Nieuws en activiteiten
Zo goed mogelijk voorbereiden

Zo goed mogelijk voorbereiden

vrijdag, 18 januari 2019

We hopen natuurlijk dat de geboorte van de zeekoe voorspoedig verloopt en dat het jong al snel zelfstandig adem haalt en vervolgens al spoedig gaat drinken bij zijn moeder. Dat is uiteraard het ideale scenario. Maar het is ook best een beetje spannend, omdat je nooit exact kunt voorspellen hoe de geboorte gaat verlopen. Bovendien is dit pas het eerste jong van een nog relatief jong vrouwtje. Dat levert altijd iets meer risico op dan bij een dier dat meer ervaring heeft. 

Lees meer
Streepje voor

Streepje voor

vrijdag, 18 januari 2019

Met hun zwart-wit gestreepte uiterlijk behoren zebra’s tot de meest opvallende diersoorten van de Afrikaanse vlaktes. Naast Afrika zijn deze dieren ook in dierentuinen veelvuldig te zien. Tijd om deze paardachtigen eens van dichterbij te bekijken.

Lees meer
De wereld op zijn kop bekijken

De wereld op zijn kop bekijken

vrijdag, 11 januari 2019

In Burgers’ Mangrove zijn sinds kort mangrovekwallen te zien. Dit soort kwallen wordt in het Engels ‘upside-down jellyfish’ genoemd. Prachtige, belvormige dieren die al pompend rondzwemmen.

Lees meer
Jonge zeekoe op komst in Arnhem

Jonge zeekoe op komst in Arnhem

donderdag, 10 januari 2019

Het 5,5-jarige Caribische zeekoevrouwtje dat samenleeft met een 17-jarig mannetje in de Mangrove van Koninklijke Burgers’ Zoo is drachtig. Biologen en dierverzorgers van het Arnhemse dierenpark verwachten de geboorte in januari of februari 2019. 

Lees meer
Winterslapers

Winterslapers

vrijdag, 04 januari 2019

Om te overleven hebben wij als mensen een constante lichaamstemperatuur nodig van zo’n 37 graden Celsius. In koudere periodes maken we gebruik van kleding om ons warm te houden. Maar hoe werkt dat nou bij de verschillende dieren? 

Lees meer

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord