Activiteiten & evenementen
Ga terug

Activiteiten & evenementen

De agenda van activiteiten & evenementen die in ons park plaats gaan vinden

Avondlezingen

De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.

Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk.

Kindercollege

Gedurende het schooljaar houden we maandelijks een kindercollege. Deze colleges zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De lezingen duren tussen 45 en 60 minuten en vinden plaats in het Safari Meeting Centre. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.

Mocht er, in verband met corona-maatregelen, een kindercollege in aangepaste vorm plaats moeten vinden, ontvangen de aangemelde deelnemers hierover een week van tevoren per email bericht.

Kleuterprogramma in de kerstvakantie: Wie woont daar onderwater?

Kom samen met uw kind een interactieve wandeling maken door de Ocean. Via verschillende infopunten ontdekken jullie samen de Ocean aan de hand van een leuk verhaal. De hoofdrolspeler mag zelfs mee naar huis!

De wandeling zal ongeveer 45 minuten duren, naar gelang de inbreng van de kinderen. Deze wandeling is aan te passen aan jullie eigen tempo. Om het kwartier start er een groepje. Per gezin mag één begeleider mee. Meld zowel kinderen als de begeleider aan.

De kosten voor dit programma bedragen € 5 euro per kind, u betaald dit contant aan het begin van de activiteit.

Kinderactiviteit: “Een bek vol tanden”

Heb je altijd al eens een leeuw aan de tand willen voelen? Vraag je je wel eens af wat onze kaaiman te eten krijgt? Kom meedoen met onze nieuwste activiteit in het KidsLokaal en leer van alles over schedels, tanden en voeding van dieren. Na een mooie presentatie mag je zelf een tand of kies van dichtbij bestuderen, net als een echte onderzoeker. Wedden dat je wijzer naar buiten stapt dan dat je binnen kwam?!
Deze les is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Er kan één ouder per kind (of groepje kinderen) mee. Het is tenslotte voor volwassenen ook heel leuk. Meld alle personen aan, kinderen en begeleiders. Er is plek voor 12 personen.
Het KidsLokaal is helaas niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar, ook niet als ze in een kinderwagen zitten. Dit in verband met de losse diermaterialen die aanwezig zijn. Jonge broertjes en zusjes kunnen helaas niet mee naar binnen.