Eén momentje voor een bewuste keuze…

Wij maken gebruik van cookies om jouw websitebezoek zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Wij verzoeken je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze. Lees hoe wij met privacy en cookies omgaan.

Spanje deelt in Arnhems foksucces
Terug

Spanje deelt in Arnhems foksucces

woensdag, 07 oktober 2020
Spanje deelt in Arnhems foksucces
Woensdag 7 oktober verhuist een Sri Lanka pantervrouwtje van twee jaar en vier maanden oud van ons dierenpark naar het Spaanse dierenpark Terra Nature in Murcia. In alle dierenparken wereldwijd leven slechts 76 Sri Lanka panters, waarvan er 22 in Burgers’ Zoo zijn geboren. Sinds 1990 wisten we maar liefst 36 Sri Lanka panters te fokken: een opmerkelijk succesvolle bijdrage aan het Europese fokprogramma.
panterverhuizing

 

Slechts 76 Sri Lanka panters wereldwijd in dierenparken

Wereldwijd zijn er slechts 76 Sri Lanka panters in dierenparken te vinden. 61 van deze panters leven in 24 verschillende Europese dierenparken: 27 mannetjes en 34 vrouwtjes. De resterende 15 Sri Lanka panters, 8 mannetjes en 7 vrouwtjes, leven respectievelijk in de dierenparken van Singapore en Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. In het wild komt deze ondersoort van de panter slechts voor op het eiland Sri Lanka, waar naar schatting nog slechts tussen de 200 en 400 dieren leven.

Succesvol Arnhems fokpaar

Sinds 1990 wisten we in totaal 36 Sri Lanka panters te fokken, waarvan er anno 2020 nog 22 in leven zijn. Wij hebben daarmee substantieel aan het Europese fokprogramma bijgedragen. In ons park leeft momenteel een succesvol fokstel. Het 12-jarige mannetje is zelf in Arnhem geboren en via St. Martin de la Plaine (Frankrijk) in 2017 naar Burgers’ Zoo teruggekeerd. Het vrouwtje is 11 jaar oud en komt uit Wildlands Adventure Zoo in Emmen, waar het dier ook geboren is.

Reacties


Meer nieuws


We zijn weer open!

We zijn weer open!

woensdag, 18 november 2020

De Nederlandse dierenparken mogen vanaf donderdag 19 november weer bezoekers toelaten. Vanzelfsprekend zijn wij erg verheugd met dit goede nieuws!

Lees meer
Burgers' Zoo klantvriendelijkste leisure bedrijf van Nederland

Burgers' Zoo klantvriendelijkste leisure bedrijf van Nederland

dinsdag, 17 november 2020

Consumenten roepen Koninklijke Burgers’ Zoo uit tot klantvriendelijkste leisure bedrijf van Nederland met een gemiddelde waardering van 8,4. Dit blijkt uit het grootste onafhankelijke onderzoek naar klantvriendelijkheid in Nederland, dat inmiddels al 13 jaar loopt en wordt verricht door onderzoeksbureau MarketResponse.

Lees meer

We zijn weer open!

Burgers' Zoo is weer geopend! In ons park nemen we verschillende maatregelen om de gepaste afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen. Zo hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken, is het noodzakelijk dat alle bezoekers (ook abonnementhouders) op voorhand online toegang tot het park reserveren.