De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.
Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre en duren van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Toegang tot avondlezingen is voor abonnementhouders gratis, overige luisteraars betalen €7,50 aan de avondkassa. Een parkeerkaart is na avondlezingen niet nodig. Avondlezingen zijn alleen te bezoeken voor volwassenen - voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er speciale kindercolleges in de middag te bezoeken.
In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk.
We nodigen u graag uit voor een avond in de Cariben! Als sinds eind jaren ’80 ondersteunt Burgers’ Zoo in het Midden-Amerikaanse Belize een groot natuurbehoudsproject. Om welke dieren en planten het gaat, en wat de uitdagingen zo zijn, dat vertelt biologe Constanze Mager. Tropisch bosbouw-deskundige Carmen van der Valk heeft in het voorjaar 2024 bij het project gewerkt om het onderzoek met cameravallen beter te structuren en te analyseren. Ook zij deelt de bevindingen en laat bijzondere kiekjes zien van diverse bosbewoners!
Arun Idoe is als parkmanager en curator van Burgers’ Zoo verantwoordelijk voor alle dieren en planten en alle medewerkers die die dieren en planten verzorgen.
Tijdens deze avondlezing vertelt hij over huisvesting en dierwelzijn.
Deze avond staat in het teken van het mysterieuze schubdier, een nog weinig onderzocht en tegelijkertijd met uitsterven bedreigd zoogdier. Schrijver Anne Broeksma vertelt over haar obsessie met dit dier en wat ze leerde tijdens haar reizen door Afrika en Azië - waaronder een tijd bij schubdieropvang Save Vietnam’s Wildlife. Bioloog Constanze Mager vertelt over de band tussen Burgers’ Zoo en Save Vietnam’s Wildlife. En over VietAMAZING; de EAZA-natuurbehoudscampagne over de biodiversiteit van Vietnam.
Anne’s boek Een verhaal met schubben is tijdens de pauze te koop voor €15,-. Neem s.v.p. gepast contant geld mee.
Max Janse, hoofd Burgers' Ocean, vertelt over een onmisbaar element in ons tropische koraalrifaquarium: water. In Arnhem komt zoet water uit de kraan. Wat zit er eigenlijk in dit water? Hoe wordt daar zout water van gemaakt? En hoe wordt dit water gecontroleerd, gefilterd en verzorgd om de leefomgeving - en daarmee het dierwelzijn - van de Ocean-bewoners en andere onderwater bewoners in Burgers’ Zoo optimaal te houden? Ontdek het in deze lezing.