Eén momentje voor een bewuste keuze…

Wij maken gebruik van cookies om jouw websitebezoek zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Wij verzoeken je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze. Lees hoe wij met privacy en cookies omgaan.

Terug

Een goed model haai

vrijdag, 24 juli 2020
Een goed model haai

Zowel in de dierhouderij als in dierentuinen werkt men met ‘body condition scores’ om aan te geven of paard, rund, neushoorn of olifant een gewenste omvang  hebben, of dat ze (te) dik of (te) dun zijn. Zo’n ‘body condition scale’ werkt met voorbeeldtekeningen en een handleiding. Hierin staat per diersoort waar men specifiek op moet letten om een juiste inschatting van de lichaamsconditie te kunnen doen. De beoordeling gaat vanaf afstand puur op uiterlijk. Zodoende vermijden we stress die bij het vangen, voelen of wegen van een dier ontstaat. Voor diverse diersoorten bestaan al passende ‘body condition scales’, maar de studente van de Universiteit Wageningen Vera van der Woude mocht voor het eerst een dergelijk ‘tool’ uitwerken voor een kraakbeenvis. Het door haar opgezette ‘body condition score systeem’ voor de zwartpuntrifhaai en luipaardhaai is inmiddels ook aan andere Europese houders van deze haaiensoort gepresenteerd tijdens een workshop en zeer positief ontvangen. Het doel van zo’n scoresysteem is het om uiteindelijk een goede inschatting te kunnen maken van de dieren in aquaria, maar mogelijk ook daarbuiten.

Reacties


Meer nieuws


Tropische dromen onder kokospalmen

Tropische dromen onder kokospalmen

vrijdag, 31 juli 2020

Wie aan tropische strandvakanties denkt, denkt aan palmen. En dan vast en zeker aan de meest bekende uit deze 2600 soorten omvattende familie: Cocos nuctifera, de kokospalm.

Lees meer
Twee leeuwen geboren op zomeravond

Twee leeuwen geboren op zomeravond

dinsdag, 28 juli 2020

Voor de ogen van bezoekers heeft een leeuwin maandagavond 27 juli op het oog gezonde welpen ter wereld gebracht! De ervaren moeder baarde en plein public
. De jongen blijven komende 6 weken achter de schermen.

Lees meer

Belangrijke informatie

In ons park nemen we verschillende maatregelen om de gepaste afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen. Zo hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken, is het noodzakelijk dat alle bezoekers (ook abonnementhouders) op voorhand online toegang tot het park reserveren.