Burgers' Zoo KidsClub
Ga terug

Burgers' Zoo KidsClub

Burgers’ Zoo KidsClub bestaat uit enthousiaste kinderen die 10 keer per jaar een lesprogramma van 3 uur bij ons volgen. Een heel schooljaar lang horen zij bij een vaste groep. Voor kinderen uit groep 3 en 4 hebben we de ‘ontdekkers’, zij gaan op ontdekking in het dierenrijk en leren alles over o.a. vogels, vissen, zoogdieren en hun kenmerken. Kinderen uit groep 5 en 6 kunnen bij ons ‘reiziger’ worden, reizigers reizen iedere bijeenkomst naar een ander gebied op de wereld aan de hand van onze ecodislay’s. Ecosystemen, biodiversiteit en natuurbescherming spelen hier een belangrijke rol.

Wij hebben 4 reizigers groepen en 4 ontdekkers groepen. Aan iedere groep kunnen 12 kinderen deelnemen. de In juni 2022 maken wij weer nieuwe groepen voor het volgende schooljaar. Zit uw kind in 2022-2023 in groep 3, 4, 5 of 6 dan kunt u uw kind aanmelden voor het volgende seizoen door een mailtje te sturen naar m.blom@burgerszoo.nl

Het programma

Het programma

Elke maand staat een ander thema centraal. De KidsClubleden voeren of aaien de dierentuindieren niet, maar komen wel op plekken waar gewone bezoekers niet naartoe mogen. De kinderen zullen ook dierverzorgers ontmoeten, ze krijgen uitleg over een diersoort of een ecodisplay en gaan bijvoorbeeld op speurtocht met z’n allen. Ook wordt er regelmatig geknutseld en doen we spelletjes, zoals: kunnen de kinderen net zo goed ruiken als een ringstaartmaki?  De kinderclubactiviteiten worden verzorgd door Burgers’ gidsen. 

Checklist – is de Burgers’ Zoo Kidsclub iets voor jou?

  1. Zit jij aankomend schooljaar in groep 3, 4, 5 of 6 van de basisschool?
  2. Heb je een abonnement voor Burgers’ Zoo; ook nog volgend jaar?
  3. Twee groepen komen bij elkaar van 09.30 tot 12.00 en twee groepen van 14.00 tot 16.30 uur” bij aanmelding kun je aangeven welke tijd de voorkeur heeft.
  4. Ben je een echte fan van Burgers’ Zoo en heb je superveel zin om eens per maand met andere kinderen meer over de dieren en over de zoo te leren?
Wegens succes verlengt: De Jonge Onderzoekers!

Wegens succes verlengt: De Jonge Onderzoekers!

Leerlingen die volgend schooljaar in groep 8 of in de brugklas zitten kunnen deelnemen aan de nieuwste KidsClub groep; De Jonge Onderzoekers. Enthousiaste leerlingen die leergierig zijn en houden van biologie, zij willen graag meer weten over dieren en hun gedrag. Jonge onderzoekers leren volgend schooljaar in 10 bijeenkomsten van 3 uur meer over de onderzoeksprojecten in ons park. Zij leren  hoe zij zelf onderzoek kunnen doen en zullen meehelpen met de lopende onderzoeken onder deskundige begeleiding. Zo leren zij op een nieuwe manier te kijken naar onze parkbewoners en zullen veel leren over de verschillende diersoorten. De jonge onderzoekers komen iedere derde zondag van de maand bij elkaar. Lijkt het je leuk om mee te doen?

 

Checklist – is het KidsClub onderzoekersteam iets voor jou?

  1. Zit jij komend schooljaar (2021 – 2022) in groep 8 of in de brugklas? (1e en 2e jaar van het voortgezetonderwijs VMBO-Mavo-Havo of VWO)
  2. Vind jij diergedrag heel interessant?
  3. Wil je meer leren over biologie en onderzoek doen?
  4. Werk je graag samen met leeftijdsgenootjes?
  5. Heb je tijd en zin om ook tussen de KidsClub bijeenkomsten thuis al vast een beetje speurwerk te doen

Praktische informatie

Voor de KidsClub leden zal de maandelijkse zoo-zondag een vaste activiteit zijn. Natuurlijk kan je een keertje met vakantie zijn, of ziek – maar het is de bedoeling dat de leerlingen zo vaak mogelijk komen. De KidsClub is bedoeld voor jonge abonnementhouders, dit geldt ook voor de jonge onderzoekers. Een geldig abonnement van september 2021 tot het einde van het schooljaar is een voorwaarde. We houden de kosten bewust laag; deelname voor het hele schooljaar aan de onderzoeksgroep kost 60 euro per leerling.

 Aanmelden

Aanmelden voor het nieuwe jonge onderzoeksteam van volgend seizoen zal in mei weer mogelijk zijn. Dan verschijnt hier alle informatie.

Aanmelden voor de ontdekkers en de reizigers voor volgend seizoen is al wel mogelijk voor kinderen die volgend schooljaar in groep 3, 4, 5 of 6 zitten. Het volgende seizoen start in september 2022 en de groepen zullen gemaakt worden in juni 2022. Voor de zomervakantie weet u dus in welke groep uw kind start. Voor aanmeldingen van nieuwe ontdekkers en reizigers kunt u mailen naar m.blom@burgerszoo.nl, hier kunt u ook terecht voor meer informatie.