Activiteiten

Activiteiten

Kindercolleges

Kindercolleges

Op dezelfde dagen dat ’s avonds winteravondlezingen voor volwassen worden gehouden, vinden om 16.00 uur kindercolleges plaats. Deze zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders. Met geldige entreekaart is het kindercollege na aanmelding gratis. De lezingen zijn bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. (Groot)ouders mogen meeluisteren.

Kindercollege 18 oktober: ‘Dierverblijven’

We starten het collegejaar voor kinderen die dol zijn op Burgers’ Zoo met een presentatie over wat allemaal belangrijk is bij het bouwen van een verblijf voor een haai, aap of giraf!

Kindercollege 8 november: ‘Biomimicry’

Deze keer gaat de kindercollege over slimme uitvindingen van de natuur die wel een praktische toepassing hebben in mode, techniek of bouw. Wat zouden vliegtuigen en vogelvleugels gemeen hebben, en hoe werkt gekko-tape? 

 

5/12/19/26 augustus: Zomeravondwandelingen

Op de zaterdagavonden van augustus vinden er na sluitingstijd speciale rondleidingen plaats, waarbij de gloednieuwe Burgers’ Mangrove centraal staat. Van 18.30 uur tot 20.30 uur verkent u onder leiding dit nieuwe ecodisplay en enkele andere plekken van het park. Toegang tot de zomeravondwandelingen alleen na aanmelding. De entree is voor abonnementhouders gratis, overige bezoekers betalen 10 euro entree. Daar bovenop vragen we aan iedereen 1 euro ten bate van ons project in Belize. 

Winteravondlezingen

Van oktober t/m maart vinden op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis, overige luisteraars betalen aan de avondkassa 2,50 euro. Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Graag van tevoren aanmelden!

Winteravondlezing 18 oktober:  ‘100 Dagen Mangrove’

Willeke Huizinga, curator van de Mangrove, Max Janse, curator van de Ocean, en een dierverzorger van de Mangrove maken de balans op van de eerste honderd dagen. Hoe is de opstart gelukt, wat loopt geheel volgens verwachtingen en waar doen zich bijzondere uitdagingen voor? 

Winteravondlezing 8 november: ‘Mensapen, Vroegmensen en Mensen’

Professor emeritus Jan van Hooff, een bekende apendeskundige, neemt de luisteraars mee op een expeditie door de evolutie van de primaten. Het blijkt dat tussen mensapen, vroegmensen en mensen een wereld van verschil is, en ook weer niet…

 

Themawandelingen

Themawandelingen

Voor de bezoeker die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek wil zien, zijn er twee themawandelingen.

Het boekje 'Met de kleinkinderen op stap' is speciaal voor grootouders die het park met hun kleinkinderen bezoeken. Aan de hand van vragen over vroeger en de belevingswereld van kinderen nu wordt tijdens een wandeling door Burgers’ Zoo de generatiekloof op een heel gezellige en verrassende manier overbrugt! 

De themawandeling ‘Nooit te oud om te leren’ is bedoeld voor volwassen die meer willen weten over ouderdom bij dieren en planten. Welke dieren worden uitzonderlijk oud? Hoe zit het met de verzorging van hoogbejaarde dieren? Geniet je als dier op leeftijd meer aanzien binnen de groep, of zak je juist in rang? 

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Download de boekjes, print deze uit, zet de boekjes in elkaar en laat u door het park begeleiden!

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement