Activiteiten & evenementen
Ga terug

Activiteiten & evenementen

De agenda van activiteiten & evenementen die in ons park plaats gaan vinden

Avondlezingen

De avondlezingen zijn geschikt voor de volwassen natuurliefhebbers. Ze behandelen diverse thema's waarbij we natuurbehoud, lokale en tropische natuur, de achtergronden van het alledaagse dierentuinleven en verschillende diergroepen en ecosystemen allemaal aan bod laten komen.

Avondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur.

In verband met de beschikbare zaalcapaciteit is vooraf reserveren noodzakelijk. Momenteel vinden onze avondlezingen aangepast plaats. We hebben een kleinere zaalcapaciteit, maar u kunt u ook aanmelden om de lezing online te volgen.

Kindercollege

Gedurende het schooljaar houden we maandelijks een kindercollege. Deze colleges zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De lezingen duren tussen 45 en 60 minuten en vinden plaats in het Safari Meeting Centre. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.

Mocht er, in verband met corona-maatregelen, een kindercollege in aangepaste vorm plaats moeten vinden, ontvangen de aangemelde deelnemers hierover een week van tevoren per email bericht.

‘Ecodisplay onder de loep’

Doe mee aan deze nieuwe themarondleiding waarmee we u meenemen in de wereld van onze ecodisplays. U bezoekt twee verschillende ecodisplays en kijkt samen met de gids naar overeenkomsten of juist naar de verschillen. De opbouw, het onderhoud, de uitdagingen ... u zult heel anders naar onze thema gebieden kijken na deze wandeling! Deze rondleiding is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 12 jaar. De kosten voor deze rondleiding zijn 3 euro per deelnemer en komen te goede aan ons natuurbehoudsprojecten.

 

Kleuterprogramma 'Het ei van de schildpad'

Kom meedoen met het kleuterprogramma! Speciaal voor onze jongste bezoekers tussen 2,5 en 5 jaar. Mevrouw schildpad is haar ei kwijtgeraakt, welke Bushdieren kunnen helpen? Per kind kan 1 begeleider meelopen met het programma, kinderen uiteraard vooraan zodat ze mevrouw schildpad goed kunnen helpen. Kosten 2 euro per kind.