Activiteiten & evenementen

Activiteiten & evenementen

21 april t/m 1 juli: Grootste Apenkooi van Nederland

21 april t/m 1 juli: Grootste Apenkooi van Nederland

Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie van 21 april tot en met 1 juli 2018 de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

Kom gigantisch Apenkooien

9 & 10 juni: ‘World Ocean Day’

9 & 10 juni: ‘World Ocean Day’

In het weekend van 9 & 10 juni schenken we in Burgers’ Ocean aandacht aan World Ocean Day. Van 10 tot 16 uur vertellen gidsen aan jong en oud meer over allerlei fantastische zeedieren. Aan infotafels hoort u over het boeiende vissengedrag. En bij de aquaria zelf wijzen gidsen u op bijzondere soorten. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een gratis fullcolour speurtochtboekje, waarmee je leuke vragen en opdrachtjes in de Ocean kunt doen.

1 juli: Mudmasters 'obstacle run'

1 juli: Mudmasters 'obstacle run'

Zondag 1 juli 2018 stormen enthousiaste kinderen en volwassenen over een ‘obstacle run’ van Mud Masters die gedeeltelijk door Burgers’ Zoo voert. Het parcours loopt vlak langs de Oost-Afrikaanse savanne en het leeuwenverblijf langs, zodat neushoorns, giraffen en leeuwen de sportievelingen met belangstelling gadeslaan.

Meer info & inschrijven

7 juli t/m 26 augustus: Zoë & Silos - De Desert Musical

7 juli t/m 26 augustus: Zoë & Silos - De Desert Musical

Na het grote succes van ‘Zoë & Silos - De Mangrove Musical’ presenteren Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment deze zomer een gloednieuwe musical met Zoë & Silos in de hoofdrol. In Zoë & Silos - De Desert Musical’ beleven ze een spannend avontuur, waarin het leven in de woestijn op een kleurrijke en educatieve wijze centraal staat.

Zoë & Silos zijn terug

27 juli & 18 augustus: Themarondleiding ‘Zoetwatervissen’

27 juli & 18 augustus: Themarondleiding ‘Zoetwatervissen’

Volwassen abonnementhouders met interesse in biologie kunnen zich inschrijven voor de themarondleidingen ‘zoetwatervissen’. Nand Sibbing heeft met zijn team experts en studenten van de Wageningen Universiteit vijftien jaar lang barbelen in Afrika bestudeerd, onder andere nieuwe soorten in de Ethiopische bron van de Blauwe Nijl. Deze zeer soortenrijke diergroep is in Burgers’ Zoo ook te zien en krijgt in deze ochtenden volop de aandacht, met een inleidende lezing en daarna een bezoek aan de dieren.

Augustus: Zomeravondwandelingen

Augustus: Zomeravondwandelingen

Op de zaterdagavonden van augustus vinden er na sluitingstijd speciale rondleidingen plaats. Van 18.30 uur tot 20.30 uur verkent u onder leiding de nieuwe Mangrove en enkele andere delen van het park. Toegang tot de zomeravondwandelingen alleen na aanmelding. De entree is voor abonnementhouders gratis, overige bezoekers betalen 10 euro entree. Daarbovenop vragen we van iedereen 1 euro ten bate van ons project in Belize. Voor volwassen en gezinnen met kinderen.

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement