Activiteiten

Activiteiten

Burgers' Light!

Burgers' Light!

In de voorjaarsvakantie organiseren we weer Burgers’ Light! Bezoekers ontdekken honderden lichtfiguren op een route die voert door de Bush, Ocean en een gedeelte van het Park. Dit jaar hebben we meer lichtfiguren dan vorig jaar én een nieuwe eyecatcher: een reusachtige fotogenieke vlinder siert het dak van de Pinguïn Corner!

Meer over Burgers' Light 2018

Winteravondlezingen

Winteravondlezingen

Van oktober t/m maart vinden in principe op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis! Overige luisteraars betalen aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre. De lezingen zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. Graag van tevoren aanmelden!

Meer over winteravondlezingen

Kindercolleges

Kindercolleges

Op dezelfde dagen dat ’s avonds winteravondlezingen voor volwassen worden gehouden, vinden om 16.00 uur kindercolleges plaats. Deze zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders. Met geldige entreekaart is het kindercollege na aanmelding gratis. De lezingen zijn bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. (Groot)ouders mogen meeluisteren.

Meer over kindercolleges

Vroege vogelwandelingen

Vroege vogelwandelingen

Op meerdere weekenddagen in maart en april gaan we bij het ochtendgloren tropische vogels spotten! Zo’n wandeling nog vóór openingstijd door de Bush is altijd een betoverende ervaring en voor liefhebbers van Burgers’ Zoo en vogelaars echt een must! Aanmelding noodzakelijk.

Meer over vroege vogelwandelingen

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize.

Meer over rondleidingen

Themawandelingen

Themawandelingen

Voor de bezoeker die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek wil zien, zijn er twee themawandelingen.

Het boekje 'Met de kleinkinderen op stap' is speciaal voor grootouders die het park met hun kleinkinderen bezoeken. Aan de hand van vragen over vroeger en de belevingswereld van kinderen nu wordt tijdens een wandeling door Burgers’ Zoo de generatiekloof op een heel gezellige en verrassende manier overbrugt!

De themawandeling ‘Nooit te oud om te leren’ is bedoeld voor volwassen die meer willen weten over ouderdom bij dieren en planten. Welke dieren worden uitzonderlijk oud? Hoe zit het met de verzorging van hoogbejaarde dieren? Geniet je als dier op leeftijd meer aanzien binnen de groep, of zak je juist in rang? 

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Download de boekjes, print deze uit, zet de boekjes in elkaar en laat u door het park begeleiden!

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement