Toegankelijkheid
Ga terug

Toegankelijkheid

Enkele hoofdpaden in de Bush zijn in het voorjaar van 2020 opnieuw geasfalteerd, waardoor ze prettiger begaanbaar zijn voor rolstoelgebruikers.

Heuvelachtig landschap

Heuvelachtig landschap

Indien u minder mobiel bent houdt u er dan rekening mee dat het Arnhemse landschap erg heuvelachtig is. Met de rolstoel de heuvels op en af in ons park kan erg zwaar zijn. Indien u een elektrische rolstoel of scootmobiel heeft adviseren wij u deze mee te nemen.

Rolstoelen

Rolstoelen

Burgers' Zoo heeft enkele scootmobielen. Deze kunt u huren voor 50 euro, u krijgt na inlevering 45 euro (borg) terug. In verband met het heuvelachtige terrein zijn onze scootmobiels geschikt voor personen tot 120 kg. Wij hebben ook duwrolstoelen , die u kunt gebruiken met een 2 euro munt winkelwagensysteem. Beiden dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden via 026-445 0373.

Invaliden

Parkeren invaliden

Er is een speciaal gedeelte op ons parkeerterrein ingericht voor gasten die slecht ter been zijn. Hiervoor rijdt u ons parkeerterrein op en volgt u de bordjes met de rolstoel. Een invalidenparkeerkaart is op deze parkeerplek wenselijk.

 

Invalidentoiletten

U vindt invalidentoiletten bij de ingang van het dierenpark, in het Bush Restaurant, in het Desert Restaurant en in het Park Restaurant bij de speeltuin.

Groepen

Chauffeurs van taxibussen en rolstoelbussen kunnen van het speciaal ingerichte gedeelte voor gasten die slecht ter been zijn gebruik maken. Bovenaan de baan kunt u uw gasten uit laten stappen zodat ze nauwelijks last hebben van de helling. Dringend verzoek dit niet vlak voor de ingang aan de grote weg te doen, want daar treft u een flinke helling aan en is dit voor de duwers erg zwaar. De chauffeur kan een parkeerticket bij de kassa afhalen. Komt u met een groep mindervaliden naar ons park? Wij zien uw aanmelding graag tegemoet via receptie@burgerszoo.nl.

Groepsarrangementen zijn vanwege gezondheidsmaatregelen helaas niet te boeken.

Wagentjes 

U kunt wagentjes huren aan de kassa's van Burgers' Zoo, waarin één kind kan plaatsnemen. Deze wagentjes kunnen vervolgens door volwassenen handmatig worden voortgeduwd (let op: dit zijn dus geen buggy's). Houdt u er rekening mee dat we maar een paar wagentjes hebben en dat deze niet gereserveerd kunnen worden. U kunt deze wagentjes huren voor 2 euro, wij vragen voor het gebruik een borg van 8 euro.

Loopfietsen

Loopfietsen zijn alleen toegestaan als deze medisch noodzakelijk zijn om ons park te betreden. Wij verzoeken u vooraf contact op te nemen met de Receptie van ons park. Een medische verklaring van een arts is wenselijk. Wij behouden ons het recht om het gebruik van de loopfiets te weigeren.

Loopfietsen voor kinderen

Burgers’ Zoo ligt op een heuvelachtig terrein. Wanneer wij uw kinderen met loopfietsjes het park in zouden laten, kunnen zich met name bergafwaarts al snel gevaarlijke ongelukken voordoen. Dit willen we uiteraard voorkomen en om die reden zijn loopfietsjes niet toegestaan. De medewerkers bij de ingang bewaren de loopfietsjes overdag op een veilige plaats totdat u ze bij vertrek weer meeneemt, maar idealiter laat u de loopfietsjes bij voorbaat graag thuis.