Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt als bezoeker in Burgers' Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen, tijdens een rondleiding beleeft u de verschillende werelden in Burgers' Zoo echter nog beter! Met de gids ontdekt u dingen die u waarschijnlijk zonder gids niet had gezien. 

 

We bieden verschillende rondleidingen die ongeveer een uur en een kwartier duren. Kosten voor een gids zijn 25 euro (een groep bestaat uit maximaal 16 personen), ook aan scholen vragen wij 25 euro per rondleiding. Per 1 januari 2019 bedragen de kosten voor een rondleiding en overige gids inzetten 30 euro. Van elke rondleiding gaat er 5 euro naar ons natuurgebied in Belize

Rondleidingen moeten minimaal vier weken van tevoren worden aangevraagd. Wanneer u aan een rondleiding deelneemt, dient u bovendien over een geldig toegangsbewijs voor Burgers’ Zoo te beschikken. Alle rondleidingen vinden plaats voor de schermen. 

Boek nu een rondleiding

Rondleiding door Burgers’ Mangrove

Rondleiding door Burgers’ Mangrove

Ga samen met de gids op verkenningstocht in het nieuwste ecodisplay van Burgers' Zoo, de Mangrove. Samen speuren jullie de mangrove af op zoek naar wenkkrabben en degenkrabben, zeekoeien en tropische vlinders! Daarnaast wandelt u langs de wondelijke mangrovebomen er krijgt u natuurlijk verassende informatie over alle dieren en planten die Burgers' Mangrove rijk is! Het klimaat in de hal is op warme zomerdagen 28 graden met een luchtvochtigheid van 80%, dus iets voor echte tropenliefhebbers!

Rondleiding door Burgers' Ocean

Rondleiding door Burgers' Ocean

De gids neemt u mee naar de prachtige onderwaterwereld van de Ocean. Dit avontuur begint bij een tropische lagune en iets verderop maakt u kennis met levend koraalrif. Hier leven naast vissen ook ontelbare lagere dieren, zoals koralen, sponzen, zeeanemonen, zee-egels en zeekomkommers. Even verderop kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan. Haaien duiken hier even snel op als ze weer verdwijnen. Een laatste hoogtepunt tijdens uw wandeling vormt de tunnel, waar grote adelaarsroggen over u heen zwemmen.

Rondleiding door Burgers’ Desert

Rondleiding door Burgers’ Desert

In de Desert brengt U samen met de gids een bezoek aan de rotswoestijn van Arizona en Mexico. Afhankelijk van het seizoen kan het hier heet of vrij koel zijn. Plantenliefhebbers komen hier zeker aan hun trek. Tal van cactussoorten, agave’s, yucca’s en kleinbladige bomen en struiken leven hier. Planten en dieren - zoals bijvoorbeeld ratelslangen, pekari’s, renkoekoeken en de vrij vliegende kalkoengieren - hebben allerlei overlevingsstrategieën in deze prachtig mooie maar door zijn droogte lastige omgeving.   

Rondleiding door Burgers' Bush

Rondleiding door Burgers' Bush

In de Bush gaat u op ontdekkingsreis door het tropisch regenwoud van drie verschillende werelddelen. De vochtige hitte, de geuren en geluiden laten u dit complexe leefgebied echt beleven. Op het eerste gezicht lijkt de Bush vol te staan met ‘gewoon dichte plantengroei’. Door de uitleg van de gids wordt al snel duidelijk dat er in de Bush allerlei lianen, epifyten, palmen of gebruiksplanten zoals cacao en vanille staan. Vrijwel het hele jaar door zijn er bloeiende planten in de Bush. Uiteraard komt de gids ook bijzonder goed van pas bij het spotten van vrij levende vogels, hagedissen en vleermuizen!

Rondleiding door Burgers’ Safari

Rondleiding door Burgers’ Safari

Voor uw ogen ontvouwt zich het Afrikaanse savannelandschap, waar grote groepen planteneters zoals giraffes, zebra’s, waterbokken en gnoes  leven. U wandelt langs een drinkplaats voor de dieren, waar de  breedlipneushoorns regelmatig hun dorst komen lessen. De gids licht toe hoe al deze hoefdieren aan hun voedsel komen, en hoe ze zelf proberen te voorkomen om voedsel te worden. Want u komt tijdens uw rondleiding ook leeuwen en jachtluipaarden tegen! De Safari is een ecodisplay in de openlucht, bij winterse omstandigheden zijn de dieren in de stallen en kan deze wandeling helaas niet plaatsvinden.

Rondleiding door Burgers’ Rimba

Rondleiding door Burgers’ Rimba

Bij een wandeling door Burgers’ Rimba maakt u kennis met een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten: het Aziatische tropenbos. Hier leven een aantal grotere diersoorten, zoals de Maleise beren, de Sumatraanse tijgers, de indrukwekkend lange pythons  en een aantal apensoorten. De Rimba is een ecodisplay in de openlucht. Doordat grote dieren van vrij dichtbij te zien zijn, is deze rondleiding bijzonder geschikt voor groepen met kinderen.

Rondleiding langs de apen

Rondleiding langs de apen

In Burgers’ Zoo leven veel verschillende soorten apen, met elk zijn eigen(aardig)heden. De ringstaartmaki’s en zwarte maki’s van Madagaskar beschikken over bijzonder goede neuzen, het groepsleven van de laponders is gekenmerkt door strenge hiërarchie, terwijl het bij de familielevende gibbons er relaxter aan toe gaat. Natuurlijk bezoekt u ook de grote gorillafamilie met de kroost op hun bosrijke eiland. Daarnaast observeert u de wereldberoemde chimpanseekolonie. Met gids wordt ‘aapjes kijken’ een nog boeiender en verrassendere ervaring!

Burgers’ Highlights

Burgers’ Highlights

Moeilijk om een keuze te maken? Kies dan voor een rondleiding ‘Burgers’ Highlights’. In overleg met u kiest de gids de meest handige route om aan uw wensen te voldoen. De route zal daarbij afhangen van recente geboortes bij de dieren, nieuw geopende verblijven, het weer, bezoekersdrukte en van welke dieren u in elk geval graag wilt zien! Tijdens deze rondleidingen worden altijd dieren uit minimaal twee verschillende ecodisplays bezocht. Wilt u een bepaalde diersoort zeker niet missen, vermeld uw voorkeur dan in het aanmeldformulier onder ’bijzonderheden’. 

Online aanvragen

Online aanvragen

Over de contactpersoon
Over de rondleiding
Rondleidingen dienen minimaal vier weken van tevoren te worden aangevraagd.
De duur van de rondleiding is ongeveer 75 minuten


 

 

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement