Activiteiten

Activiteiten

Winteravondlezingen

Van oktober t/m maart vinden in principe op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis! Overige luisteraars betalen aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre. De lezingen zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. Graag van tevoren aanmelden!

Kindercolleges

Op dezelfde dagen dat ’s avonds winteravondlezingen voor volwassen worden gehouden, vinden om 16.00 uur kindercolleges plaats. Deze zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste jaarkaarthouders. Met geldige entreekaart is het kindercollege na aanmelding gratis. De lezingen zijn bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. (Groot)ouders mogen meeluisteren.

Winteravondlezing 20 december: ‘Mensapen, Vroegmensen en Mensen’

Professor emeritus Jan van Hooff, een bekende apendeskundige, neemt de luisteraars mee op een expeditie door de evolutie van de primaten. Het blijkt dat tussen mensapen, vroegmensen en mensen een wereld van verschil is, en ook weer niet…

Kindercollege 20 december: ‘Alles over vlinders’

Vlinders leven nog niet zo lang in Burgers’ Zoo, maar tellen bij veel kinderen tot de favorieten. Daarom een college over deze tere en mooi dieren, over hun biologie en verzorging! 

Winteravondlezing 17 januari: ‘Aziatische zangvogels in de Bush en in het wild’

De nieuwe natuurbehoudscampagne van EAZA heeft de crisis van de Zuidoost-Aziatische zangvogels als thema. Daarom staan we op deze avond stil bij deze gevederde zangers. Hoofd dierverzorging Christiaan Luttenberg vertelt uit de praktijk in de Bush, biologe Constanze Mager schetst de situatie in het wild en vertelt over de gezamenlijke natuurbehoudscampagne.

Kindercollege 17 januari: ‘Olifanten van slurf tot staart’

De grootste dieren van de dierentuin staan in dit kindercollege centraal! Hoeveel eet een olifant eigenlijk, hoe sterk en slim is hij?

Winteravondlezing 21 februari: ‘Over vrouwen en mannen’

Vrouw en man — onuitputtelijke bron van schoonheid en drama in de natuur. Professor emeritus Anton Grootegoed, ontwikkelingsbioloog, geeft een inkijkje vanuit evolutionair oogpunt, over hoe genen en hormonen een boeiend spel spelen bij het ontstaan van vrouw en man bij vogels, muizen en mensen.

Kindercollege 21 februari: ‘Bedreigde vogels’

In Azië worden heel veel tropische vogels als huisdier gehouden. Omdat ze zo mooi kunnen zingen. Maar daardoor zijn er steeds minder vogels in het regenwoud. Wat kunnen we daaraan doen?

Kindercollege 21 maart: ‘Zo eet de zoo’

Vandaag draait alles om de voeding van onze dierentuindieren. Hoe ziet de ‘Schijf van vijf’ van pinguïns eruit? Waarin verschilt hooi voor zebra’s van hooi voor giraffen?

Themawandelingen

Themawandelingen

Voor de bezoeker die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek wil zien, zijn er twee themawandelingen.

Het boekje 'Met de kleinkinderen op stap' is speciaal voor grootouders die het park met hun kleinkinderen bezoeken. Aan de hand van vragen over vroeger en de belevingswereld van kinderen nu wordt tijdens een wandeling door Burgers’ Zoo de generatiekloof op een heel gezellige en verrassende manier overbrugt! 

De themawandeling ‘Nooit te oud om te leren’ is bedoeld voor volwassen die meer willen weten over ouderdom bij dieren en planten. Welke dieren worden uitzonderlijk oud? Hoe zit het met de verzorging van hoogbejaarde dieren? Geniet je als dier op leeftijd meer aanzien binnen de groep, of zak je juist in rang? 

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Download de boekjes, print deze uit, zet de boekjes in elkaar en laat u door het park begeleiden!

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Burgers' Zoo nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en leuke verhalen rondom Burgers’ Zoo dan kunt u zich geheel kostenloos aanmelden voor de Burgers’ Zoo nieuwsbrief. Zo blijft u uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo!

Vraag hier de nieuwsbrief aan >>>

Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Een rondleiding heeft u al vanaf 25 euro en hiervan gaat ook nog vijf euro naar ons natuurgebied in Belize. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement