De grootste apenkooi van Nederland

22 april t/m 27 augustus 2017

Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie van 22 april tot en met 27 augustus 2017 de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

De grootste apenkooi van Nederland

De laatste gymles voor de schoolvakantie is traditioneel vaak de leukste: dan mogen de leerlingen zich helemaal uitleven bij het apenkooien! Basisscholen en gezinnen kunnen vanaf de start van de meivakantie op 22 april echter ruim twee maanden lang elke dag komen apenkooien in Burgers’ Zoo. In Burgers' Zoo is apenkooien niet alleen avontuurlijk en gezond, maar ook nog leerzaam bovendien.

Spelenderwijs meer over dieren leren

Niet alleen is het gezond om te bewegen, maar ook ontdekken deelnemers spelenderwijs hoe goed dieren op verschillende onderdelen presteren. Bovendien kan het parcours met verschillende vaardigheden als insteek worden afgelegd. Aan elke invalshoek is een bijpassende diersoort gekoppeld: zo lenig als een aap (behendigheid), zo sterk als een beer (kracht), zo snel als een cheeta (snelheid) of zo licht als een vlinder (evenwicht / balans). Spelenderwijs ontdek je tijdens het parcours allerlei informatie over de prestaties van die diersoorten op bepaalde vaardigheden.

Tip: als u met uw (klein)kinderen, neefjes of nichtjes lekker gaat apenkooien, trek dan voor uw bezoek geschikte speelkleding aan! Natuurlijk voldoet het parcours aan alle veiligheidseisen, maar kleding zou vies kunnen worden en deelnemen is op eigen risico. 

Koop kaarten met korting

Terug naar Burgers' Zoo