Eén momentje voor een bewuste keuze…

Wij maken gebruik van cookies om jouw websitebezoek zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Wij verzoeken je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze. Lees hoe wij met privacy en cookies omgaan.

Wij brengen dieren met Pasen thuis
Terug

Wij brengen dieren met Pasen thuis

donderdag, 09 april 2020
Wij brengen dieren met Pasen thuis

Met Pasen 2020 zijn de Nederlandse dierenparken uit voorzorgsmaatregelen helaas nog gesloten voor de bezoekers. Deze bijzondere situatie ontlokt bij ons een creatieve oplossing: wij brengen onze dieren ruim zeven uur lang in drie verschillende afleveringen met levensechte beelden in de Nederlandse huiskamers. Wij hebben tijdelijk een camera op de savannevlakte geïnstalleerd en delen de beelden van de dieren vandaag via ons YouTube-kanaal. Eerder kwamen al beelden van de Mangrove online.

Creativiteit en vakmanschap

Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan, zo luidt een bekend Nederlands gezegde. In deze bijzondere tijd proberen we de dieren uit ons dierenpark door middel van zelf geschoten video’s zoveel mogelijk bij de mensen thuis te brengen. Wij hebben sinds enkele jaren een eigen filmmaker in dienst die samen met materiaal van de dierverzorgers de social mediakanalen constant van nieuwe videobeelden voorziet.

Nieuwe videoserie ‘Silent Zoo’

De serene en ontspannen sfeer in een dierenpark zonder de gebruikelijke bezoekersstromen, inspireerde onze afdeling marketing en communicatie tot de creatie van een nieuwe online videoserie: ‘Silent Zoo’. De videoserie sluit naadloos aan bij het groeiend aantal ASMR-video’s wereldwijd online: een trend waarbij de kijker rustgevende en ontspannende videobeelden krijgt voorgeschoteld, vaak afkomstig uit de natuur. De nieuwe videobeelden die wij vandaag publiceren, vormen een aanvulling op ‘Silent Zoo’ met Afrikaanse hoefdieren als giraffen, zebra’s, neushoorns en antilopen.

Educatieve content voor de mensen thuis

Wij produceren grote hoeveelheden educatieve content per jaar. Op ons YouTube-kanaal kunnen mensen inmiddels honderden uren aan beeldmateriaal bekijken, terwijl we bijvoorbeeld ook dagelijks nieuwe content op ons Facebook-kanaal publiceren. Naast Facebook zijn wij actief op Instagram en Twitter en verschijnen er daarnaast regelmatig nieuwe inhoudelijke artikelen op onze website.

Reacties


Meer nieuws


Kweken met zwaluwstaartjuffertjes

Kweken met zwaluwstaartjuffertjes

vrijdag, 25 september 2020

In het koraalrifbassin wonen ruim zestig soorten vissen. Eén van de soorten is het zwaluwstaartjuffertje, met de prachtige wetenschappelijke naam Acanthochromis polyacanthus.

Lees meer
Hoera, leeuwen geboren!?

Hoera, leeuwen geboren!?

vrijdag, 18 september 2020

Het is natuurlijk altijd goed nieuws als er dieren geboren worden. De verzorgers waren dan ook blij verrast dat er op 27 juli, aan het eind van de dag, twee leeuwenwelpen waren gespot. Blijheid maakte meteen plaats voor zorgen, want de jongen waren in de groep geboren. Normaal zondert een leeuwin zich vlak voor de geboorte van de groep af. Zo kan ze in alle rust te werpen en voegt ze zich weken later weer bij de groep als de jongen kunnen zien en lopen. Dat was hier niet het geval; wat nu?

Lees meer
De Rode Lijst zegt het al… of niet?

De Rode Lijst zegt het al… of niet?

vrijdag, 11 september 2020

Of dier- en plantensoorten bedreigd zijn en in welke mate, ziet men terug in de Rode Lijst. De lijst wordt samengesteld door wetenschappers die deel uitmaken van de werkgroepen van IUCN, de natuurbehoudstak van de Verenigde Naties.

Lees meer