Burgers' Zoo KidsClub
Ga terug

Burgers' Zoo KidsClub

Burgers’ Zoo KidsClub bestaat uit enthousiaste kinderen die 10 keer per jaar een lesprogramma van 3 uur bij ons volgen. Een heel schooljaar lang horen zij bij een vaste groep. Voor kinderen uit groep 3 en 4 hebben we de ‘ontdekkers’, zij gaan op ontdekking in het dierenrijk en leren alles over o.a. vogels, vissen, zoogdieren en hun kenmerken. Kinderen uit groep 5 en 6 kunnen bij ons ‘reiziger’ worden, reizigers reizen iedere bijeenkomst naar een ander gebied op de wereld aan de hand van onze ecodislay’s. Ecosystemen, biodiversiteit en natuurbescherming spelen hier een belangrijke rol.

Het programma

Het programma

Elke maand staat een ander thema centraal. De KidsClubleden voeren of aaien de dierentuindieren niet, maar komen wel op plekken waar gewone bezoekers niet naartoe mogen. De kinderen zullen ook dierverzorgers ontmoeten, ze krijgen uitleg over een diersoort of een ecodisplay en gaan bijvoorbeeld op speurtocht met z’n allen. Ook wordt er regelmatig geknutseld en doen we spelletjes, zoals: kunnen de kinderen net zo goed ruiken als een ringstaartmaki?  De kinderclubactiviteiten worden verzorgd door Burgers’ gidsen. 

Wegens succes verlengd: De Jonge Onderzoekers!

Wegens succes verlengd: De Jonge Onderzoekers!

Leerlingen die volgend schooljaar in groep 8 of in de brugklas zitten kunnen deelnemen aan de nieuwste KidsClub groep; De Jonge Onderzoekers. Enthousiaste leerlingen die leergierig zijn en houden van biologie, zij willen graag meer weten over dieren en hun gedrag. Jonge onderzoekers leren volgend schooljaar in 10 bijeenkomsten van 3 uur meer over de onderzoeksprojecten in ons park. Zij leren  hoe zij zelf onderzoek kunnen doen en zullen meehelpen met de lopende onderzoeken onder deskundige begeleiding. Zo leren zij op een nieuwe manier te kijken naar onze parkbewoners en zullen veel leren over de verschillende diersoorten. De jonge onderzoekers komen iedere derde zondag van de maand bij elkaar. Lijkt het je leuk om mee te doen?

 

Checklist – is het KidsClub onderzoekersteam iets voor jou?

  1. Zit jij komend schooljaar (2022 – 2023) in groep 8 of in de brugklas? (1e en 2e jaar van het voortgezetonderwijs VMBO-Mavo-Havo of VWO)
  2. Vind jij diergedrag heel interessant?
  3. Wil je meer leren over biologie en onderzoek doen?
  4. Werk je graag samen met leeftijdsgenootjes?
  5. Heb je tijd en zin om ook tussen de KidsClub bijeenkomsten thuis al vast een beetje speurwerk te doen

Praktische informatie

Voor de KidsClub leden zal de maandelijkse zoo-zondag een vaste activiteit zijn. Natuurlijk kan je een keertje met vakantie zijn, of ziek – maar het is de bedoeling dat de leerlingen zo vaak mogelijk komen. De KidsClub is bedoeld voor jonge abonnementhouders, dit geldt ook voor de jonge onderzoekers. Een geldig abonnement van september 2022 tot het einde van het schooljaar is een voorwaarde. We houden de kosten bewust laag; deelname voor het hele schooljaar aan de onderzoeksgroep kost 60 euro per leerling.

 Aanmelden

Lijkt het je leuk om komend schooljaar mee te doen met het Jonge Onderzoekers Team? Geef je dan op en ontvang een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst op zondag 25 september.