Door de lens van de bezoeker

Mee met de gids naar...

Bezoekers van Burgers’ Zoo zien regelmatig groepen mensen op pad gaan door de Bush, de Ocean of bijvoorbeeld de Mangrove onder leiding van een enthousiaste man of vrouw in een lichtgroene jas. Vaak houdt deze dierentuingids even stil om de toehoorders op een detail te wijzen, 

of even kort wat te vertellen over die kleurrijke bloem of tropische vogel vlak naast het pad. Op andere locaties bemannen gidsen informatiestands, waar ze verhalen vertellen over dieren en natuur naar aanleiding van allerlei uitgestalde voorwerpen. 

Wie zijn deze gidsen en wat drijft hen? Hoe word je eigenlijk gids in Burgers’ Zoo? En wat vertellen ze zoal aan onze bezoekers? In deze rubriek gaan we elke editie op pad met een van de gidsen!

 

Daniël Kramer:

Daniël Kramer: "de Ocean is echt magisch en bijzonder"

Daniël Kramer is in februari 2015 met zijn opleiding als dierentuingids gestart en nu dus ruim drie jaar enthousiast aan de slag als gids in ons park.Gevraagd naar zijn persoonlijke favoriete plekken in de Ocean antwoordt Daniël dat hij het levend koraalrif altijd heel fascinerend vindt. 

Lees het artikel

Cor Feenstra:

Cor Feenstra: "Je bent als gids de ogen en oren van het park"

Hoewel Cor Feenstra uit Didam nu drie jaar met pensioen is, is hij misschien wel drukker dan ooit tevoren! De sympathieke bezige bij bruist van de energie en is als vrijwilliger voor Burgers’ Zoo op heel diverse gebieden inzetbaar. 

Lees het artikel

Amity Timmer:

Amity Timmer: "Wanneer mensen genoten èn wat geleerd hebben, is mijn missie geslaagd"

Toen Amity in 2016 met de opleiding begon werd ze eerst activiteitenbegeleider. Na het volgen van een extra cursus mocht ze ook gaan rondleiden. Vandaag zijn we met Amity bij de neushoorns, de dieren die zij in Burgers' Zoo het meest fascinerend vind. 

Lees het artikel

Kersti Otte:“De Mangrove voelt een beetje als je eigen tuin, heel vertrouwd

Kersti Otte:“De Mangrove voelt een beetje als je eigen tuin, heel vertrouwd"

Kersti Otte is 47 jaar en sinds januari 2017 gids in ons park. In het dagelijks leven werkt ze als docent wiskunde, natuurkunde en biologie: sinds kort als zzp-er. Vandaag neemt Kersti ons mee door de Mangrove!

Lees het artikel 

Mathijs Taks:“Er zijn interessante relaties te ontdekken tussen dieren en planten onderling

Mathijs Taks:“Er zijn interessante relaties te ontdekken tussen dieren en planten onderling"

Mathijs Taks heeft een opleiding tot bioloog gevolgd. Sinds 2003 is hij in de zorgsector werkzaam, bij het Radboudumc en daarnaast is hij gids in Burgers' Zoo!

Lees het artikel 

 

 

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord