Parkoverzicht

Parkoverzicht

Parkplattegrond

Burgers' Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! Wilt u zichzelf alvast voorbereiden op uw uitje naar Burgers' Zoo dan kunt u hieronder klikken op de plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond.

Plattegrond

Parkreglement

U kunt het parkreglement hier lezen:

Parkreglement Burgers' Zoo

Wegwijspalen in het park

Verspreid door Burgers' Zoo vindt u verschillende wegwijspalen met daarop vier vanen. De bovenste vaan geeft verschillende routes door het park aan. De route nummers en uitleg vindt u ook terug op de plattegrond die u bij entree ontvangt. Tevens vindt u op de bovenste vaan een aanduiding richting ons congrescentrum, het Safari Meeting Centre. De vanen daaronder wijzen u de weg naar de verschillende leefwerelden en de dieren binnen de leefwereld waarin u zich bevindt. De dop boven op de paal geeft aan in welke wereld u bent. Op de onderste vaan vindt u faciliteiten zoals toiletten en restaurants.

Wayfinding

Speeltuin

Burgers' Avonturenland is een grote, moderne speeltuin omringd door een groot terras. Naast Burgers' Avonturenland vindt u het Park Restaurant met een Hollandse keuken en de uitgiftepunten van de Panter Plaza. Hier kunnen ouders even rustig genieten van een kop koffie met gebak of een maaltijd, terwijl de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de klimstraat met touwbruggen, glijbanen en schommels. Er zijn twee delen ontworpen: een veilige speelruimte voor de kleinere kinderen en een aparte speelruimte voor de grotere kinderen. Sinds 2012 is er ook een binnenspeeltuin, de Kids Jungle.

Speeltuin

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Bent u in ons park een voorwerp verloren?
Op onze gevonden voorwerpen pagina plaatsen wij alle voorwerpen die wij vinden. Zo kunt u gemakkelijk zien of wij uw voorwerp gevonden hebben. 

Bekijk gevonden voorwerpen

Kolven

Voor het kolven kunt u zich melden in een van de restaurants bij één van onze medewerkers. Zij kunnen dan met u meelopen naar onze EHBO-ruimte waar u even rustig kunt zitten. In deze ruimte heeft u ook de beschikking over elektriciteit.

Roken & asbaktegels

Roken & asbaktegels

In ons park komen veel jonge kinderen. Het is om die reden verboden te roken in alle overdekte delen van ons park en op het buitenterras van het Park Restaurant, dat grenst aan de speeltuin. Speciale rookplekken in ons park herkent u aan de asbaktegels, waarin u de peuken kunt achterlaten.

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen. Om deze reden zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers' Zoo.

Hulphonden

We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden / assistentiehonden. Overleg met de Receptie van Burgers' Zoo is hiervoor vereist.

 

 

Parkeren invaliden

Parkeren invaliden

Er is een speciaal gedeelte op ons parkeerterrein ingericht voor gasten die slecht ter been zijn. Hiervoor rijdt u ons parkeerterrein op en volgt u de bordjes met de rolstoel.  Een invalidenparkeerkaart is op deze parkeerplek niet verplicht.

Groepen

Chauffeurs van taxibussen en rolstoelbussen kunnen van het speciaal ingerichte gedeelte voor gasten die slecht ter been zijn gebruik maken. Bovenaan de baan kunt u uw gasten uit laten stappen zodat ze nauwelijks last hebben van de helling. Dringend verzoek dit niet vlak voor de ingang aan de grote weg te doen, want daar treft u een flinke helling aan en is dit voor de duwers erg zwaar. De chauffeur kan een parkeermunt bij de kassa afhalen. Komt u met een groep mindervaliden naar ons park? Wij zien uw aanmelding graag tegemoet via receptie@burgerszoo.nl.

Invalidentoiletten

U vindt invalidentoiletten bij de ingang van het dierenpark, in het Bush Restaurant, in het Desert Restaurant en in het Park Restaurant bij de speeltuin.

Rolstoelen

Rolstoelen

Burgers' Zoo heeft enkele scootmobielen. Deze kunt u huren voor 50 euro, u krijgt na inlevering 45 euro (borg) terug. In verband met het heuvelachtige terrein zijn onze scootmobiels geschikt voor personen tot 120 kg. Wij hebben ook duwrolstoelen , die u kunt gebruiken met een 2 euro munt winkelwagensysteem. Beiden dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden via 026-445 0373. 

Rolstoelroute in het park

Aan de kassa en bij de ingang van het park is een speciale rolstoelroute verkrijgbaar. Dit is de meest handige route voor rolstoelgebruikers. 

Toegankelijkheid: Heuvelachtig landschap

Indien u minder mobiel bent houdt u er dan rekening mee dat het Arnhemse landschap erg heuvelachtig is. Met de rolstoel de heuvels op en af in ons park kan erg zwaar zijn. Indien u een elektrische rolstoel heeft adviseren wij u deze mee te nemen. 

Mocht u last hebben van oneffenheden in het wegdek dan raden wij u de Bush af. De Desert en Ocean zijn eventueel via een alternatieve ingang te bereiken. 

 

Wagentjes

Wagentjes

U kunt wagentjes huren aan de kassa's van Burgers' Zoo, waarin één kind kan plaatsnemen. Deze wagentjes kunnen vervolgens door volwassenen handmatig worden voortgetrokken (let op: dit zijn dus geen buggy's). Houdt u er rekening mee dat we maar een paar wagentjes hebben en dat deze niet gereserveerd kunnen worden. U kunt deze wagentjes huren voor 2 euro, wij vragen voor het gebruik een borg van 8 euro.

Loopfietsen

Loopfietsen zijn alleen toegestaan als deze medisch noodzakelijk zijn om ons park te betreden. Wij verzoeken u vooraf contact op te nemen met de Receptie van ons park. Een medische verklaring van een arts is wenselijk. Wij behouden ons het recht om het gebruik van de loopfiets te weigeren.

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement