Ga terug

Burgers' Zoo KidsClub

Burgers’ Zoo KidsClub kinderen volgen tien keer per jaar op een vaste dagdeel in het weekend een lesprogramma in de dierentuin. 

Wij hebben KidsClubs voor kinderen van groep 3 tot en met de 2e klas middelbare school. Een heel schooljaar lang horen zij bij een vaste groep van 10-12 kinderen van vergelijkbare leeftijd.

Het programma

Het programma

Elke maand staat een ander thema centraal. De KidsClub-leden voeren of aaien de dierentuindieren niet. Maar ze horen wel dingen die gewone bezoekers niet horen. De kinderen gaan een dierverzorger ontmoeten, ze krijgen uitleg over een diersoort of een ecodisplay en gaan bijvoorbeeld op speurtocht met hun groepje. De oudere kinderen gaan zelf onderzoeksvragen opstellen en uitvoeren en zij observeren diergedrag.

De activiteiten van de  KidsClubs worden verzorgd door Burgers’ Zoo Gidsen en het team Educatie, allen met een Verklaring Omtrent Gedrag.

Checklist – is een KidsClub iets voor jou?

  1. 1. Zit jij volgend schooljaar (2024/25) in groep 3-8 of in de brugklas/2e klas?
  2. Vind jij dieren heel interessant en ben je graag in Burgers’ Zoo?
  3. Werk je graag samen met leeftijdsgenootjes?
  4. Kunnen jouw ouders je maandelijks brengen en halen?

Checklist voor ouders – is een KidsClub iets voor uw kind?

  1. Bent u bereid om voor uw kind een abonnement aan te schaffen dat minstens geldig is t/m juni 2025?
  2. 2. Heeft uw gezinsagenda écht ruimte voor deze nieuwe hobby van uw kind?
  3. Bent u zelf enthousiast over de mogelijkheden die het programma biedt, maar uw kind minstens even veel?
  4. Kan uw kind de deelname aan zo’n programma aan, wat betreft zijn psychosociale ontwikkeling en taalbeheersing?

Belangrijke praktische informatie

Voor de KidsClub-leden zal de maandelijkse weekenddagdeel een vaste activiteit zijn. Natuurlijk kun je een keertje met vakantie of ziek zijn,  maar het is de bedoeling dat de deelnemers zo vaak mogelijk aanwezig zijn. De KidsClubs zijn bedoeld voor jonge abonnementhouders. Een geldig abonnement van september 2024 tot en met juni 2025 is daarom een voorwaarde.
We houden de kosten bewust laag; deelname voor het hele schooljaar aan een KidsClub is, naast het abonnement, 60 euro per deelnemer in 2023/2024. Het bedrag voor 2024/2025 moet nog vastgelegd worden.
Gedurende het programma bent u het beste ook zelf in het dierenpark aanwezig; zeker voor de groepen met jongere kinderen is dit een voorwaarde. In elk geval bent u telefonisch altijd goed bereikbaar tijdens het programma.

Aanmelden

De Kidsclubs van schooljaar 2023/2024 zijn al van start en tussentijds aansluiten behoort niet tot de mogelikheden.

Aan het programma, de dagdeel-verdeling etc voor het schooljaar 2024/25 zijn de educatoren en de KidsClub-gidsen nog aan het evalueren en sleutelen. U kunt echter hieronder via de link al u interesse duidelijk maken voor deelname van uw kind in het schooljaar 2024/2025! Ook al is deze vooraanmelding nog geen garantie op deelname, wordt u toch als eerste op de hoogte gesteld als de echt aanmeldprocedure open gaat!