Eén momentje voor een bewuste keuze…

Wij maken gebruik van cookies om jouw websitebezoek zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Wij verzoeken je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze. Lees hoe wij met privacy en cookies omgaan.

Nieuwe Coffee Corner en aanpassingen Bush
Terug

Nieuwe Coffee Corner en aanpassingen Bush

vrijdag, 15 mei 2020
Nieuwe Coffee Corner en aanpassingen Bush

Vanaf dinsdag 19 mei opent Burgers’ Zoo gelukkig weer de deuren, waarbij we uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen in acht nemen. In de periode dat we nog gesloten waren voor bezoekers, hebben we geprobeerd om zo efficiënt mogelijk van de nood een deugd te maken. We zijn namelijk altijd in de weer om de kwaliteit en beleving van het dagje uit naar een steeds hoger niveau te tillen. Twee projecten die voor het najaar gepland stonden, zijn nu gedeeltelijk naar voren geschoven. Bouwactiviteiten die hinderlijk voor de bezoekers zouden kunnen zijn, hebben nu ongestoord kunnen plaatsvinden. We hebben dit jaar zowel geïnvesteerd in een gloednieuwe Coffee Corner nabij de hoofdingang als in het doorvoeren van ingrijpende aanpassingen in de Bush voor mens en dier.

Een gezellige Coffee Corner bij de entree

Naast de Parkwinkel bij de hoofdingang komt een uitnodigende Coffee Corner met aangrenzend terras. Bezoekers kunnen hier genieten van diverse koffiesmaken, zowel om ter plaatse te drinken als om mee te nemen op de wandeling door het park. De Coffee Corner fungeert tevens als gezellige pleister- en verzamelplaats bij de start of juist het einde van het dierentuinbezoek. De komst van de Coffee Corner is gericht op het vergroten van de beleving van onze gasten, door een aangenaam rustpunt in te bouwen waar zij zich welkom voelen en waar ze even de benen kunnen strekken na een heerlijke wandeling, of alvast van de voorpret kunnen genieten in afwachting van de komst van familieleden, vrienden of kennissen.

Vernieuwing paden en terras met serrebouw

Jaarlijks valt er meer dan vier maal zoveel regen in de Bush als in de Nederlandse natuur. Daarnaast bezoeken jaarlijks ruim 1,1 miljoen mensen de Bush en ondervinden minder mobiele gasten steeds meer hinder van de avontuurlijk vormgegeven paden, die bovendien door bovenstaande oorzaken aan de nodige slijtage onderhevig zijn. Paden zijn daarom verlegd en opnieuw geasfalteerd. Het huidige terras zal verdwijnen en vervangen worden door een zeer transparante serrebouw, waardoor etende bezoekers gescheiden worden van vrijlevende dieren in het oerwoud zonder al teveel geweld aan de avontuurlijke beleving te doen. In de huidige opzet komt het helaas voor dat bezoekers op het terras vogels en andere diersoorten gaan voeren, of dat deze dieren zelf menselijk voedsel op het terras gaan zoeken. De toekomstige serre zal aansluiten bij de beleving van de Bush, maar voorkomen dat dieren voedsel kunnen eten dat niet voor hen bestemd is. We hopen hierdoor het welzijn voor mens en dier nog verder te verbeteren, zonder dat dit ten koste gaat van de beleving.

Reacties


Meer nieuws


Musical Zoë & Silos gaat deze zomer niet door

Musical Zoë & Silos gaat deze zomer niet door

dinsdag, 26 mei 2020

Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de geplande musical van Zoë & Silos deze zomermaanden (juli en augustus) niet door kan gaan. We willen al onze bezoekers de kans geven om de musical te bezoeken en dat is met de huidige regelgeving helaas deze zomer nog niet mogelijk.

Lees meer
Welzijnsmetingen vergelijken

Welzijnsmetingen vergelijken

donderdag, 14 mei 2020

‘Dierenwelzijn staat voorop’, is één van de vijf kernwaardes van Burgers’ Zoo. Tegelijkertijd beseffen we zeker dat het lastig is om objectief een goede meting betreffende het welzijn van de dieren uit te voeren. 

Lees meer
Update coronavirus

Update coronavirus

donderdag, 07 mei 2020

Wij zijn weer open! Reserveer van te voren uw bezoek. Volg onze website voor het laatste nieuws.

Lees meer

Belangrijke informatie

In ons park nemen we verschillende maatregelen om de gepaste afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen. Zo hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken, is het noodzakelijk dat alle bezoekers (ook abonnementhouders) op voorhand online toegang tot het park reserveren.