Eerste neushoorngeboorte de op de Safari-vlakte

Woensdag 23 juli aan het einde van de middag is Koninklijke Burgers’ Zoo verrast met de geboorte van een breedlipneushoorn.

Een spannend avondje uit?

Op alle zaterdagen in augustus is Burgers’ Zoo tot 21.00 uur geopend. Het overkoepelende thema van deze avonden is dit jaar ‘binnenstebuiten’. Na 16.00 uur hanteren we een speciaal actietarief. Lees...

Burgers' Dierenpark

Burgers' Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! Wilt u zichzelf alvast voorbereiden op uw uitje naar Burgers' Zoo dan kunt u hieronder klikken op de plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond.

Lees meer over het dierenpark

Burgers' Safari

Uw bezoek aan Burgers' Safari brengt u bij de jachtluipaarden en de leeuwenfamilie, die u vanuit een houten observatiehut kunt bekijken. Maar u wandelt ook langs een drinkplaats voor de dieren, waar met een beetje geluk breedlipneushoorns hun dorst komen lessen.

Voor uw ogen ontvouwt het savannelandschap zich, waar grote groepen giraffes, zebra's, waterbokken, koedoes en gnoes leven. De enorme rotspartij aan de rand van de savanne staat in Afrika bekend als een 'kopje'. Tussen deze rotsen kunt u op een uitgestrekt terras genieten van het uitzicht over de savanne, terwijl u zich de Afrikaanse gerechten en drankjes goed laat smaken.

 

Lees meer over de Safari

Burgers' Desert

De reis heeft u in de Sonora- en Mojavewoestijn van Arizona en het noorden van Mexico gebracht. Afhankelijk van het seizoen kan het hier gloeiend heet, dan wel ijzig koud zijn. De plantengroei vertelt u dat er weinig regen valt: cactussen, agaves, yucca's en kleinbladige bomen en struiken proberen zo min mogelijk water te verdampen.

In dit rotsachtige landschap leven kleurrijke zangvogels en kalkoengieren, maar u treft ook wroetende pekari's, herkauwende dikhoornschapen en loerende bobcats aan. Op uw reis maakt u kennis met canyons, droge rivierbeddingen, puinhellingen en donkere spelonken: een wereld vol venijn, waar ook ratelslangen, schorpioenen en gilamonsters zich thuis voelen!

 

Lees meer over de Desert

Burgers' Mangrove

In de tropen bestaan bijzondere vloedbossen, waar de getijden ervoor zorgen dat dit natuurgebied regelmatig wordt voorzien van zout zeewater. Deze zoutwater vloedbossen worden mangroven genoemd. De bomen en planten die hier leven, wortelen in brak water en beschikken over bijzondere eigenschappen om in deze situatie te kunnen overleven.

Tussen de karakteristieke steltwortels, kniewortels en andere ademhalingswortels worden in de mangroven veel vissoorten geboren en leven talloze ongewervelde dieren. Deze biologische rijkdom trekt op haar beurt weer andere diersoorten aan. In Burgers' Mangrove vindt u dan ook slangenhalsvogels, mangrovereigers, rivierschildpadden en zeilhagedissen.

 

Lees meer over de Mangrove

Burgers' Rimba

Burgers' Rimba biedt u een tocht door het Maleise tropische regenwoud! In dit gloednieuwe project voeren wij u mee door een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten. De Maleise beren kunnen actief op zoek gaan naar lekkere hapjes, terwijl de siamangs en laponders nieuwsgierig hun leefgebied verkennen.

Vlakbij hen ziet u diverse herten en bantengs, indrukwekkende Aziatische runderen. Terwijl u het pad volgt, duikt u onder de grond waar u pythons en varanen tegenkomt. U komt weer boven, waar nieuwsgierige langoeren en gibbons in de bomen zwieren. Ineens staat u oog in oog met een tijger! Een reis die u door een nieuwe wereld voert vol verrassende ontdekkingen.

 

Lees meer over de Rimba

Burgers' Bush

Hier betreedt u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen.

Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger gaat u op avontuur om de geheimen van deze wereld te ontrafelen. Goede speurders ontdekken kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden.

Tegenover de grote waterval leven zeekoeien en ook de capybara's en aardvarkens zullen u niet ontgaan. Burgers' Bush is een waar paradijs voor avonturiers en fotografen!

Lees meer over de Bush

Burgers' Ocean

U gaat te water! Met een denkbeeldig duikpak aan verlaat u een tropisch strand en verkent u de lagune. Honderden kleurrijke vissen heten u welkom. Iets dieper stuit u op een reusachtig koraalrif met grote murenen, diklipvissen en rifbaarzen. Hier leven ontelbare dieren, zoals koralen, sponzen, zeeanemonen, zee-egels en zeekomkommers. Bovendien zwemmen er ook grote scholen vis die hun eten of toevlucht rond het rif zoeken.

Even verderop wacht u de duistere diepte, waar koraalduivels huizen. Nauwelijks bekomen van de indrukken, bevindt u zich ineens op de rand van het koraalrif en kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan. Haaien duiken even snel op als ze weer verdwijnen. U besluit uw duik aan een rotskust, waar pijlstaartroggen en adelaarsroggen over u heen zwemmen.

 

Lees meer over de Ocean

Gratis album van uw eigen fotosafari?

Wilt u een gratis album van uw eigen fotosafari in Burgers’ Zoo? Koop dan nu minstens 3 toegangskaarten online. U krijgt dan niet alleen € 1,50 korting per ticket, maar ook nog eens een gratis fotoalbum van Webprint.nl! Daar kunt u uw mooiste dierenparkfoto’s in plaatsen! Dus bestel de tickets voor uw fotosafari nu en ontvangt bij uw etickets een actiecode die u kunt gebruiken op www.burgerszoo.nl/foto Deze actie loopt t/m 31 juli 2014 en OP=OP!! 

Bestel snel online uw kaarten
Dagbezoeker
Rating:
Gabrielle Langeveld Oudsen

Prachtig park, goede voorzieningen. Zelfs op een druilerige dag kun je je zeer goed vermaken in de Ocean Bush en Desert.

Dagbezoeker
Rating:
Peter Verhey
Review door: Peter Verhey

Mooie dierentuin, ze werken ieder jaar ook belangenloos mee aan dreamnight at the zoo...geweldig initiatief !!

Dagbezoeker
Rating:
Veelzijdig park!
Review door: Hageman Wij zijn abonnementhouders en gaan +/- 2u per bezoek. Bij slecht weer gaan we naar de Bush, de Desert, de binnenspeeltuin of de Ocean. Bij goed weer kiezen we uit de vele buitenactiviteiten! Super!

Koop direct kaarten

Voornaam
Achternaam
Emailadres
Volwassenen
€ 18,-
Kinderen 4 t/m 9
€ 16,-
65+
€ 17,-