Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Wilt u een dag op stap met een groep scholieren uit het voortgezet onderwijs? Kom dan een dag de pracht en praal van de natuur ervaren. Wij bieden een speciaal tarief voor scholieren uit het voortgezet onderwijs.

Tarieven in de maanden november, december, januari , februari en maart zijn €13,00 per scholier.

In alle overige maanden betaalt u €17,00 per scholier. Per 15 leerlingen heeft 1 begeleider gratis toegang tot ons park. Voor extra begeleiders betaalt u slechts €10,50 per persoon! Regel en betaal uw schoolreisje snel online!

Een schoolreis met een educatief karakter

Een schoolreis met een educatief karakter

Voor scholen uit het voortgezet onderwijs die met een educatieve doelstelling naar Burgers’ Zoo komen bieden wij verschillende mogelijkheden. 

Nieuw in 2015 is een ‘practicum gedragsonderzoek’ voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. U kunt deze hier zelf gratis downloaden en printen. Op een wandeling langs een aantal apensoorten oefenen leerlingen met vrije observaties, met ethogrammen en met het gestructureerd meetbaar maken van diergedrag. Doordat u zelf beslist tot welk niveau u de opdrachten uit laat voeren, is het programma geschikt voor leerlingen van MBO, HAVO en VWO! 

Groep 2 van HAVO en VWO kan met opdrachten over zintuigen en stofwisseling aan de slag in Burgers’ Rimba. Dit nieuwe programma heet ‘Zien eten doet eten?U kunt deze hier zelf gratis downloaden en printen. Geeft de leerkracht bij reservering van een excursie aan dit programma te willen gebruiken, ontvangt diegene ook de docentenhandleiding met oplossingen per mail. 

Tevens biedt Burgers’ Zoo enkele rondleidingen met deskundige gidsen. U kunt naast de algemene thema’s ook bijvoorbeeld kiezen voor het thema ‘het klimaatverhaal van de dieren’, een boeiende rondleiding over de gevolgen van de klimaatverandering voor de tropische natuur.

Opleidingen richting dierverzorging, plantenverzorging en hoger onderwijs biologie kunnen ook bij het Burgers’ Zoo terecht voor een lezing over ‘Management van dier en planten in Bush en Desert’. Of u boekt voor deze groepen een 2 uur durende workshop ‘Kruip in de huid’, waarbij de studenten vanuit het oogpunt van bioloog, dierverzorger en onderzoeker teamopdrachten uitvoeren.

Bespreekt u met de afdeling Sales & Events de mogelijkheden voor uw bezoek. Bij boeking ontvangt u indien van toepassing ook de oplossingen en docentenhandleiding van de werkbladen.

Webkwestie Ocean

De nieuwe ‘Webkwestie Burgers’ Ocean’ laat leerlingen van 5 en 6 VWO al op school ontdekken hoe de ecologie van het koraalrif in elkaar zit. U kunt deze hier zelf gratis downloaden en printen. In teams bewerken de leerlingen een realistische vraagstelling uit het gebied ecologie. Mind-mapping, literatuurbronnen zoeken en beoordelen, thematisch belangrijke zaken filteren en een presentatie houden over de bevindingen zijn naast het opdoen van biologische kennis belangrijke onderdelen van deze opdracht. 

Uw schoolreis online boeken

Gegevens school
 
 
 
 
 
  
Bezoek gegevens
 Mogelijk op doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties.
 
 
 
Eten & Drinken

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement