Activiteiten

Activiteiten

Kindercolleges

Kindercolleges

Kindercolleges richten zich exclusief op kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar die een geldige jaarkaart voor Burgers’ Zoo hebben en die meer over dieren willen leren! Start is om 16.00 uur in het Auditorium en de lezingen duren 50-60 minuten lang. Ouders mogen desgewenst achterin de zaal plaats nemen of door het dierenpark wandelen. Het laatste wordt zeker aangeraden als de collegebezoeker jongere broertjes of zusjes erbij heeft, want zij mogen niet aan het college deelnemen. 

Kindercollege 5: Zeedieren

Kindercollege 5: Zeedieren

Vandaag draait alles om de dieren in zee. Wat bestaan er toch allemaal voor gekke en bijzondere vissen! 

Kindercollege 6: Bedreigde dieren en hun bescherming

Kindercollege 6: Bedreigde dieren en hun bescherming

Met veel diersoorten gaat het niet zo goed in de natuur. Gelukkig kunnen we wel van alles aan doen om ze te beschermen! 

Themawandelingen

Themawandelingen

Voor de bezoeker die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek wil zien, zijn er twee themawandelingen.

Het boekje 'Met de kleinkinderen op stap' is speciaal voor grootouders die het park met hun kleinkinderen bezoeken. Aan de hand van vragen over vroeger en de belevingswereld van kinderen nu wordt tijdens een wandeling door Burgers’ Zoo de generatiekloof op een heel gezellige en verrassende manier overbrugt! 

De themawandeling ‘Nooit te oud om te leren’ is bedoeld voor volwassen die meer willen weten over ouderdom bij dieren en planten. Welke dieren worden uitzonderlijk oud? Hoe zit het met de verzorging van hoogbejaarde dieren? Geniet je als dier op leeftijd meer aanzien binnen de groep, of zak je juist in rang? 

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Download de boekjes, print deze uit, zet de boekjes in elkaar en laat u door het park begeleiden!

Themawandeling ‘Biomimicry’

Themawandeling ‘Biomimicry’

Speciaal voor de volwassen abonnementhouders zetten we een biomimicry – rondleiding op touw! Ralph Vanwersch en Els Martijn van het Biomimicry Centre Nederland zijn echte experts en laten tijdens de één uur durende wandeling aan de hand van sprekende voorbeelden zien, wat de mens van de natuur kan leren. Deze wandeling vindt plaats op 23 april om 9.30 uur, voor deelname vragen we 1 Euro per persoon voor ons project in Belize. Aanmelding verplicht. 

Vroege Vogel Wandeling door de Bush

Vroege Vogel Wandeling door de Bush

Bij dit exclusieve programma gaat u al voor de algemene openingstijd van Koninklijke Burgers’ Zoo gids op ontdekkingstocht. De gidsen nemen u in kleine groepjes mee naar de ontwakende Bush, waar onder meer zeekoeien, otters en aardvarkens leven. Bij dag en dauw tal van exotische vogelsoorten in het Arnhemse regenwoud horen zingen en observeren bij hun ochtendrituelen: kan er voor natuurliefhebbers iets mooiers zijn? Dit jaar vinden de Vroege Vogel Wandelingen plaats op 11, 12, 25 en 26 maart en op 8 en 9 april. Op 1 en 2 april zijn Vroege Vogelwandelingen die worden afgesloten met een heerlijk luxe ontbijtbuffet. Aanmelding noodzakelijk. Kosten zie aanmeldformulier. 5 Euro per deelnemer gaat naar ons natuurbehoudsproject in Belize.

 

 

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

Winteravondlezingen

Winteravondlezingen

Van oktober 2016 tot en met maart 2017 vinden op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis, overige luisteraars betalen vanaf 19.00 uur aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor alle lezingen geldt, in verband met de beschikbare zaalcapaciteit, dat u van tevoren moet reserveren.

Winteravondlezing 5: De geheimen van Burgers’ Mangrove

Winteravondlezing 5: De geheimen van Burgers’ Mangrove

Burgers’ Zoo bouwt een fantastisch nieuw ecodisplay. Stef van Campen, zoodesigner en ontwerper van de nieuwe Burgers’ Mangrove vertelt wat er allemaal bij het plannen van zo’n hal komt kijken. Daarna laat Constanze Mager, hoofd educatie, meer zien over flora en fauna in de mangrove van Belize.

Winteravondlezing 6: Chimps onder elkaar, door de ogen van de verzorger

Winteravondlezing 6: Chimps onder elkaar, door de ogen van de verzorger

Al ruim een jaar zijn de mensapenverzorgers in de weer met het in de groep integreren van drie nieuwe chimpanseevrouwtjes. Door het complexe sociaalsysteem van chimpansees zijn het boeiende en uitdagende dieren om te verzorgen. Hoofdverzorger Wilco Limpers vertelt over het wel en wee bij de chimpansees en bioloog Tom de Jongh licht toe hoeveel voeten in de aarde een Europees fokprogramma voor chimpansees heeft. 

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement