EHBO-ruimtes ter beschikking voor het geven van borstvoeding of om te kolven. De EHBO-ruimtes die hiervoor gebruikt kunnen worden:

- EHBO ruimte Hoofdingang

- EHBO ruimte Park Restaurant

- EHBO ruimte Bush Restaurant

Meld u zich bij een van de medewerkers tijdens uw bezoek. Houd er wel rekening mee dat EHBO-gevallen altijd prioriteit hebben.

In alle toiletgroepen is er ruimte voor babyverzorging, denk aan een verschoningstafel. Luiers, billendoekjes, etc. kunnen niet worden aangekocht in Burgers’ Zoo.

Ja, dat kan! Burgers’ Zoo heeft een openbaar Wi-Fi netwerk (BurgersZoo). Een wachtwoord is niet vereist en hier gebruik van maken is gratis.