Burgers’ Park
Alle ecodisplays

Burgers’ Park

Publieksfavorieten

Publieksfavorieten

Ons dierenpark bestaat uit zeven verschillende gebieden. Zes ervan hebben als thema een bepaald ecosysteem op aarde. Maar in één gebied, genaamd Burgers’ Park, maakt de bezoeker kennis met allerlei zoogdieren en vogels uit verschillende werelddelen en habitats. Hier leven de favorieten van veel kinderen, zoals pinguïns, olifanten en mensapen! Burgers’ Park begint meteen na de entree van de dierentuin, met het verblijf van de zwartvoetpinguïns. Wandelend over de glooiende paden ontmoeten de gasten de Aziatische olifanten, stokstaartjes, panters en maki's. Op ruime eilanden vertoeven de gorilla’s en de chimpansees. Vlakbij kom je ook allerlei tropische vogels en de wallaby’s tegen.

Een rijke historie

Een rijke historie

Liefhebbers van geschiedenis kunnen langs de hoofdroute in Burgers’ Park foto’s en info over de rijke historie van Burgers’ Zoo vinden. Nog een paar jaar geleden kon je in dit gedeelte ook historische verblijven van decennia geleden herkennen, die zijn aangepast voor kleinere diersoorten. Maar ook de vroegere tijgervallei en het gedeelte waar aan het begin van de eeuw nog de orang-oetans leefden, zijn inmiddels helemaal vernieuwd. Maki's, doodshoofdapen en neusberen voelen zich in hun in 2019 geopende gebieden helemaal op hun gemak.

Planten

Planten

Omdat het Park niet één bepaald werelddeel of habitattype vertegenwoordigt en omdat dit stuk van de dierentuin zich in de openlucht bevindt, bestaat de beplanting vooral uit inheemse soorten. Het aanplanten van voor de Veluwe typische struiken en bloeiende planten bevordert de diversiteit aan insecten en vogels. Natuurliefhebbers zullen dus ook tussen de verblijven diverse inheemse soorten kunnen ontdekken. Om bijen, vlinders en andere insecten te ondersteunen, zaaien we eenjarige en tweejarige bloemenweides in. Die ontvouwen vooral in het begin van de zomer een kleurrijke pracht!

Dieren

Dieren

Sommige diersoorten in Burgers’ Park zijn met uitsterven bedreigd. Uiteraard de mensapen; maar ook de Nieuw-Zeelandse kea-papegaaien. Van de Sri Lanka panters zijn er in de natuur nog slechts minder dan duizend over. Een fokprogramma voor deze bedreigde soorten is dan vaak ook pure noodzaak om een veilige reservepopulatie op te bouwen. Maar jongen laten krijgen is niet het enige doel van een fokprogramma. In sommige gevallen moet voor een goede populatieopbouw ook een vrijgezellengroep worden gehouden. Zo bestaan onze groepen ringstaartmaki’s en Peruviaanse doodshoofdapen uit alleen mannetjes. Ook bij de Aziatische olifanten ambiëren we geen voortplanting. Daar richten we ons op de opvang van oudere olifantenvrouwtjes.

Educatie

Educatie

Over de aantrekkelijke en veelal sociale diersoorten in Burgers' Park valt veel interessants te vertellen. Bij elke zoogdiersoort in dit gebied vindt u dan naast het gebruikelijke soortbord ook informatie op grotere themaborden. Bijvoorbeeld over de juiste interpretatie van gorilla-gedrag of de verzorging van bejaarde olifanten. In de fazanterie wordt de bijzonderheid van de vogels als diergroep naar voren gehaald door middel van borden met kleurrijke foto’s en tekeningen.