Future For Nature Award 2019: shortlist met acht genomineerden
Terug

Future For Nature Award 2019: shortlist met acht genomineerden

dinsdag, 04 december 2018
Future For Nature Award 2019: shortlist met acht genomineerden

Stichting Future For Nature heeft een shortlist met acht genomineerden bekend gemaakt die in de race zijn om de felbegeerde Future For Nature Award 2019 te winnen. Elk jaar winnen drie jonge, succesvolle natuurbeschermers deze internationaal erkende prijs voor natuurbehoud. De prijs is bovendien gekoppeld aan een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. Burgers’ Zoo is één van de hoofdsponsors van de Future For Nature Awards. Een internationale onafhankelijke vakjury maakt in de loop van 2019 de drie winnaars officieel bekend. De uitreiking van de Future For Nature Awards vindt jaarlijks in het Safari Meeting Centre van Burgers’ Zoo plaats in het bijzijn van honderden nationale en internationale gasten. We stellen de acht genomineerden voor 2019 met hun succesvolle natuurbehoudsprojecten in dit artikel kort aan u voor. U leest meer over de acht genomineerden en hun succesvolle natuurbehoudsprojecten op de website.

Divya Karnad (India)

Divya Karnad heeft zich altijd al ingezet om het leven in de zee te beschermen. Ze is erin geslaagd om circa 200.000 zeeschildpadden te beschermen door uit te zoeken welke lichtbronnen langs de kusten het minste effect hebben op de schildpadden. Daarnaast promoot ze succesvol andere seizoensgebonden vissoorten om de vangst van haaien voor consumptie sterk te reduceren. Als ze wint, dan wil ze het prijzengeld gebruiken om de haaien verder te beschermen langs de Coromandel-kust in India.

Fernanda Abra (Brazilië)

Fernanda Abra zet zich in om verkeersslachtoffers onder diersoorten zoveel mogelijk te voorkomen. Ze wil deze zogenaamde ‘roadkills’ zoveel mogelijk voorkomen door allerlei effectieve maatregelen door te voeren om zodoende de dieren te beschermen. Als ze wint, dan wil ze het prijzengeld inzetten om transportbedrijven uitgebreide trainingen te geven over het belang van de bescherming van diersoorten en hoe verkeersslachtoffers onder hen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen met behulp van praktische oplossingen.

Hugh Doulton (Verenigd Koninkrijk)

Hugh Doulton zet zich op de Comoren in om een zeer zeldzame vruchten-etende vleermuissoort te beschermen. Door lokale mensen voor natuurbehoud te enthousiasmeren en het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan. Circa 5.000 lokale mensen profiteren van het werk van zijn organisatie en het aantal bedreigde vleermuizen neemt langzamerhand weer toe dankzij zijn educatie- en beschermingsprojecten. Als hij wint, dan wil hij het prijzengeld gebruiken om de overige vaste verblijf- en slaapplaatsen van de bedreigde vleermuizen voortaan ook te kunnen beschermen.

Iroro Tanshi (Nigeria)

Iroro Tanshi is een Nigeriaanse vleermuisexpert. Zij heeft een bijzondere vleermuissoort in Nigeria ontdekt, waar tot op heden nog maar één vaste verblijfplaats van is gevonden in het hele land. Door mijnwerkzaamheden worden veel vleermuisverblijfplaatsen in Nigeria verwoest. Daarnaast strijdt ze tegen de praktijk om stukken tropisch regenwoud plat te branden voor akkerbouw. Ze doet dit onder andere door de lokale bevolking de waarde van het tropisch regenwoud te laten inzien door middel van educatieprojecten. Als ze wint, dan wil zij het prijzengeld besteden om de zeldzame vleermuissoort in samenwerking met de lokale bevolking te beschermen en een nieuwe generatie natuurbeschermers op te leiden.

Jessa B. Garibay (Filippijnen)

Jessa Garibay beschermt de natuur op het eiland Palawan in de Filippijnen. Ze is erin geslaagd om natuurgebieden op het land en in de zee te beschermen en een plan voor een duurzame toekomst te ontwikkelen. Cleopatra’s Needle Critical Habitat is door haar inspanningen tot beschermd gebied uitgeroepen. Als ze wint, dan wil ze zich met name inzetten om een aantal bedreigde amfibieënsoorten te beschermen door verlies van habitat en biodiversiteit actief te bestrijden en de lokale bevolking van het belang van natuurbehoud te overtuigen met behulp van educatieprojecten.

