Ga terug

Zoë & Silos: De Ocean Musical

De musical (zomer 2023) is inmiddels afgelopen en niet meer te zien in ons park. Heeft u de musical gemist of wilt u deze nog een keer beleven? Dan kun je de volledige musical terugkijken!

In een avontuur van 25 minuten duiken jullie met Zoë en Silos naar de bodem van de tropische koraalzee. Plotseling horen ze geluiden… en doemen er haaien op! Onze helden ontdekken al snel dat deze haaien helemaal niet gevaarlijk zijn. Maar dan gebeurt er ineens een ongeluk… lukt het Zoë en Silos om de situatie te redden? Bekijk de show op youtube.

Ontmoet de hoofdrolspelers: 

Wie zijn Zoë en Silos? Zoë is een heel enthousiast meisje dat alles over dieren wil weten. Als abonnementhoudster komt ze vaak in Burgers’ Zoo. Ze weet verrassend veel over allerlei diersoorten. Silos is een jonge dierverzorger die in Burgers’ Zoo werkt. Zoë en Silos komen elkaar regelmatig tegen in het park en beleven samen spannende avonturen. Deze keer dalen ze af in de tropische koraalzee, waar ze haaien en roggen ontmoeten en zich verwonderen over het koraal. In een educatieve musical komen jong en oud spelenderwijs veel te weten over dit ecosysteem.

Aafje is een sierlijke adelaarsrog. Als Aafje verschijnt, houdt iedereen zijn adem in: wat een prachtige vis! Gracieus en elegant lijkt ze door het water te zweven.

 

Lex is een relaxte luipaardhaai. Met zijn soepele zwembewegingen en ontspannen houding, komt Lex heel cool en zorgeloos over: ‘Re-Lex-t dus’, zoals hij zelf niet voor niets zegt! Lex hoeft niet continu te blijven zwemmen en zijn prachtig gestippelde huid springt meteen in het oog.

Vive is een vindingrijke vossenkopvis. Wie niet groot is, moet slim zijn! Vive is dan ook een heel intelligente vis, die vaak met creatieve oplossingen komt. Doordat ze kleiner is dan de haaien en roggen, kan ze bovendien op plaatsen komen die voor anderen onbereikbaar zijn. En dat zou wel eens van pas kunnen komen!

 

Percy is een hard werkende zwartpuntrifhaai Dat moet ook wel, want hij moet zijn hele leven blijven zwemmen! Hoe doet hij dat toch, zonder doodmoe te worden? Percy en Lex blijken uitstekende maatjes te zijn! Door hun speelse en avontuurlijke gedrag willen ze samen echter wel eens in de problemen komen…

Wil je de nummers nog een keer luisteren? Je kunt de muziek van Zoë en Silos beluisteren op verschillende platforms, waaronder Spotify, iTunes en Deezer!

Een jarenlange traditie

Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment bouwen met ‘Zoë & Silos: De Ocean Musical’ voort op een jarenlange traditie. De hoofdrolspelers figureerden reeds in vijf thematische musicals, een tiendelige televisieserie op Telekids, talloze videoclips met dierenliedjes, vlogs en challenges. Op @zoesilos kunnen kinderen en volwassenen veel van deze producties online terugkijken. Ook zijn de liedjes van Zoë en Silos op Spotify te beluisteren.