Parkoverzicht

Parkoverzicht

Parkplattegrond

Burgers' Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! Wilt u zichzelf alvast voorbereiden op uw uitje naar Burgers' Zoo dan kunt u hieronder klikken op de plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond.

Plattegrond

Parkreglement

U kunt het parkreglement hier lezen:

Parkreglement Burgers' Zoo

Wegwijspalen in het park

Verspreid door Burgers' Zoo vindt u verschillende wegwijspalen met daarop vier vanen. De bovenste vaan geeft verschillende routes door het park aan. De route nummers en uitleg vindt u ook terug op de plattegrond die u bij entree ontvangt. Tevens vindt u op de bovenste vaan een aanduiding richting ons congrescentrum, het Safari Meeting Centre. De vanen daaronder wijzen u de weg naar de verschillende leefwerelden en de dieren binnen de leefwereld waarin u zich bevindt. De dop boven op de paal geeft aan in welke wereld u bent. Op de onderste vaan vindt u faciliteiten zoals toiletten en restaurants.

Wayfinding

Speeltuin

Speeltuin

Burgers' Avonturenland is een grote, moderne speeltuin omringd door een groot terras. Naast Burgers' Avonturenland vindt u het  Park Restaurant. Hier kunnen ouders even rustig genieten van een kop koffie met gebak of een maaltijd, terwijl de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de klimstraat met touwbruggen, glijbanen en schommels. Bij slecht weer kunnen kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin, de Kids Jungle.

Meer over de speeltuin 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Bent u in ons park een voorwerp verloren?
Op onze gevonden voorwerpen pagina plaatsen wij alle voorwerpen die wij vinden. Zo kunt u gemakkelijk zien of wij uw voorwerp gevonden hebben. 

Bekijk gevonden voorwerpen

Kolven

Voor het kolven kunt u zich melden in een van de restaurants bij één van onze medewerkers. Zij kunnen dan met u meelopen naar onze EHBO-ruimte waar u even rustig kunt zitten. In deze ruimte heeft u ook de beschikking over elektriciteit.

Natuurlijk rookvrij

Natuurlijk rookvrij

Als familiepark is Burgers’ Zoo natuurlijk rookvrij. Hiermee beschermen we al onze bezoekers én dieren tegen het schadelijke meeroken en de vele kinderen in ons park tegen de verleiding van het roken. Want iedereen wil dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Maar natuurlijk blijven rokers van harte welkom! Daarom zijn er verspreid over ons park speciale rookplekken met asbaktegels, waarin u ook uw peuken kunt achterlaten. U mag roken binnen de gemarkeerde zones rondom de rooktegels. Dit geldt ook voor e-sigaretten.

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen. Om deze reden zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers' Zoo.

Hulphonden

We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden / assistentiehonden. Overleg met de Receptie van Burgers' Zoo is hiervoor vereist.

 

 

Parkeren invaliden

Parkeren invaliden

Er is een speciaal gedeelte op ons parkeerterrein ingericht voor gasten die slecht ter been zijn. Hiervoor rijdt u ons parkeerterrein op en volgt u de bordjes met de rolstoel.  Een invalidenparkeerkaart is op deze parkeerplek niet verplicht.

Groepen

Chauffeurs van taxibussen en rolstoelbussen kunnen van het speciaal ingerichte gedeelte voor gasten die slecht ter been zijn gebruik maken. Bovenaan de baan kunt u uw gasten uit laten stappen zodat ze nauwelijks last hebben van de helling. Dringend verzoek dit niet vlak voor de ingang aan de grote weg te doen, want daar treft u een flinke helling aan en is dit voor de duwers erg zwaar. De chauffeur kan een parkeermunt bij de kassa afhalen. Komt u met een groep mindervaliden naar ons park? Wij zien uw aanmelding graag tegemoet via receptie@burgerszoo.nl.

Invalidentoiletten

U vindt invalidentoiletten bij de ingang van het dierenpark, in het Bush Restaurant, in het Desert Restaurant en in het Park Restaurant bij de speeltuin.

Rolstoelen

Rolstoelen

Burgers' Zoo heeft enkele scootmobielen. Deze kunt u huren voor 50 euro, u krijgt na inlevering 45 euro (borg) terug. In verband met het heuvelachtige terrein zijn onze scootmobiels geschikt voor personen tot 120 kg. Wij hebben ook duwrolstoelen , die u kunt gebruiken met een 2 euro munt winkelwagensysteem. Beiden dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden via 026-445 0373. 

Rolstoelroute in het park

Aan de kassa en bij de ingang van het park is een speciale rolstoelroute verkrijgbaar. Dit is de meest handige route voor rolstoelgebruikers. Bekijk hier de rolstoelroute. 

Toegankelijkheid: Heuvelachtig landschap

Indien u minder mobiel bent houdt u er dan rekening mee dat het Arnhemse landschap erg heuvelachtig is. Met de rolstoel de heuvels op en af in ons park kan erg zwaar zijn. Indien u een scootmobiel of een elektrische rolstoel heeft, adviseren wij u die mee te nemen. Zowel de scootmobiel als de elektrische rolstoelen hebben wel voldoende capaciteit nodig in verband met de hellingen in ons park.

Mocht u last hebben van oneffenheden in het wegdek dan raden wij u de Bush af. De Desert en Ocean zijn eventueel via een alternatieve ingang te bereiken. 

 

Wagentjes

Wagentjes

U kunt wagentjes huren aan de kassa's van Burgers' Zoo, waarin één kind kan plaatsnemen. Deze wagentjes kunnen vervolgens door volwassenen handmatig worden voortgetrokken (let op: dit zijn dus geen buggy's). Houdt u er rekening mee dat we maar een paar wagentjes hebben en dat deze niet gereserveerd kunnen worden. U kunt deze wagentjes huren voor 2 euro, wij vragen voor het gebruik een borg van 8 euro.

Rollators en loopfietsen

Burgers’ Zoo ligt op een erg heuvelachtig terrein. Dat kan voor mensen die gebruik maken van een rollator of een loopfiets een bezwaar zijn. U kunt ervoor kiezen om dan gebruik te maken van de speciale rolstoelroute.

Loopfietsjes voor kinderen

Burgers’ Zoo ligt op een heuvelachtig terrein. Wanneer wij uw kinderen met loopfietsjes het park in zouden laten, kunnen zich met name bergafwaarts al snel gevaarlijke ongelukken voordoen. Met name jonge kinderen zouden in hun enthousiasme erg hard een helling af kunnen gaan en hierbij lelijk ten val kunnen komen en zichzelf en/of andere bezoekers kunnen verwonden. Dit willen we uiteraard voorkomen en om die reden zijn loopfietsjes niet toegestaan. De medewerkers bij de ingang bewaren de loopfietsjes overdag op een veilige plaats totdat u ze bij vertrek weer meeneemt, maar idealiter laat u de loopfietsjes bij voorbaat graag thuis. 

Kluisjes

Kluisjes

Net voorbij de entree, vlak bij de toiletten zijn kluisjes te huur (€0,50) voor je zware/kostbare spullen. De formaten van de kluisjes zijn (hxbxd) 48 x 37 x 48 cm.

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord