Ga terug

Toegankelijkheid

Heuvelachtig landschap

Heuvelachtig landschap

Indien u minder mobiel bent houdt u er dan rekening mee dat het Arnhemse landschap erg heuvelachtig is. Met de rolstoel de heuvels op en af in ons park kan erg zwaar zijn. Indien u een elektrische rolstoel of scootmobiel heeft adviseren wij u deze mee te nemen.

Rolstoelen en scootmobielen

Rolstoelen en scootmobielen

Burgers' Zoo heeft enkele rolstoelen en scootmobielen ter verhuur. Een scootmobiel kunt u huren voor € 50, u krijgt € 45 (borg) terug mits gebrekenvrij. Een scootmobiel wordt alleen aan personen boven de 18 jaar verhuurd die vanwege medische redenen of ouderdom anders het park niet zelfstandig kunnen bezoeken. In verband met het heuvelachtige terrein zijn onze scootmobielen geschikt voor personen tot 120 kg. Wij hebben ook duwrolstoelen, geschikt voor personen vanaf 6 jaar en ouder. Die u kunt gebruiken met een munt van €2 (winkelwagensysteem). Beide opties kunt u vooraf telefonisch reserveren via 026 44 24 534, mits nog beschikbaar.

 

Klik hier voor alle voorwaarden en meer informatie

Invaliden

Invaliden

Parkeren invaliden

Er is een speciaal gedeelte op ons parkeerterrein ingericht voor gasten die slecht ter been zijn. Hiervoor rijdt u ons parkeerterrein op en volgt u de bordjes met de rolstoel. Een invalidenparkeerkaart is op deze parkeerplek wenselijk.

 

Invalidentoiletten

U vindt invalidentoiletten bij de ingang van het dierenpark, in het Bush Restaurant, in het Desert Restaurant en in het Park Restaurant bij de speeltuin.

Groepen

Chauffeurs van taxibussen en rolstoelbussen kunnen van het speciaal ingerichte gedeelte voor gasten die slecht ter been zijn gebruik maken. Bovenaan de baan kunt u uw gasten uit laten stappen zodat ze nauwelijks last hebben van de helling. Dringend verzoek dit niet vlak voor de ingang aan de grote weg te doen, want daar treft u een flinke helling aan en is dit voor de duwers erg zwaar. De chauffeur kan een parkeerticket bij de kassa afhalen. Komt u met een groep mindervaliden naar ons park? Wij zien uw aanmelding graag tegemoet via receptie@burgerszoo.nl.

Kinderkar

Kinderkar

U kunt kinderkarretjes huren aan de kassa's van Burgers' Zoo, waarin één kind kan plaatsnemen. Deze karren kunnen vervolgens door volwassenen handmatig worden voortgeduwd (let op: dit zijn dus geen buggy's). Houdt u er rekening mee dat we maar een paar karren hebben en dat deze niet gereserveerd kunnen worden. U kunt deze karren huren voor €2, wij vragen voor het gebruik een borg van €8.

Loopfietsen (voor kinderen)

Loopfietsen zijn in ons park helaas niet toegestaan. Vanwege het hellende terrein op diverse locaties in ons park kunnen er heuvelafwaarts al snel gevaarlijke situaties ontstaan. Mocht u om medische redenen een loopfiets moeten gebruiken, dan verzoeken we u om vooraf even contact op te nemen met onze receptie. Mocht u over een medische verklaring van een arts beschikken, dan is dat wenselijk.


Voor kinderen geldt hetzelfde. De medewerkers bij de ingang bewaren de loopfietsjes overdag op een veilige plaats totdat u ze bij vertrek weer meeneemt, maar idealiter laat u de loopfietsjes bij voorbaat graag thuis. 

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen. Om deze reden zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers' Zoo. We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden / assistentiehonden. Overleg met de Receptie van Burgers' Zoo is hiervoor vereist.