Eén momentje voor een bewuste keuze…

Wij maken gebruik van cookies om jouw websitebezoek zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Wij verzoeken je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze. Lees hoe wij met privacy en cookies omgaan.

Leeuwenwelpen immuun voor katten- en niesziekte
Terug

Leeuwenwelpen immuun voor katten- en niesziekte

woensdag, 30 september 2020
Leeuwenwelpen immuun voor katten- en niesziekte

Woensdagochtend 30 september heeft onze dierenarts de twee leeuwenwelpen voor de tweede en laatste maal tegen katten- en niesziekte geënt. De welpen hebben een ‘booster’ gekregen met een tussentijd van drie weken, zodat ze voortaan immuun zijn voor deze veelvoorkomende ziekte.

 

Felle katten

Inmiddels zijn de jonge leeuwen negen weken oud. Wij willen deze grote katachtigen zo natuurlijk mogelijk houden, wat onder andere betekent dat de dierverzorgers normaal gesproken altijd afstand tot de dieren bewaren. De welpen zijn niet gewend door mensenhanden aangeraakt te worden en daarom reageren ze fel: precies zoals ze in het wild zouden doen. Deze alerte reactie toont tevens aan dat de dieren kerngezond zijn.

Terugkeer in de groep

Ook in het wild zondert een drachtige leeuwin zich af, zodra ze voelt dat ze moet werpen. De eerste weken blijft ze dicht in de buurt bij haar welpen, waarvoor op die zeer jonge leeftijd zelfs soortgenoten gevaarlijk zouden kunnen zijn. Na enige tijd zoekt de leeuwin met haar kroost weer de groep op en zo’n terugkeer verloopt niet altijd zonder slag of stoot. De andere leeuwen zijn nieuwsgierig naar de jongen, terwijl moeder ze met hand en tand wil verdedigen. Meestal keert de rust snel weer na een paar tikken over en weer, venijnige grommen en wat schijnaanvallen van de moeder om de rest op afstand te houden.

Stapsgewijs de natuur haar gang laten gaan

Burgers’ Zoo wil de natuur stapsgewijs haar gang laten gaan. Na de tweede enting zijn de welpen klaar voor de kennismaking met hun volwassen soortgenoten. In Arnhem leven naast hun moeder nog een leeuwin en een leeuwenman. Één voor één worden de andere leeuwen aan de welpen geïntroduceerd. Vanaf vandaag zijn moederleeuw en haar jongen weer onderdeel van de groep en zichtbaar voor het publiek. 

Blijf op de hoogte van de leeuwenwelpen!

Reacties


Meer nieuws


Fantastische palmen

Fantastische palmen

dinsdag, 13 oktober 2020

Palmen zijn een oeroude plantengroep die al in het Krijt bestond. Dus terwijl de dinosauriërs in landschappen rondwandelden die qua soorten nog bij lange na niet op de moderne bossen en graslanden leken, konden ze wel al onder de schaduw van palmen rusten. Zeventig miljoen jaar later zijn de moderne palmen nog steeds recordhouders op allerlei vlakken.   

Lees meer
Van onbekende walvis naar publiekstrekker

Van onbekende walvis naar publiekstrekker

vrijdag, 09 oktober 2020

Met een klein steuntje in de rug vanuit Burgers’ Zoo lukt het soms om natuurbehoudsprojecten en onderzoeksinitiatieven een hand te helpen. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Burgers’ Zoo en Stichting Rugvin.

Lees meer

Belangrijke informatie

In ons park nemen we verschillende maatregelen om de gepaste afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen. Zo hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken, is het noodzakelijk dat alle bezoekers (ook abonnementhouders) op voorhand online toegang tot het park reserveren.