Het leven staat nooit stil in het dierenpark: altijd gebeurt er wel wat! Niet al het nieuws is groot genoeg om er direct een heel artikel aan te wijden, maar veel kleine nieuwtjes samen zorgen toch voor een interessante update. Lees daarom snel over jonge vogels en verrijking bij de chimpansees.
Sinds de lente van 2021 scharrelen in de Mangrove kuifbobwhites rond, uit de groep van de tandkwartels. De dieren voelen zich kennelijk al goed op hun gemak. Deze zomer hebben ze al jongen voortgebracht!
De jonge monniksgier heeft het nest verlaten en is gechipt en gesekst. Het is een mannetje.
Van het koppel kuifkwartelduiven dat nog geen jaar in de Bush zit, is een jong uit het ei gekropen. Ook onder meer de roelroels en zwartkopzaadkrakers verblijdden ons met kroost.
Uit het aquarium van Luik hebben we een nieuwe diklipvis ontvangen. Deze zwemt nu in het tunnelbassin van de Ocean
Een nieuw vrouwtje aardvarken uit de dierentuin van Frankfurt is inmiddels helemaal gesetteld. De aardvarkens hebben nu toegang tot beide verblijven. Helaas heeft het nieuwe vrouwtje vooralsnog precies de tunnel tussen de verblijven tot haar favoriete slaapplek gekozen.
De purpergorzen hebben deze zomer erg hun best gedaan. In de Desert zijn drie koppels met jongen te zien. Bij deze soort is het vrouwtje onopvallend grijzig-groen van kleur, maar het mannetje is met zijn blauwe, rode, gele en groene kleuren oogstrelend om te zien.
In de maand september was er een vreemde kist in het chimpanseeverblijf te zien. Deze hightech voederkist met afstandsbediening is door een onderzoekster ontworpen. Zij test of de chimpansees het effect van de positionering van hun eigen lijf in de omgeving begrijpen. Een theoretisch onderwerp, maar de kist is in elk geval een prima verrijking.
De jongste aanwas bij de neushoorns heeft zijn eerste zomer op de grote vlakte doorgebracht. Voor het driejarige neushoornvrouwtje Naomi daarentegen wordt het alweer tijd om haar geboortegroep te verlaten. Zij is recent verhuisd naar Sóstó Zoo (Hongarije).
Na een opknapbeurt van de techniek van het bassin zijn de koraalduivels weer terug op hun stek. In het bassin zwemt naast drie koraalduivels nu ook een zebramurene. Dit zwart-wit gestreepte dier verstopt zich soms goed tussen de rotsen.
Een kweekkoppel van de kangoeroeratjes heeft dit jaar voor de derde keer jongen gehad. De dieren zijn te zien in hun verblijf in de Desert.
De zelfgekweekte wenkkrabbetjes, waarover u de vorige ZieZoo kon lezen, zijn nu groot genoeg om op de moddervlakte van de Mangrove uitgezet te worden! Daarvoor moeten ze wel eerst in de kweekopstelling worden gevangen. Dit gebeurt met een zelfverzonnen krabbenval.
Afgelopen zomer bloeide in de Bush de drakenbloedboom Dracaena phanerophlebia voor het eerst. De bloeiwijze van deze plant is nog nauwelijks bekend, daarom is de bloem veelvoudig gefotografeerd om alles goed te documenteren. Omdat we graag zaden van deze plant willen, is de plant handmatig bestoven. En met resultaat! Diverse zaden zijn ontdekt.
Indrukwekkende draken, eenhoorns, centauren, boomnimfen, sfinxen, zeemeerminnen en talloze andere be…
6 dagen geleden
Stichting Future For Nature (FFN), gevestigd in Burgers’ Zoo, zet zich in voor het belang van natuur…
3 september 2024
Vanaf de oprichting van de Europese Dierentuinvereniging EAZA is Burgers’ Zoo al lid van deze organi…
2 september 2024