Ga terug

Weekend van de Wetenschap: Burgers‘ Ocean achter de schermen

Op 7 en 8 oktober vieren we het Weekend van de Wetenschap. Tijdens dit weekend kunt u overal in Nederland een kijkje nemen achter de schermen van de wetenschap en technologie. Kom bijvoorbeeld naar Burgers’ Zoo voor een blik op de techniek achter Burgers‘ Ocean!

Filters, pompen, licht… er komt veel bij kijken om zo’n mooi onderwaterlandschap te creëren. Niet voor niets is het oppervlak achter de schermen van Burgers’ Ocean zelfs groter dan het publieksgedeelte! Normaliter komen alleen de Oceanverzorgers, biologen en medewerkers van de technische dienst in dit stukje van de Ocean. Op 7 en 8 oktober kunt u ook zien hoe de zoo acht miljoen liter water helder houdt. Bekijk de eiwitafschuimers en druppelfilters, bewonderen de enorme zakken zout die nodig zijn om zeewater aan te maken en tuur van boven op het haaienbassin en het levend koraal. Er zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
Aanmelden

Aanmelden

Meld u hieronder aan voor één van de starttijden. De toegang tot de Ocean achter de schermen vindt u aan de buitenkant van het Oceangebouw, tegenover de lange zijde van het gorilla-eiland.
Een bezoek achter de schermen duurt zo’n 30 minuten, en is gratis voor bezoekers met een dag- of jaarkaart. Alle bezoekers zijn welkom, maar de technische aspecten zijn voor jonge bezoekers wat minder interessant. Het verhaal van de gidsen richt zich op gezinnen met oudere kinderen en op volwassenen.

 

Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan

Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan

Op 7 & 8 oktober 2023 is het weer zover: het Weekend van de Wetenschap. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van de wetenschap en techniek. Dit jaar staan we tijdens Weekend van de Wetenschap stil bij de vraag: ‘Hoe werkt het?’
Kijk op weekendvandewetenschap.nl voor het volledige programma van het weekend.