Ga terug

Een kijkje nemen bij de Ocean achter de schermen

Burgers‘ Ocean is een van de grootste zeewateraquaria in Europa. Filters, pompen, licht… er komt veel bij kijken om zo’n mooi onderwaterlandschap te creëren. Niet voor niets is het areaal achter de schermen van de Ocean zelfs groter dan het publieksgedeelte! Normaliter komen alleen de Oceanverzorgers, biologen en medewerkers van de technische dienst in dit stukje van de Ocean.

Ocean achter de schermen!

Ocean achter de schermen!

Op zes namiddagen in het jaar kunt u aan een rondleiding in de waterfabriek van Burgers’ Ocean deelnemen! Zuiveringsinstallaties, het aanmaken van het juiste zoutwater en het de lichtgevoeligheid van koralen komen zeker aan bod. Fascinerend, om eens achter de schermen van een van de grootste zeewateraquaria in Europa te kijken! Deze toer is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf tien jaar. De rondleiding duurt 45 minuten en start aan de buitenzijde van de Ocean, tegenover het gorilla-eiland. De kosten bedragen 2 euro per persoon en kunnen contant voldaan worden bij de gids. De opbrengst komt geheel ten goede aan natuurbehoud. Een toegangsbewijs (dagticket of abonnement) is ook verplicht.

 

De bezoekers zien eiwitafschuimers en druppelfilters, bewonderen de enorme zakken zout die nodig zijn om zeewater aan te maken en mogen ook van boven op het haaienbassin en het levend koraal turen. Hier en daar staan gidsen om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

De rondleidingen op 13 & 14 juli en 14 & 15 oktober zijn binnenkort te boeken.