Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt als bezoeker in Burgers' Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen, tijdens een rondleiding beleeft u de verschillende werelden in Burgers' Zoo echter nog beter! Met de gids ontdekt u dingen die u waarschijnlijk zonder gids niet had gezien. 

 

We bieden verschillende rondleidingen die ongeveer een uur en een kwartier duren. Kosten voor een gids zijn 25 euro (een groep bestaat uit maximaal 16 personen), ook aan scholen vragen wij 25 euro per rondleiding. Van elke rondleiding gaat er 5 euro naar ons natuurgebied in Belize

Rondleidingen moeten minimaal vier weken van tevoren worden aangevraagd. Wanneer u aan een rondleiding deelneemt, dient u bovendien over een geldig toegangsbewijs voor Burgers’ Zoo te beschikken

Boek nu een rondleiding

 

Rondleiding door Burgers’ Mangrove

Rondleiding door Burgers’ Mangrove

Op verkenningstocht met de gids in de nieuwste ecodisplay van Burgers’ Zoo, de Mangrove. Samen het slijkvlak afspeuren op zoek naar wenkkrabben en degenkrabben, wandelen langs de wonderlijke mangrovebomen en van alles horen over zeekoeien. En dan krijgt u natuurlijk verrassende info over de prachtige tropische vlinders die Burgers’ Mangrove rijk is! Het klimaat in de hal is op warme zomerdagen 28 graden met een luchtvochtigheid van 80%, dus iets voor echte tropenliefhebbers!

Aanvragen

Rondleiding door Burgers' Ocean

Rondleiding door Burgers' Ocean

De gids neemt u mee naar de prachtige onderwaterwereld van de Ocean. U staat bij een tropische lagune en iets verderop maakt u kennis met levend koraalrif. Hier leven naast vissen ook ontelbare lagere dieren, zoals koralen, sponzen, zeeanemonen, zee-egels en zeekomkommers. Even verderop kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan. Haaien duiken even snel op als ze weer verdwijnen. Een laatste hoogtepunt tijdens uw wandeling vormt de tunnel, waar grote roggen en adelaarsroggen over u heen zwemmen.

Aanvragen

Rondleiding door Burgers’ Desert

U brengt samen met de gids een bezoek aan de rotswoestijn van Arizona en Mexico. Afhankelijk van het seizoen kan het hier heet of vrij koel zijn. Plantenliefhebbers komen hier zeker aan hun trek. Tal van cactussoorten, agave’s, yucca’s en kleinbladige bomen en struiken leven hier. Planten en dieren - zoals bijvoorbeeld ratelslangen, pekari’s, kitvossen en de vrij vliegende kalkoengieren - hebben allerlei overlevingsstrategieën in deze prachtig mooie maar door zijn droogte lastige omgeving.   

Aanvragen

Rondleiding door Burgers' Bush

U gaat op ontdekkingsreis door het tropisch regenwoud van drie verschillende werelddelen. De vochtige hitte, de geuren en geluiden laten u dit complexe leefgebied echt beleven. Op het eerste gezicht lijkt de Bush vol te staan met ‘gewoon dichte plantengroei’. Door de uitleg van de gids wordt al snel duidelijk dat er in de Bush allerlei lianen, epifyten, palmen of gebruiksplanten zoals cacao en vanille staan. Vrijwel het hele jaar door zijn er bloeiende planten in de Bush. Uiteraard komt de gids ook bijzonder goed van pas bij het spotten van vrij levende vogels, hagedissen en vleermuizen!

Aanvragen

Rondleiding door Burgers’ Safari

Voor uw ogen ontvouwt zich het Afrikaanse savannelandschap, waar grote groepen planteneters zoals giraffes, zebra’s, waterbokken en gnoes leven. U wandelt langs een drinkplaats voor de dieren, waar met een beetje geluk breedlipneushoorns hun dorst komen lessen. De gids licht toe hoe al deze hoefdieren aan hun voedsel komen, en hoe ze zelf proberen te voorkomen om voedsel te worden. Want u komt tijdens uw rondleiding ook leeuwen en jachtluipaarden tegen in Burgers’ Safari! De Safari is een ecodisplay in de openlucht. Bij winterse omstandigheden zijn de dieren in de stallen en kan deze wandeling helaas niet plaatsvinden.

Aanvragen

Rondleiding door Burgers’ Rimba

Rondleiding door Burgers’ Rimba

Bij een wandeling door Burgers’ Rimba maakt u kennis met een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten: het Aziatische tropenbos. Hier leven een aantal grotere diersoorten, zoals de Maleise beren, de Sumatraanse tijgers, de indrukwekkend lange pythons en een aantal apensoorten. De Rimba is een ecodisplay in de openlucht. Doordat grote dieren van vrij dichtbij te zien zijn, is deze rondleiding bijzonder geschikt voor groepen met kinderen.

Aanvragen

Rondleiding langs de apen

Rondleiding langs de apen

In Burgers’ Zoo leven veel verschillende soorten apen, met elk zijn eigen(aardig)heden. De ringstaartmaki’s en zwarte maki’s van Madagaskar beschikken over bijzonder goede neuzen, het groepsleven van de laponders is gekenmerkt door strenge hiërarchie, terwijl het bij de familielevende gibbons er relaxter aan toe gaat. Natuurlijk bezoekt u ook de grote gorillafamilie met de kroost op hun bosrijke eiland. Daarnaast observeert u de wereldberoemde chimpanseekolonie. Met gids wordt ‘aapjes kijken’ een nog boeiender en verrassendere ervaring!

Aanvragen

Burgers’ Highlights

Burgers’ Highlights

Moeilijk om een keuze te maken? Kies dan voor een ‘algemene rondleiding’. In overleg met u kiest de gids de meest handige route om aan uw wensen te voldoen. De route zal daarbij afhangen van recente geboortes bij de dieren, nieuw geopende verblijven, het weer, bezoekersdrukte en van welke dieren u in elk geval graag wilt zien! Wilt u een bepaalde diersoort echt niet missen, vermeld deze dan in het aanmeldformulier onder ’bijzonderheden’!

Aanvragen

Rondleiding aanvragen

Online een rondleiding aanvragen? 
Dat kan door het volgende formulier in te vullen:

Over de contactpersoon
 
 
  

Over uw rondleiding

 
 Rondleidingen moeten minimaal vier weken van tevoren aangevraagd worden.
 Hoe laat wilt u uw rondleiding laten starten (duur is ongeveer 1uur en 15 min)? U heeft in het park ongeveer 15 minuten nodig om op de startplek van uw rondleiding te komen.
 
Heeft u deelnemers binnen uw groep die in een rolstoel zitten?
Nadat u op 'rondleiding aanvragen' heeft gedrukt wordt u automatisch doorverwezen naar een bedankt pagina. Tevens ontvangt u daarna een automatische mail.

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement