Overhandiging Future For Nature 2015

Dr. Freek Vonk, ambassadeur van Future For Nature, overhandigde 27 februari drie prijzen van elk 50.000 euro aan jonge, getalenteerde natuurbeschermers. 

Tijgertweeling maakt kennis met bezoekers

Dinsdag 17 februari 2015 om 11.00 uur maakt de Sumatraanse tijgertweeling voor het eerst in levenden lijve kennis met de bezoekers.

Burgers' Park

Burgers' Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! In het park gedeelte vindt u onze olifanten, de pinguins maar ook de stokstaartjes en de mensapen.

Lees meer over Burgers' Park

Burgers' Safari

Uw bezoek aan Burgers' Safari brengt u bij de jachtluipaarden en de leeuwenfamilie, die u vanuit een houten observatiehut kunt bekijken. Maar u wandelt ook langs een drinkplaats voor de dieren, waar met een beetje geluk breedlipneushoorns hun dorst komen lessen.

Voor uw ogen ontvouwt het savannelandschap zich, waar grote groepen giraffes, zebra's, waterbokken, koedoes en gnoes leven. De enorme rotspartij aan de rand van de savanne staat in Afrika bekend als een 'kopje'. Tussen deze rotsen kunt u op een uitgestrekt terras genieten van het uitzicht over de savanne, terwijl u zich de Afrikaanse gerechten en drankjes goed laat smaken.

 

Lees meer over de Safari

Burgers' Desert

De reis heeft u in de Sonora- en Mojavewoestijn van Arizona en het noorden van Mexico gebracht. Afhankelijk van het seizoen kan het hier gloeiend heet, dan wel ijzig koud zijn. De plantengroei vertelt u dat er weinig regen valt: cactussen, agaves, yucca's en kleinbladige bomen en struiken proberen zo min mogelijk water te verdampen.

In dit rotsachtige landschap leven kleurrijke zangvogels en kalkoengieren, maar u treft ook wroetende pekari's, herkauwende dikhoornschapen en loerende bobcats aan. Op uw reis maakt u kennis met canyons, droge rivierbeddingen, puinhellingen en donkere spelonken: een wereld vol venijn, waar ook ratelslangen, schorpioenen en gilamonsters zich thuis voelen!

 

Lees meer over de Desert

Burgers' Mangrove

In de tropen bestaan bijzondere vloedbossen, waar de getijden ervoor zorgen dat dit natuurgebied regelmatig wordt voorzien van zout zeewater. Deze zoutwater vloedbossen worden mangroven genoemd. De bomen en planten die hier leven, wortelen in brak water en beschikken over bijzondere eigenschappen om in deze situatie te kunnen overleven.

Tussen de karakteristieke steltwortels, kniewortels en andere ademhalingswortels worden in de mangroven veel vissoorten geboren en leven talloze ongewervelde dieren. Deze biologische rijkdom trekt op haar beurt weer andere diersoorten aan. In Burgers' Mangrove vindt u dan ook slangenhalsvogels, mangrovereigers, rivierschildpadden en zeilhagedissen.

 

Lees meer over de Mangrove

Burgers' Rimba

Burgers' Rimba biedt u een tocht door het Maleise tropische regenwoud! In dit gloednieuwe project voeren wij u mee door een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten. De Maleise beren kunnen actief op zoek gaan naar lekkere hapjes, terwijl de siamangs en laponders nieuwsgierig hun leefgebied verkennen.

Vlakbij hen ziet u diverse herten en bantengs, indrukwekkende Aziatische runderen. Terwijl u het pad volgt, duikt u onder de grond waar u pythons en varanen tegenkomt. U komt weer boven, waar nieuwsgierige langoeren en gibbons in de bomen zwieren. Ineens staat u oog in oog met een tijger! Een reis die u door een nieuwe wereld voert vol verrassende ontdekkingen.

 

Lees meer over de Rimba

Burgers' Bush

Hier betreedt u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen.

Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger gaat u op avontuur om de geheimen van deze wereld te ontrafelen. Goede speurders ontdekken kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden.

Tegenover de grote waterval leven zeekoeien en ook de capybara's en aardvarkens zullen u niet ontgaan. Burgers' Bush is een waar paradijs voor avonturiers en fotografen!

Lees meer over de Bush

Burgers' Ocean

U gaat te water! Met een denkbeeldig duikpak aan verlaat u een tropisch strand en verkent u de lagune. Honderden kleurrijke vissen heten u welkom. Iets dieper stuit u op een reusachtig koraalrif met grote murenen, diklipvissen en rifbaarzen. Hier leven ontelbare dieren, zoals koralen, sponzen, zeeanemonen, zee-egels en zeekomkommers. Bovendien zwemmen er ook grote scholen vis die hun eten of toevlucht rond het rif zoeken.

Even verderop wacht u de duistere diepte, waar koraalduivels huizen. Nauwelijks bekomen van de indrukken, bevindt u zich ineens op de rand van het koraalrif en kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan. Haaien duiken even snel op als ze weer verdwijnen. U besluit uw duik aan een rotskust, waar pijlstaartroggen en adelaarsroggen over u heen zwemmen.

 

Lees meer over de Ocean

Een draak van 40 meter bij Burgers' Zoo?

Burgers' Zoo organiseert van zaterdag 7 februari tot en met zondag 1 maart 2015 dagelijks van 18.00 tot 21.00 uur een kleurrijk lichtevenement: China Light in Burgers’ Zoo. Bezoekers ontdekken ’s avonds op een centrale route door het dierenpark vele grote en thematische lichtfiguren. Zo ontdekken gasten bijvoorbeeld een groep lichtfiguren van ruim 25 panda’s, maar ook tot de verbeelding sprekende fabeldieren zoals een enorme Chinese draak van wel 40 meter lang! 

 

Een avond vol bewondering!
Dagbezoeker
Rating:
Ramona de Jong
Review door: Ramona de Jong

Vandaag 164 km gereden om verwelkomd te worden door de directeur die in een oranje vestje je auto naar de plek wijst.....GEWELDIG!!

Dagbezoeker
Rating:
Josan Jongbloed
Review door: Josan Jongbloed

Geweldige dierentuin. We komen hier maandelijks en raken nooit uitgekeken.

Dagbezoeker
Rating:
plezier
Review door: akkie ankersmit ik ben vorig weekend naar burgers zoo geweest met een vriendin. we hebben ons hefig vermaakt. ik vond het super leuk vooral de ocean en de bush

Koop direct kaarten

Voornaam
Achternaam
Emailadres
Volwassenen
€ 18,-
Kinderen 4 t/m 9
€ 16,-
65+
€ 17,-