Ga terug

Activiteiten & evenementen

De agenda van activiteiten & evenementen die in ons park plaats gaan vinden

Avondlezingen

De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.

Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk.

14 t/m 18 augustus: Zo(o)merweek 2023

Een week vol dierenverhalen, ontdekkingstochten en plezier in de zoo? Zeekoeien observeren en oog in oog met haaien, een leeuwvoedering zien misschien? Dat kan! In 2023 houden we namelijk weer een Zo(o)merweek voor kinderen!
3 en 4 juni: BuurNatuur

Een weekend vol activiteiten waarin de inheemse dier- en plantensoorten van de zoo centraal staan! Samen met uiteenlopende Nederlandse natuurorganisaties zetten we dit weekend de inheemse natuur in de schijnwerpers. Ontdek de bodemdiertjes, ga vogels spotten, laat je schminken of kom knutselen! Er zijn deze dagen tussen 10.00 en 16.00 uur verschillende activiteiten, rondleidingen en informatiepunten te vinden in ons park.

Kindercolleges

Gedurende het schooljaar houden we maandelijks een kindercollege. Deze colleges zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De lezingen duren tussen 45 en 60 minuten en vinden plaats in het Safari Meeting Centre. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.
14 t/m 18 augustus: Masterclass Conservation Biology

Ook in de zomer van 2023 houden we weer Masterclasses voor studenten van vakrelevante opleidingen, niveau AD, HBO en academisch. Deze Masterclasses geven een dieper inzicht over het de omgang met de dieren, zoals aspecten van populatiemanagement verblijfsdesign, wetgeving en meer. Dit jaar houden we een Masterclass over Diermanagement, waarbij we één van de twee cursusdagen helemaal toespitsen op het aquatisch gedeelte. Ook is er een driedaagse Masterclass over natuurbehoudseducatie in dierentuinen.