Ga terug

Ocean Bricks

Dit evenement is afgelopen

Van zaterdag 23 april tot en met maandag 4 juli 2022 ‘zwemmen’ in en rondom onze Ocean ruim 30 spectaculaire zeedieren! Deze dieren zijn levensecht nagebouwd met maar liefst 1,3 miljoen kleurige steentjes. Laat je op je tocht door het park verrassen door kleurrijke creaties van charismatische dierfiguren als orka’s, makohaaien, reuzeninktvissen, dolfijnen, roggen, zeehonden, zeekoeien, pinguïns en enkele bekende bewoners van het tropisch koraalrif.

Avontuur der ontdekkingen

De locaties van de ruim dertig verschillende dierfiguren op een centrale route door het park staan duidelijk aangegeven op een speciale plattegrond, die bezoekers aan het evenement bij de hoofdingang ontvangen. 

Tijdens dit evenement gelden de normale openingstijden en we vragen voor Ocean Bricks geen extra entreekosten: abonnementhouders kunnen dus op vertoon van hun geldige jaarkaart gratis van het evenement genieten, terwijl daggasten slechts over een geldig ticket van ons dierenpark hoeven te beschikken.

Pronkstuk

Pronkstuk

Het kolossale beeld van de orka met haar jong is 4,13 meter lang, 1,81 meter breed en 2,54 meter hoog. Twintig personen hebben maar liefst 550 uur gewerkt om het 1115,5 kilo zware dierfiguur bestaande uit 223.259 steentjes te realiseren. De orka met zijn jong vormen het pronkstuk van Ocean Bricks.

 

Koop tickets
Online fotowedstrijd met drie gave prijzen

Online fotowedstrijd met drie gave prijzen

Het is niet alleen een sport voor jong en oud om alle figuren te spotten, maar ook een ideale gelegenheid om originele foto’s te maken, of creatieve selfies. Deel je mooiste foto’s met onze Ocean Bricks op jouw eigen social media (Instagram, Facebook, Twitter) en tag @burgerszoo of gebruik #burgerszoo.

We belonen de drie origineelste foto’s met leuke prijzen en maken de uitslag maandag 20 juni bekend op onze social media! Je kunt van zaterdag 23 april tot en met zondag 19 juni 2022 aan deze wedstrijd deelnemen.