Activiteiten & evenementen
Ga terug

Activiteiten & evenementen

De agenda van activiteiten & evenementen die in ons park plaats gaan vinden

Ocean Bricks

Van zaterdag 23 april tot en met zondag 19 juni 2022 ‘zwemmen’ in en rondom onze Ocean ruim 30 spectaculaire zeedieren! Deze dieren zijn levensecht nagebouwd met maar liefst 1,3 miljoen kleurige steentjes. Laat je op je tocht door het park verrassen door kleurrijke creaties van charismatische dierfiguren als orka’s, makohaaien, reuzeninktvissen, dolfijnen, roggen, zeehonden, zeekoeien, pinguïns en enkele bekende bewoners van het tropisch koraalrif.

BuurNatuur 4 t/m 6 juni 2022

‘Ken je buren’ Tijdens het pinksterweekend staan de inheemse dier- en plantensoorten van de zoo centraal. Bijzondere inventarisaties zullen worden gepresenteerd aan het publiek. In samenwerking met uiteenlopende externe partijen zoals de Vogelwerkgroep Arnhem, IVN & KNNV Arnhem, De vleermuiswerkgroep, Avolare, Arnhem Zoemt! en biologiestudenten van HAS Den Bosch zullen er verschillende activiteiten en onderzoeken plaatsvinden in ons park.

De activiteiten vinden plaats op 4, 5 en 6 juni tussen 10.00 en 17.00.

Avondlezingen

De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.

Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk.

Kindercollege

Gedurende het schooljaar houden we maandelijks een kindercollege. Deze colleges zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De lezingen duren tussen 45 en 60 minuten en vinden plaats in het Safari Meeting Centre. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.

Kleuterprogramma 'Het ei van de schildpad'

Kom meedoen met het kleuterprogramma! Speciaal voor onze jongste bezoekers tussen 2,5 en 5 jaar. Mevrouw schildpad is haar ei kwijtgeraakt, welke Bushdieren kunnen helpen? Per kind kan 1 begeleider meelopen met het programma, kinderen uiteraard vooraan zodat ze mevrouw schildpad goed kunnen helpen. Kosten 2 euro per kind.

 

Kleuterprogramma ‘In de woestijn’

Met opdrachtjes voor de allerkleinsten, spulletjes om te voelen en ruiken, kleine spelletjes en met behulp van deskundige gidsen ervaart u samen met uw kleuter, hoe dieren en planten in de woestijn leven!

Deelname aan dit programma is kosteloos. De extra activiteiten draaien van 15 tot 16 uur. Startpunt is tussen 15 uur en 15.30 uur op het Desert terras.