Marco Willemsen:
Terug

Marco Willemsen: "Al fotograferend ben ik even helemaal in mijn eigen wereld"

zondag, 17 december 2017
Marco Willemsen:

Onder onze vaste bezoekers ontdekken we steeds vaker uitstekende (amateur)fotografen. Zij posten hun dierenfoto’s regelmatig op onze social media, zoals Facebook en Instagram. Niet zelden zitten daar ware juweeltjes tussen! Wie zijn deze fotografen? En wat vinden ze zo inspirerend aan Burgers’ Zoo om in ons park foto’s te komen maken? In deze eerste editie van 'Door de lens van de bezoeker' stellen we dierfotograaf Marco Willemsen voor.

Even voorstellen!

Marco Willemsen (43) uit Arnhem heeft al een paar jaar een abonnement op Burgers’ Zoo en komt de laatste tijd ongeveer 3 à 4 keer per maand naar ons park. Hij schat dat hij al meer dan 15 jaar geleden voor het eerst in Burgers’ Zoo kwam. Voor Marco is het fotograferen vooral lekker ontspannend: hij zet graag zijn favoriete muziek op en vindt het heerlijk om dan even solistisch bezig te zijn. Hij komt ook regelmatig in Het Nationale Park De Hoge Veluwe waar hij graag wandelt en fietst. Natuurlijk neemt hij dan altijd een camera mee, want je weet nooit wat je onderweg tegenkomt.Profiel Marco Willemsen1

Wat zijn volgens jou de mooie plekjes in ons park?

Op dit moment is de Mangrove zijn favoriete parkdeel. Wat Marco zo mooi vindt aan de Mangrove, is dat er heel goed is nagedacht over het ontwerp en de zichtlijnen voor de bezoekers. Zelfs als het heel druk is, kun je toch altijd een mooi plekje vinden om alles goed te bekijken. Door de vele verschillen in hoogte ontstaan er interessante doorkijkjes die ideaal zijn voor fotografen. Voor de opening van de Mangrove waren de Bush, de gorilla’s en de tijgers zijn favoriete plekken in het park.

Foto van Marco Willemsen (Tijger)

Over welke foto's die je zelf hebt gemaakt ben jij erg enthousiast?

Terwijl Marco zijn verhaal vertelt, nemen we hem mee naar een bijzondere locatie achter de schermen: hij fotografeert de dierverzorgers terwijl zij van bovenaf de gorilla’s voeren in hun buitenverblijf. En natuurlijk maakt hij ook diverse foto’s van deze charismatische mensapen! Gevraagd naar de foto’s die hij in ons park heeft gemaakt waar hij zelf het meest enthousiast over is, noemt Marco een foto van de breedsnuitkaaiman in de Bush die prachtig weerspiegelt in het water. Ook over enkele foto’s van de Sumatraanse tijgers en de vlinders uit de Mangrove is hij tevreden met het eindresultaat. Sinds kort heeft Marco een Canon 5D 4 in combinatie met een Canon 70-200 mm f/2.8 lens, waar hij erg blij mee is. Hij bewerkt zijn foto’s vervolgens thuis met Adobe Lightroom.

En verder gaan we weer; op naar de Maleise beren! Samen met de dierverzorger verspreidt Marco honing en fruit door het buitenverblijf van deze roofdieren. Zo ziet hij dit verblijf eens letterlijk van een andere kant. Als alles naar wens is verdeeld, zoekt Marco een mooi plaatsje op aan de publiekszijde van het verblijf en vervolgens laten we de enthousiaste beren naar buiten. Behendig en efficiënt weten ze alle lekkere tussendoortjes snel te vinden, terwijl Marco een aantal mooie foto’s schiet.

Foto van Marco Willemsen (Maleise beer)

Wat doe jij in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven is Marco grafisch ontwerper en heeft hij lang voor een softwareontwikkelaar gewerkt. Hij ontwierp daar onder andere computergames. Oog voor detail, digitale media en gevoel voor vormgeving komen dus eigenlijk onbewust ook allemaal terug is zijn hobby dier- en natuurfotografie.

Wat maakt Burgers' Zoo speciaal voor jou?

Wat Burgers’ Zoo zo speciaal voor hem maakt, zijn de natuurlijk vormgegeven verblijven en dan met name de ecodisplays, zoals Bush, Desert, Ocean, Mangrove en Safari bijvoorbeeld. Dieren komen er helemaal tot hun recht en voor fotografen is het daarom een waar paradijs.

Tot slot nemen we met Marco nog een kijkje in de Bush, waar een verzorger ons op een aantal bijzondere diersoorten wijst die hij weet te spotten. Opnieuw komt de camera tevoorschijn en legt Marco een aantal mooie taferelen vast op de gevoelige plaat. We bedanken Marco voor zijn tijd en enthousiasme en hopen dat hij nog lang zijn mooie dierenfoto’s op onze social media wil blijven delen!

Vijf gouden tips van Marco

1. Ga op een vroeg of laat tijdstip naar de dierentuin, dan is het wat rustiger. Bijvoorbeeld in de Bush laten de meeste dieren zich goed zien als er weinig mensen zijn.
2. Gebruik zo min mogelijk of liefst niet je flitser. Wil je wel flitsen, probeer dan indirect te flitsen en niet direct. Dit is niet heel fijn voor de dieren en je foto's worden er meestal niet beter van.
3. Heb vooral geduld. Ga bijvoorbeeld een tijdje bij de leeuwen staan en wacht op dat juiste moment. In de Bush: loop langzaam en kijk goed om je heen.
4. Ga buiten fotograferen met een licht bewolkte dag, dan heb je minder last van donkere harde schaduwen. Op een zonnige dag kun je fotograferen bijvoorbeeld in de Bush of de Mangrove. Dan wordt het licht mooi verspreid door het dak.
5. En heb je een verrekijker, neem deze mee. Ook al heb je nog zo'n mooie zoomlens, met beide ogen de dieren van dichtbij aanschouwen kan nog mooier zijn.

Nieuwsgierig geworden naar Marco’s foto’s? Bekijk dan zijn nieuwe website: https://reversepixel.photography

 

Een van Marco's foto's wist ook de selectie te halen van onze Burgers' Zoo verjaardagskalender! Deze verjaardagskalender is gemaakt met de 13 mooiste foto's van onze bezoekers op Instagram.

Meer over de verjaardagskalender

Door de lens
Onder onze vaste bezoekers ontdekken we steeds vaker uitstekende (amateur)fotografen. In deze nieuwe rubriek 'Door de lens' stellen wij onze uitgenodigde plant- en dierfotografen voor.

Bekijk meer artikelen uit deze reeks

Reacties


Meer nieuws


Een kijkje achter de bouwhekken!

Een kijkje achter de bouwhekken!

vrijdag, 14 december 2018

Na de opening van Burgers’ Mangrove in juli 2017 ziet u in ons park sinds enkele weken opnieuw bouwhekken staan. Deze keer ondergaat het gebied van het horecapunt Pinguïn Corner tot en met het neusberenverblijf een grondige verbouwing. De opening van dit nieuwe gedeelte zal in de lente van 2019 plaatsvinden.

Lees meer
Burgers’ Zoo bouwt een nieuwe buitenspeeltuin bij het Park Restaurant!

Burgers’ Zoo bouwt een nieuwe buitenspeeltuin bij het Park Restaurant!

dinsdag, 11 december 2018

Na jaren van trouwe dienst en zorgvuldig onderhoud door onze technische dienst hebben we helaas moeten constateren dat de huidige buitenspeeltuin bij het Park Restaurant aan vervanging toe is. Met veel enthousiasme starten we maandag 29 oktober 2018 met de sloop van de huidige speeltuin én de bouw van een gloednieuwe speeltuin!

Lees meer
Ziet de epifyt! Niet?

Ziet de epifyt! Niet?

woensdag, 05 december 2018

Het dertig jaar oude regenwoud herbergt voor de gemiddelde bezoeker vele groene geheimen. Zo is één van de minder bekende groene feitjes dat het regenwoud qua beplanting opgedeeld is in drie werelddelen: Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. Dat is natuurlijk nog niet echt een groot geheim te noemen.

Lees meer

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement