Burgers' Zoo KidsClub
Ga terug

Burgers' Zoo KidsClub

Burgers’ Zoo KidsClub bestaat uit enthousiaste kinderen die 10 keer per jaar een lesprogramma van 3 uur bij ons volgen. Een heel schooljaar lang horen zij bij een vaste groep. Voor kinderen uit groep 3 en 4 hebben we de ‘ontdekkers’, zij gaan op ontdekking in het dierenrijk en leren alles over o.a. vogels, vissen, zoogdieren en hun kenmerken. Kinderen uit groep 5 en 6 kunnen bij ons ‘reiziger’ worden, reizigers reizen iedere bijeenkomst naar een ander gebied op de wereld aan de hand van onze ecodislay’s. Ecosystemen, biodiversiteit en natuurbescherming spelen hier een belangrijke rol.

Op dit moment bestaat de KidsClub uit 6 klassen. De kinderen die dit schooljaar al deel nemen aan de KidsClub hebben door de bijzondere omstandigheden de meeste lessen niet in het park kunnen volgen. Wij hebben besloten om de bestaande groepen te behouden en de KidsClub kinderen van nu opnieuw een kans te geven om mee te doen in het komende schooljaar (2021-2022). Helaas is het daarom niet mogelijk om uw kind aan te melden voor het volgende seizoen. Kinderen die al op de wachtlijst staan krijgen van ons bericht. Wilt u meer weten stuurt u dan een mailtje naar: m.blom@burgerszoo.nl

Het programma

Het programma

Elke maand staat een ander thema centraal. De KidsClubleden voeren of aaien de dierentuindieren niet, maar komen wel op plekken waar gewone bezoekers niet naartoe mogen. De kinderen zullen ook dierverzorgers ontmoeten, ze krijgen uitleg over een diersoort of een ecodisplay en gaan bijvoorbeeld op speurtocht met z’n allen. Ook wordt er regelmatig geknutseld en doen we spelletjes, zoals: kunnen de kinderen net zo goed ruiken als een ringstaartmaki?  De kinderclubactiviteiten worden verzorgd door Burgers’ gidsen. 

Checklist – is de Burgers’ Zoo Kidsclub iets voor jou?

  1. Zit jij aankomend schooljaar in groep 3, 4, 5 of 6 van de basisschool?
  2. Heb je een abonnement voor Burgers’ Zoo; ook nog volgend jaar?
  3. Twee groepen komen bij elkaar van 09.30 tot 12.00 en twee groepen van 14.00 tot 16.30 uur” bij aanmelding kun je aangeven welke tijd de voorkeur heeft.
  4. Ben je een echte fan van Burgers’ Zoo en heb je superveel zin om eens per maand met andere kinderen meer over de dieren en over de zoo te leren?
Nieuw volgend schooljaar: De onderzoekers!

Nieuw volgend schooljaar: De onderzoekers!

Leerlingen die volgend schooljaar in groep 8 of in de brugklas zitten kunnen zich wel aanmelden voor de nieuwste KidsClub groep; De onderzoekers. Onderzoekers zijn jonge enthousiaste leerlingen die leergierig zijn en houden van biologie, zij willen graag meer weten over dieren en hun gedrag. Jonge onderzoekers leren volgend schooljaar in 10 bijeenkomsten van 3 uur meer over de onderzoeksprojecten in ons park. Zij leren  hoe zij zelf onderzoek kunnen doen en zullen meehelpen met de lopende onderzoeken onder deskundige begeleiding. Zo leren zij op een nieuwe manier te kijken naar onze parkbewoners en zullen veel leren over de verschillende diersoorten. De jonge onderzoekers komen iedere derde zondag van de maand bij elkaar. Lijkt het je leuk om mee te doen?

 

Checklist – is het KidsClub onderzoekersteam iets voor jou?

  1. Zit jij komend schooljaar (2021 – 2022) in groep 8 of in de brugklas? (1e en 2e jaar van het voortgezetonderwijs VMBO-Mavo-Havo of VWO)
  2. Vind jij diergedrag heel interessant?
  3. Wil je meer leren over biologie en onderzoek doen?
  4. Werk je graag samen met leeftijdsgenootjes?
  5. Heb je tijd en zin om ook tussen de KidsClub bijeenkomsten thuis al vast een beetje speurwerk te doen

Praktische informatie

Voor de KidsClub leden zal de maandelijkse zoo-zondag een vaste activiteit zijn. Natuurlijk kan je een keertje met vakantie zijn, of ziek – maar het is de bedoeling dat de leerlingen zo vaak mogelijk komen. De KidsClub is bedoeld voor jonge abonnementhouders, dit geldt ook voor de jonge onderzoekers. Een geldig abonnement van september 2021 tot het einde van het schooljaar is een voorwaarde. We houden de kosten bewust laag; deelname voor het hele schooljaar aan de onderzoeksgroep kost 60 euro per leerling.

 Aanmelden

Aanmelden voor het KidsClub onderzoekersteam kan door een mailtje te sturen naar: educatie@burgerszoo.nl, vermeld hierin je naam, je adres en je leeftijd. Stuur een kort filmpje (ongeveer 2 minuten) mee waarin je uitlegt waarom je graag mee wilt doen, welke dieren je zou willen onderzoeken of welk onderzoek je super interessant lijkt. Uit alle inzendingen selecteren wij uiterlijk 12 mei de kandidaten die op zondag 30 mei *een proefdag mogen meelopen. Op deze proefdag zullen we uitleggen wat het programma precies inhoud, krijg je een leuke rondleiding en kijken we of het onderzoeksteam echt iets voor je is. In september gaan we, als alle maatregelen het toelaten, van start.

*P.S. Helaas is het op dit moment van schrijven nog niet zeker hoe alles zal verlopen. Mocht het niet mogelijk zijn om op 30 mei bij elkaar te komen, houden we de audities digitaal. Als we na de zomervakantie zien dat het niet gaat lukken om vanaf september in kleine groepjes fysiek bij elkaar te komen, moeten we het programma helaas een jaartje uitstellen…

Aanmelden voor de ontdekkers en de reizigers is op dit moment helaas niet mogelijk. Mailt u voor meer informatie naar m.blom@burgerszoo.nl.