Door de lens van de bezoeker

Mee met de gids naar...

Bezoekers van Burgers’ Zoo zien regelmatig groepen mensen op pad gaan door de Bush, de Ocean of bijvoorbeeld de Mangrove onder leiding van een enthousiaste man of vrouw in een lichtgroene jas. Vaak houdt deze dierentuingids even stil om de toehoorders op een detail te wijzen, 

of even kort wat te vertellen over die kleurrijke bloem of tropische vogel vlak naast het pad. Op andere locaties bemannen gidsen informatiestands, waar ze verhalen vertellen over dieren en natuur naar aanleiding van allerlei uitgestalde voorwerpen. 

Wie zijn deze gidsen en wat drijft hen? Hoe word je eigenlijk gids in Burgers’ Zoo? En wat vertellen ze zoal aan onze bezoekers? In deze rubriek gaan we elke editie op pad met een van de gidsen!

 

Daniël Kramer:

Daniël Kramer: "de Ocean is echt magisch en bijzonder"

Daniël Kramer is in februari 2015 met zijn opleiding als dierentuingids gestart en nu dus ruim drie jaar enthousiast aan de slag als gids in ons park.Gevraagd naar zijn persoonlijke favoriete plekken in de Ocean antwoordt Daniël dat hij het levend koraalrif altijd heel fascinerend vindt. 

Lees het artikel

Cor Feenstra:

Cor Feenstra: "Je bent als gids de ogen en oren van het park"

Hoewel Cor Feenstra uit Didam nu drie jaar met pensioen is, is hij misschien wel drukker dan ooit tevoren! De sympathieke bezige bij bruist van de energie en is als vrijwilliger voor Burgers’ Zoo op heel diverse gebieden inzetbaar. 

Lees het artikel

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement