Eén momentje voor een bewuste keuze…

Wij maken gebruik van cookies om jouw websitebezoek zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Wij verzoeken je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze. Lees hoe wij met privacy en cookies omgaan.

Spanje deelt in Arnhems foksucces
Terug

Spanje deelt in Arnhems foksucces

woensdag, 07 oktober 2020
Spanje deelt in Arnhems foksucces
Woensdag 7 oktober verhuist een Sri Lanka pantervrouwtje van twee jaar en vier maanden oud van ons dierenpark naar het Spaanse dierenpark Terra Nature in Murcia. In alle dierenparken wereldwijd leven slechts 76 Sri Lanka panters, waarvan er 22 in Burgers’ Zoo zijn geboren. Sinds 1990 wisten we maar liefst 36 Sri Lanka panters te fokken: een opmerkelijk succesvolle bijdrage aan het Europese fokprogramma.
panterverhuizing

 

Slechts 76 Sri Lanka panters wereldwijd in dierenparken

Wereldwijd zijn er slechts 76 Sri Lanka panters in dierenparken te vinden. 61 van deze panters leven in 24 verschillende Europese dierenparken: 27 mannetjes en 34 vrouwtjes. De resterende 15 Sri Lanka panters, 8 mannetjes en 7 vrouwtjes, leven respectievelijk in de dierenparken van Singapore en Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. In het wild komt deze ondersoort van de panter slechts voor op het eiland Sri Lanka, waar naar schatting nog slechts tussen de 200 en 400 dieren leven.

Succesvol Arnhems fokpaar

Sinds 1990 wisten we in totaal 36 Sri Lanka panters te fokken, waarvan er anno 2020 nog 22 in leven zijn. Wij hebben daarmee substantieel aan het Europese fokprogramma bijgedragen. In ons park leeft momenteel een succesvol fokstel. Het 12-jarige mannetje is zelf in Arnhem geboren en via St. Martin de la Plaine (Frankrijk) in 2017 naar Burgers’ Zoo teruggekeerd. Het vrouwtje is 11 jaar oud en komt uit Wildlands Adventure Zoo in Emmen, waar het dier ook geboren is.

Reacties


Meer nieuws


Fantastische palmen

Fantastische palmen

dinsdag, 13 oktober 2020

Palmen zijn een oeroude plantengroep die al in het Krijt bestond. Dus terwijl de dinosauriërs in landschappen rondwandelden die qua soorten nog bij lange na niet op de moderne bossen en graslanden leken, konden ze wel al onder de schaduw van palmen rusten. Zeventig miljoen jaar later zijn de moderne palmen nog steeds recordhouders op allerlei vlakken.   

Lees meer
Van onbekende walvis naar publiekstrekker

Van onbekende walvis naar publiekstrekker

vrijdag, 09 oktober 2020

Met een klein steuntje in de rug vanuit Burgers’ Zoo lukt het soms om natuurbehoudsprojecten en onderzoeksinitiatieven een hand te helpen. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Burgers’ Zoo en Stichting Rugvin.

Lees meer
Stichting Future For Nature

Stichting Future For Nature

donderdag, 01 oktober 2020

Future For Nature (FFN) is een stichting waar Burgers’ Zoo sinds de oprichting nauw bij betrokken is. De directeur van de dierentuin, Alex van Hooff, is van 2011 tot en met 2019 voorzitter geweest en het jaarlijkse Future For Nature Award Event wordt in het Safari Meeting Centre gehouden. Niet te vergeten, Burgers’ Zoo is ook één van de hoofdsponsors van deze prachtige stichting. 

Lees meer

Belangrijke informatie

In ons park nemen we verschillende maatregelen om de gepaste afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen. Zo hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken, is het noodzakelijk dat alle bezoekers (ook abonnementhouders) op voorhand online toegang tot het park reserveren.