Olivier Nsengima (Rwanda)

Olivier Nsengima maakt zich sterk voor de grijze kroonkraanvogel. Hij heeft vanaf niets een indrukwekkende natuurbehoudsorganisatie opgebouwd, waarmee hij succesvol rangers opleidt, lokale leiders inspireert om de natuur te beschermen waar de kroonkraanvogels leven en het probleem van de illegale handel succesvol bestrijdt. Als hij wint, dan wil hij het prijzengeld met name gebruiken om te investeren in rangers en jongeren opleiden op het gebied van natuurbescherming. Daarnaast wil hij meer onderzoek doen naar kroonkraanvogels die weer in het wild zijn uitgezet en de bestaande populaties beter in kaart gaan brengen.

Sonam Lama (Nepal)

Sonam Lama beschermt rode panda’s in Nepal. Zijn organisatie brengt de populatie rode panda’s in kaart en strijdt succesvol tegen illegale stroperij. Recent heeft hij een zeldzame katachtige weer sinds lange tijd gespot in Nepal en hetzelfde geldt voor de rode muntjak. Als hij wint, dan wil hij het prijzengeld gebruiken om overal in landen waar de rode panda voorkomt rangers op te leiden en hun bescherming zodoende beter te garanderen. Daarbij heeft hij speciale aandacht voor de jeugd.

Tjalle Boorsma (Nederland)

Tjalle Boorsma werkt in Bolivia aan het beschermen van de zeldzame blauwkeelara’s. Hij heeft een programma ontwikkeld om het natuurlijke leefgebied van deze ara’s in het Barba Azul Nature Reserve te beschermen en zich te laten herstellen. Hij werkt samen met boeren om op een andere wijze vee te houden die een stuk minder schadelijk is voor de natuur. Hij laat zien dat natuurbehoud en veeteelt samen kunnen gaan als het project nauwkeurig wordt gemanaged. Als hij wint, wil hij het prijzengeld besteden om broedende ara’s en ook hun vaste broedplaatsen te beschermen en stimuleren dat er meer beschermde broedplaatsen voor deze zeldzame vogels ontstaan.

Reacties


Meer nieuws


Wereldprimeur voor Burgers' Ocean: Succesvolle toepassing anticonceptie bij vissen

Wereldprimeur voor Burgers' Ocean: Succesvolle toepassing anticonceptie bij vissen

maandag, 17 december 2018

Bioloog Max Janse en dierenarts Henk Luten van Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem hebben voor het eerst ter wereld op succesvolle wijze anticonceptie toegepast bij een vissoort. Het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift publiceert op maandag 17 december 2018 online een artikel over de opmerkelijke wereldprimeur die baanbrekende gevolgen heeft voor de internationale kweekprogramma’s van vissoorten.

Lees meer
Een kijkje achter de bouwhekken!

Een kijkje achter de bouwhekken!

vrijdag, 14 december 2018

Na de opening van Burgers’ Mangrove in juli 2017 ziet u in ons park sinds enkele weken opnieuw bouwhekken staan. Deze keer ondergaat het gebied van het horecapunt Pinguïn Corner tot en met het neusberenverblijf een grondige verbouwing. De opening van dit nieuwe gedeelte zal in de lente van 2019 plaatsvinden.

Lees meer
Burgers’ Zoo bouwt een nieuwe buitenspeeltuin bij het Park Restaurant!

Burgers’ Zoo bouwt een nieuwe buitenspeeltuin bij het Park Restaurant!

dinsdag, 11 december 2018

Na jaren van trouwe dienst en zorgvuldig onderhoud door onze technische dienst hebben we helaas moeten constateren dat de huidige buitenspeeltuin bij het Park Restaurant aan vervanging toe is. Met veel enthousiasme starten we maandag 29 oktober 2018 met de sloop van de huidige speeltuin én de bouw van een gloednieuwe speeltuin!

Lees meer

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement