Wat zijn de openingstijden van Burgers' Zoo?

Burgers' Zoo is elke dag van het jaar geopend.

Zomertijd: 31 maart 2024 t/m 26 oktober 2024 dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Wintertijd: 27 oktober 2024 t/m 29 maart 2025 dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Krijg ik korting wanneer ik mijn abonnement verleng?

Ja, wanneer u uw abonnement verlengt voor de afloopdatum (aansluitend), dan ontvangt u korting. Het eerste verlengjaar is 10% korting. Elk aansluitend jaar erna kan de korting met 5% worden verhoogd tot max. 25% korting.

Verlengen kan online via Mijn Burgers' Zoo of aan de abonnementenkassa.

Ik wil ook voor een (nieuw) gezinslid een abonnement. Hoe kan ik dat regelen?

U kunt online op hetzelfde e-mailaccount een abonnement aanmaken voor het extra gezinslid. Dit abonnement heeft een standaard looptijd van één jaar.

Het is ook mogelijk een extra gezinslid aan de kassa bij te schrijven op hetzelfde account. Daar helpen wij u graag met het bekijken of het mogelijk is om dezelfde einddatum als de overige gezinsleden te hanteren (naar rato).

Wat is het adres van Burgers' Zoo?

Het adres van Burgers' Zoo is Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Heb ik een parkeerkaart nodig?

Komt u met de auto, camper, motor of dergelijk voertuig? Dan heeft u een parkeerkaart nodig bij het verlaten van de parkeerplaats. Ook met een mindervalidenkaart heeft u een parkeerkaart nodig.

Is er een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig op de parkeerplaats?

Ja, op het parkeerterrein naast de hoofdingang beschikken we over 24 laadpalen waar tegelijkertijd 48 auto’s kunnen laden op basis van beschikbaarheid. Er wordt € 0,40 cent per kWh in rekening gebracht. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen oplaadkabel en laadpas of -app. 

Mag je roken in Burgers' Zoo?

Als familiepark is Burgers’ Zoo natuurlijk rookvrij. Hiermee beschermen we al onze bezoekers én dieren tegen het schadelijke meeroken en de vele kinderen in ons park tegen de verleiding van het roken. Want iedereen wil dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Maar natuurlijk blijven rokers van harte welkom! Daarom zijn er verspreid over ons park speciale rookplekken met asbaktegels, waarin u ook uw peuken kunt achterlaten. U mag roken binnen de gemarkeerde zones rondom de rooktegels. Dit geldt ook voor e-sigaretten. 

Zijn huisdieren toegestaan bij Burgers' Zoo?

Nee, helaas niet. Huisdieren (honden, katten, vogels, etc.) kunnen ziektes onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden en ook andersom. Hierom zijn huisdieren niet toegestaan.

Wij maken een uitzondering voor speciaal getrainde hulphonden. Vooraf overleg met de receptie via 026 - 44 24 534 of receptie@burgerszoo.nl is hiervoor vereist.

Zijn er kluisjes beschikbaar in Burgers' Zoo?

Ja, net voorbij de entree, vlakbij de toiletten, zijn er kluisjes te huur voor je zware/kostbare spullen. Een muntstuk van € 0,50 heb je nodig. Het formaat van een kluisje is 48 x 37 x 48 cm.

Wat wordt er gedaan met de voorwerpen die worden gevonden in Burgers' Zoo?

Gevonden voorwerpen worden maximaal 3 maanden bewaard en zijn terug te vinden via iLost. Dit is een externe dienstverlening die verloren voorwerpen op een veilige manier bij de eigenaar helpt terug te komen.

Hoe ziet de plattegrond van Burgers' Zoo eruit?

Hier kan je de parkplattegrond downloaden. Zo kun je je vast voorbereiden op je bezoek aan Burgers' Zoo.

Zijn er vacatures vrij bij Burgers' Zoo?

Voor alle openstaande vacatures en informatie over het werken bij Burgers' Zoo, klik hier.

Ik wil mijn ticket annuleren. Hoe vraag ik restitutie aan?

Onder de verkoopvoorwaarden is het mogelijk je ticket te annuleren.

Ticket via www.burgerszoo.nl

Je hele bestelling of een deel van de bestelling annuleren? Stuur een mail naar info@ticketcounter.nl – vergeet niet het bestelnummer toe te voegen. Er wordt € 2,50 administratiekosten gerekend en het verwerkingstermijn ligt op ca. 10 werkdagen.

Ticket via wederverkoper

Ticket gekocht via een wederverkoper, bijv. Tripper/Ticketveiling, Plus, ANWB, etc., en de bestelling annuleren? Neem contact op met de juiste wederverkoper. De contactinfo van de wederverkoper is vaak te vinden op het ticket, in de bevestigingsmail of op de website. Let goed op de voorwaarden – niet bij alle wederverkopers is het mogelijk een restitutie aan te vragen.

Voor specifieke vragen over annuleren, neem contact op via receptie@burgerszoo.nl.

Ik wil mijn ticket omboeken. Hoe kan dat?

Onder de verkoopvoorwaarden kun je mogelijk je ticket omboeken.

Ticket via www.burgerszoo.nl

Je hele bestelling is om te boeken via de link in uw bevestigingsmail. De link is te gebruiken tot 60 dagen na je oorspronkelijke bezoekdatum. Houd rekening met de uiterlijke verloopdatum van je tickets.

Omboeken van een gedeelte van een bestelling? Neem contact op via receptie@burgerszoo.nl.

Ticket via wederverkoper

Ticket gekocht via een wederverkoper, bijv. Tripper/Ticketveiling, Plus, ANWB, etc., en de bestelling omboeken? Neem contact op met de juiste wederverkoper. De contactinfo van de wederverkoper is vaak te vinden op het ticket, in de bevestigingsmail of op de website. Let goed op de voorwaarden – niet bij alle wederverkopers is het mogelijk tickets om te boeken.

Voor specifieke vragen over omboeken, neem contact op via receptie@burgerszoo.nl.

Wat zijn de entreeprijzen voor mindervaliden/begeleiders?

0 t/m 3 jaar: gratis

Kind 4 t/m 9 jaar: € 23,50

Volwassene: € 25,00

Per mindervaliden-entreekaart kan er één begeleidersentreekaart gekocht worden à € 15,50. Deze entreekaarten zijn alleen te koop aan de kassa. Voor meer informatie kun je mailen met receptie@burgerszoo.nl

Is er een groepstarief voor een dagje Burgers’ Zoo?

Groepstarief
0 t/m 3 jaar: gratis
Kind 4 t/m 9 jaar: € 24,50
Volwassene: € 26,00

Groepsprijzen gelden voor groepen van 20 betalende personen en groter. Om gebruik te maken van de groepsprijzen kunt u dit hier boeken.

Kan mijn ticket vanaf mijn telefoon worden gescand?

Ja, een entreekaart kan gescand worden vanaf een telefoon of ander device. Geprint mag ook. Hetzelfde geldt voor de parkeerkaart bij de slagboom. 

Hoeveel kost het parkeren bij Burgers' Zoo?

Een parkeerkaart kunt u aan de kassa, in de Parkwinkel of via de website aanschaffen. Deze kost € 8,50 per parkeerkaart. 

Is er een combiticket van Burgers' Zoo met het Openluchtmuseum?

Combikaart Burgers' Zoo en Openluchtmuseum

0 t/m 3 jaar: gratis

Kind 4 t/m 12 jaar: € 35,00

Volwassene: € 43,00

Een combikaart is te koop aan de kassa van Burgers' Zoo of het Openluchtmuseum. Deze geeft eenmalig toegang tot beide parken binnen een tijdsbestek van 5 dagen.

Hoeveel kost een abonnement van Burgers' Zoo?

Abonnement

0 t/m 3 jaar: gratis

Kind 4 t/m 20 jaar: € 68,00

Volwassene: € 75,00

Voor meer informatie of vragen over een abonnement, klik hier.

Moet ik elke keer opnieuw betalen voor het parkeren als ik een abonnement heb bij Burgers' Zoo?

Nee, dat hoeft niet. Abonnementhouders kunnen een abonnement voor het uitrijden kopen, à € 20,-. U kunt dan onbeperkt uitrijden binnen het geldigheidstermijn van uw abonnement. Klik hier voor meer informatie over het parkeerabonnement en de mogelijkheid tot het delen ervan!

Hoe lang is mijn abonnement (nog) geldig?

Op het moment dat u betaald heeft, gaat uw abonnement direct in en kunt u 365 dagen onbeperkt genieten van ons park. Het is niet mogelijk om de ingangsdatum te wijzigen.

Kijk online op Mijn Burgers’ Zoo om de geldigheid en andere gegevens van uw abonnement in te zien.

Ik wil de ZieZoo helemaal niet meer ontvangen. Kan dat?

Ja, dat kan. Stuur een mail naar receptie@burgerszoo.nl, dan kunnen wij uw adres uit de verzendlijst halen. U blijft wel de ZieZoo digitaal per mail ontvangen. 

Ik ontvang het magazine, de ZieZoo, thuis per post. Hoe werkt dat?

Ieder kwartaal ontvangt u het magazine ZieZoo en Kids & Zoo gratis thuis als abonnementhouder. Max. één ZieZoo + Kids & Zoo per adres. De ZieZoo wordt ook digitaal per mail verzonden. 

Op welke dierentuinen krijg ik korting als abonnementhouder van Burgers' Zoo?

U kunt korting krijgen bij verschillende dierenparken en bij het Nederlands Openluchtmuseum. Klik hier voor de meest actuele kortingen.

 

Zijn er rolstoelen te huur bij Burgers' Zoo?

Ja, er zijn rolstoelen te huur.

Met een € 2,00 muntstuk kan je deze huren bij de entree. De controleur kan ook een comfortabel zitkussen meegeven. Een rolstoel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ca. 6 jaar. Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

Wij raden sterk aan om een rolstoel, mits voorradig, vooraf telefonisch te reserveren via 026 - 44 24 534.

Is Burgers' Zoo goed toegankelijk voor rolstoelen of scootmobielen?

Houd er rekening mee dat Burgers’ Zoo redelijk heuvelachtig is en daarom kan het duwen van een rolstoel ervaren worden als zwaar. Een sterke ‘duwer’ meenemen is dus aan te raden. Ook een scootmobiel accu kan sneller leeg raken.

Alle paden in het park zijn toegankelijk voor een rolstoel of scootmobiel, m.u.v. de avonturenpaden in de Bush en de Mangrove. Aan de kassa en bij de ingang van het park is een speciale rolstoelroute verkrijgbaar. Dit is een adviesroute voor rolstoelgebruikers.

Is er een mogelijkheid om een scootmobiel te huren in Burgers' Zoo?

Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren.

U betaalt € 50,00 aan de kassa, waarvan € 45,00 borg is. Een scootmobiel wordt alleen verhuurd aan personen boven de 18 jaar, maximum 120 kg, die vanwege medische redenen of ouderdom anders het park niet zelfstandig te voet kunnen bezoeken. Klik hier voor alle voorwaarden.

Wij raden sterk aan om een scootmobiel, mits nog voorradig, vooraf telefonisch te reserveren via 026 - 44 24 534.

 

Is er een speciale route door Burgers' Zoo voor mensen welke slecht ter been zijn?

Alle paden in het park zijn toegankelijk voor een rolstoel of scootmobiel, m.u.v. de avonturenpaden in de Bush en de Mangrove. Aan de kassa en bij de ingang van het park is een speciale rolstoelroute verkrijgbaar. Dit is een adviesroute voor rolstoelgebruikers, maar ook voor andere personen welke slecht ter been zijn.

Zijn er parkeerplaatsen voor invaliden?

Ja, een gedeelte op ons parkeerterrein is ingericht voor gasten die slecht ter been zijn. Volg hiervoor de bordjes met de rolstoel. Een mindervalidenparkeerkaart op deze parkeerplekken is wenselijk, maar niet verplicht. Voor het uitrijden heeft u een parkeerkaart nodig.

Waar in Burgers' Zoo kan ik de invalidentoiletten vinden?

U vindt de invalidentoiletten bij de ingang van het park, in het Bush Restaurant, in het Park Restaurant, bij het Desert terras en nabij het Safari Meeting Centre.

Wat voor een aanvullende (horeca) arrangementen heeft Burgers’ Zoo?

Bij Burgers’ Zoo bieden we verschillende soorten groepsarrangementen (particulier of zakelijk) aan die je dag nog completer maken. Zo kun je kiezen uit een standaard groepsbezoek, een aanvullend Pelikaanarrangement of een aanvullend Giraffenarrangement. Hier vind je meer informatie.

Wat zijn de openingstijden van de horeca in Burgers’ Zoo?

Het Park Restaurant, het Bush Restaurant en de Coffee Corner zijn dagelijks geopend*.

Van april t/m oktober

Park Restaurant geopend van 09.00 uur tot sluitingstijd.

Bush restaurant geopend van 09.00 uur tot sluitingstijd.

Coffee Corner geopend vanaf 09.00 uur.

 

Van november t/m maart

Van maandag t/m vrijdag:

Park Restaurant geopend van 10.00 uur tot sluitingstijd.

Bush restaurant geopend van 10.00 uur tot sluitingstijd.

Coffee Corner geopend vanaf 09.00 uur.

 

Zaterdag, zondag en vakantieperiodes:

Park Restaurant geopend van 09.00 uur tot sluitingstijd.

Bush restaurant geopend van 09.00 uur tot sluitingstijd.

Coffee Corner geopend vanaf 09.00 uur.

 

*Bovenstaande openingstijden kunnen door omstandigheden anders zijn tijdens uw bezoekdag (bijv. eerder gesloten, later open, etc.). Hier wordt u, ter plekke of via de tv-schermen bij de Parkwinkel, van op de hoogte gebracht.

Wat is het aanbod op het gebied van horeca in Burgers' Zoo?

U kunt bij ons terecht in diverse restaurants: o.a. Park Restaurant, Bush Restaurant en de Coffee Corner. We werken zoveel mogelijk met ambachtelijke, dagverse en eerlijke producten waarbij we de maaltijd bereiden waar u bij bent.

Klik hier voor meer informatie over de horeca en o.a. de menukaarten.

Is er een souvenirwinkel in Burgers' Zoo?

Bij de hoofdingang van het dierenpark is onze Parkwinkel gelegen. Ons streven is dat iedereen een tastbare herinnering kan kopen na een onvergetelijke dag in ons park. Het uitgangspunt is daarom dat iedereen wat moet kunnen kopen voor een redelijke prijs. We verkopen in deze winkel ook unieke Burgers’ Zoo artikelen.

De Parkwinkel is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur tot sluitingstijd.

Bovenstaande openingstijd kan door omstandigheden anders zijn tijdens uw bezoekdag (bijv. eerder gesloten, later open, etc.). Hier wordt u, ter plekke of via de tv-schermen bij de Parkwinkel, van op de hoogte gebracht.

Zijn er buggy's, bolderkarren of kinderwagens te huur bij Burgers' Zoo?

Wij verhuren geen buggy's of bolderkarren, maar wel kinderwagens. Deze is bedoeld voor één kind, tot ca. 5 jaar. Een kinderwagen kan niet worden gereserveerd, maar worden gehuurd aan de hoofdingangskassa voor € 10,00, waarvan € 8,00 borg. 

Uiteraard is het zelf meebrengen van een buggy, bolderkar of kinderwagen ook toegestaan.

Mag ik een loopfiets/step meenemen voor mijn kind?

Nee, loopfietsen of stepjes zijn in ons park helaas niet toegestaan.

Vanwege het hellende terrein op diverse locaties in ons park kunnen er heuvelafwaarts al snel gevaarlijke situaties ontstaan. Medewerkers bij de ingang bewaren de loopfietsjes overdag op een veilige plaats totdat u ze bij vertrek weer meeneemt, maar idealiter laat u de loopfietsjes bij voorbaat graag thuis of in de auto.

Zijn er speeltuinen in Burgers' Zoo?

Ja, er zijn diverse speeltuinen te vinden in Burgers' Zoo.

Speelbeek

In een kabbelend beekje, via stapstenen over het water of via hoge touwbruggen en glijbanen kan jong en oud naar hartenlust in en rond het water spelen. De Speelbeek bevindt zich naast de ingang van de Bush.

Kids Jungle

Een groot indoor speelparadijs naast het Park Restaurant voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Burgers' Avonturenland

Een avontuurlijke, duurzaam en natuurlijk ontworpen speeltuin naast het terras van het Park Restaurant met glijbanen, touwbruggen en klimtorens voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er is een speciaal veilig gedeelte voor kinderen van 0 t/m 4 jaar ernaast gebouwd.

De Klimtuin

Een kleinere buitenspeeltuin naast de boomhut De Leeuwenkuil bij de gorilla's voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Wat zijn de mogelijkheden voor speurtochten in Burgers' Zoo?

Burgers' Zoo biedt verschillende speurtochten aan voor kinderen. Op deze pagina staan de verschillende speurtochten die u eenvoudig zelf kunt printen.

Ik kom met groep mensen die slecht ter been zijn. Waar moet ik heen?

Taxi- en rolstoelbussen kunnen van het speciaal ingerichte parkeergedeelte gebruik maken. Bovenaan de invalidebaan kunnen de bezoekers uit stappen zodat ze nauwelijks last hebben van de helling. Dringend verzoek dit niet vlak voor de ingang aan de grote weg te doen, want daar treft u een flinke helling aan. De chauffeur kan een parkeerticket bij de kassa afhalen. Komt u met een groep mindervaliden naar ons park? Wij zien uw aanmelding graag tegemoet via receptie@burgerszoo.nl.

Ik heb de mail met verjaardagskorting niet ontvangen. Hoe ontvang ik mijn kortingscode?

Als abonnementhouder ontvangt u op uw geboortedag een e-mail met een kortingscode. Heeft u deze niet ontvangen en is de mail ook niet terug te vinden in de spam? Stuur gerust een mail naar receptie@burgerszoo.nl en dan helpen wij u daar verder. 

Mijn gegevens (e-mail, adres, telefoonnummer, etc.) zijn gewijzigd. Waar kan ik dit aanpassen?

U kunt een e-mail sturen naar receptie@burgerszoo.nl met daarin de gewijzigde gegevens (e-mail, adres, telefoonnummer, etc.). Wij zullen dan zo snel mogelijk de wijziging doorvoeren. 

Hoe verleng ik mijn abonnement?

Een abonnement kunt u vóór of uiterlijk op de einddatum verlengen met behoud van korting. Dit kan zowel aan de kassa als online via Mijn Burgers' Zoo.

Kan ik als abonnementhouder voordeliger parkeren?

Ja, dat kan. Abonnementhouders kunnen voordelig parkeren door een abonnement voor het uitrijden te kopen, à € 20,-. U kunt dan onbeperkt uitrijden binnen het geldigheidstermijn. Klik hier voor meer informatie over het parkeerabonnement en de mogelijkheid tot het delen ervan!

Hoe werkt de verjaardagskorting als abonnementhouder van Burgers' Zoo?

Als abonnementhouder ontvangt u op uw verjaardag een e-mail met een kortingscode. Deze kortingscode kunt u verzilveren via www.burgerszoo.nl/jarig. De code is éénmalig te gebruiken om maximaal twee tickets met 50% korting aan te schaffen. U ontvangt tickets welke wederom tot 3 maanden na verzilverdatum geldig zijn.

Ik heb een andere vraag over mijn abonnement…

Antwoord niet gevonden? Onze collega's van de receptie helpen u graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op via receptie@burgerszoo.nl of 026 - 44 24 534. 

Kan ik iemand als introducée met korting meenemen?

Burgers’ Zoo kent geen standaard introducée-korting voor abonnementhouders.

Wel krijgt de abonnementhouder op zijn/haar verjaardag een kortingscode om max. 2 personen met 50% korting mee te nemen.

Welke voordelen ontvang ik als abonnementhouder van Burgers' Zoo?

U kunt 365 dagen genieten van ons park! Daarbij kunt u ook vaak nog eens deelnemen aan avondlezingen, rondleidingen of krijgt u korting op een bezoek aan Artis, Blijdorp, Wildlands, etc.

Benieuwd naar alle voordelen? Klik hier!

Heeft Burgers' Zoo ook een groepsabonnement?

Nee, Burgers’ Zoo sluit geen nieuwe groepsabonnementen af.

Wat zijn de entreeprijzen voor Burgers' Zoo?

Dagtarief

0 t/m 3 jaar: gratis

Kind 4 t/m 9 jaar: € 25,50

Volwassene: € 28,00

Dagtickets kunt u aanschaffen via de webshop of aan de kassa.

 

Hoe krijg ik mijn abonnementenpas?

U kunt na het online afsluiten van een abonnement de abonnementspas ophalen aan de kassa. Daarna kunt u direct het park bezoeken.

Kan iemand anders ook gebruik maken van mijn abonnement?

Nee, het abonnement is persoonsgebonden. Uw naam en pasfoto staan op het pasje. Dit geldt ook voor het parkeerabonnement. Uw abonnement is ook niet overdraagbaar naar een ander. 

 

Is er een fietsenstalling bij Burgers’ Zoo?

Vlakbij de hoofdingang zijn onbewaakte fietsenrekken aanwezig. Voor motoren zijn er speciale parkeerplekken op het parkeerterrein.

Ik kom met een touringcar aan. Waar moet ik heen?

Komt u met een school of meerdere touringcars? Dan vragen wij u om door de slagboom het parkeerterrein op te rijden. Daar kunnen de mensen veilig uitstappen. Volg de aanwijzingen op van onze collega’s.   

Komt u met een enkele touringcar of groep mensen die slecht ter been zijn? Dan kunt u naast de bushalte (vóór de slagboom) stoppen. Let op het fietspad en de busbaan met het uitstappen! Volg de aanwijzingen op van onze collega’s.

Kan ik met een camper/caravan parkeren bij Burgers' Zoo?

Ja, dat kan. Volg bij aankomst de ‘camperparkeerplaats’ bebording naar de achterzijde van het parkeerterrein of volg de aanwijzingen op van onze collega’s. 

Wanneer is de parkeerplaats van Burgers' Zoo vol?

Het parkeerterrein van Burgers’ Zoo ligt, deels (on)verhard, in een bosrijk gebied en omvat ca. 5 hectare. Op zonnige feest- of vakantiedagen kan de drukte zo enorm toenemen, dat wij moeten uitwijken naar een andere ingang. Voor het verkeer wordt er een omleiding ingesteld naar de Cattepoelseweg. Volg de aanwijzingen op van onze collega’s.

Welke regels gelden er op het parkeerterrein?

In het Parkreglement vindt u meer informatie over ons parkeerterrein en de zaken waar we u vragen rekening mee te houden. Klik hier voor meer informatie.

Heb ik een parkeerkaart nodig?

Komt u met de auto, camper, motor of dergelijk voertuig? Dan heeft u een parkeerkaart nodig bij het verlaten van de parkeerplaats. Ook met een gehandicaptenparkeerkaart heeft u een parkeerkaart nodig. 

Welke spullen mag ik niet meebrengen naar Burgers’ Zoo?

Het meebrengen van zaken als loopfietsjes & stepjes, skeelers & skateboarden, ballonnen & confetti, ballen, geluidsboxen & toeters, verdovende middelen, wapens en/of vuurwerk is niet toegestaan.

Ook zijn huisdieren (honden, katten, vogels, etc.) niet toegestaan in het park.      

Waar vind ik het Parkreglement?

Klik hier voor ons het Parkreglement. 

Organiseert Burgers’ Zoo speciale activiteiten of evenementen?

Burgers’ Zoo organiseert regelmatig avondlezingen, kindercolleges, wandelingen, rondleidingen of dergelijke activiteiten. Kijk op deze pagina voor het actuele aanbod.

Iedere schoolvakantie vindt er een speciaal georganiseerd evenement plaats in Burgers’ Zoo. Voorbeelden uit vorige jaren: Zoë & Silos musical, Pasar Malam, Ocean achter de Schermen, Burgers’ Light, Día de los Muertos, Pasar Malam, Burgers’ Camping, etc. Houd de nieuwspagina in de gaten voor de komende evenementen.

Kan ik een rondleiding boeken?

Tijdens een gezellige rondleiding beleeft u de verschillende werelden in Burgers' Zoo nog beter en ontdekt u dingen die u waarschijnlijk zonder gids niet had gezien. Een rondleiding kost € 35,00 per groep tot maximaal 16 personen en dient minimaal 2 weken vooraf te worden aangevraagd. Een geldig toegangsbewijs is nodig!

Kijk hier voor meer informatie of boek uw rondleiding.

Wat moet ik doen wanneer ik EHBO of hulpdiensten nodig heb?

In Burgers’ Zoo zijn er altijd gediplomeerde EHBO-ers en bedrijfshulpverleners aanwezig. Mocht zich een ongeval dan wel een calamiteit voordoen, dan moet u zich altijd houden aan de aanwijzingen die door de betreffende medewerker(s) aan u worden gegeven.

De EHBO-posten bevinden zich bij de hoofdingang, het Park Restaurant, het Bush Restaurant en het Safari Meeting Centre.

Mocht u zelf een ongeval dan wel een calamiteit waarnemen, bel dan nooit rechtstreeks het alarmnummer 112, maar neem direct contact op met het externe alarmnummer van de receptie van Burgers’ Zoo (026 – 354 78 79). In het park treft u op de looppaden BHV-alarmbordjes aan met daarop het alarmnummer en plaatscode (bijv. R10). Door middel van het doorgeven van deze plaatscode kunnen de collega’s en hulpdiensten zo snel mogelijk naar de exacte locatie van het ongeval.

Welke werkzaamheden zijn er momenteel in het park?

Burgers' Zoo blijft in ontwikkeling. Dat brengt af en toe (bouw)werkzaamheden met zich mee. Dit kan eventueel wat ongemak tijdens uw bezoek opleveren.

Voor de meest actuele status over werkzaamheden, sluitingen en omleidingen raden we aan telefonisch contact op te nemen via 026 - 44 24 534.

Hoeveel kost een parkeerkaart?

Een parkeerkaart kunt u aan de kassa, in de Parkwinkel of via de website aanschaffen. Deze kost € 8,50 per parkeerkaart. 

Hoeveel kost een abonnement van Burgers' Zoo?

Abonnement

0 t/m 3 jaar: gratis

Kind 4 t/m 20 jaar: € 68,00

Volwassene: € 75,00

Voor meer informatie of vragen over een abonnement, klik hier.

Kan ik als abonnementhouder voordeliger parkeren?

Ja, dat kan. Abonnementhouders kunnen voordelig parkeren door een abonnement voor het uitrijden kopen, à € 20,-. U kunt dan onbeperkt uitrijden binnen het geldigheidstermijn. Klik hier voor meer informatie over het parkeerabonnement en de mogelijkheid tot het delen ervan! 

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Kassa

Aan de kassa is het mogelijk om als volgt te betalen:

Online

Via onze webshop kunt u als volgt betalen:

Ik heb een vraag over een kortingsactie. Waar vind ik deze informatie?

Kijk op deze pagina voor de informatie over lopende acties of neem contact op via receptie@burgerszoo.nl.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Ja, er is een speciaal gedeelte op ons parkeerterrein ingericht voor gasten die slecht ter been zijn. Volg hiervoor de bordjes met de rolstoel. Een gehandicaptenparkeerkaart op deze parkeerplekken is wenselijk, maar niet verplicht. Voor het uitrijden heeft u een parkeerkaart nodig.

Mag ik een medisch hulpmiddel (rolstoel, scootmobiel, rollator, loopfiets) zelf meenemen?

Ja, uiteraard is het meenemen van een eigen rolstoel, scootmobiel, rollator of dergelijk hulpmiddel toegestaan. Voor het meenemen van een loopfiets(je) vanwege medische redenen, verzoeken wij u vooraf even contact op te nemen met de receptie (026 – 44 24 534 of receptie@burgerszoo.nl). Mocht u over een medische verklaring van een arts beschikken, dan is dat wenselijk.

Ik heb een hulphond. Mag deze mee?

Normaliter zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers’ Zoo. Een uitzondering bestaat er voor speciaal getrainde en opgeleide honden die ter begeleiding worden gebruikt van gehandicapten, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden/assistentiehonden. Overleg met de afdeling receptie van Burgers' Zoo is hiervoor vereist (receptie@burgerszoo.nl of 026 - 44 24 534).

Hulphonden moeten zichtbaar herkenbaar zijn als hulphond door bijv. een tuigje, halsband en/of een certificaat-pas én te allen tijde aangelijnd blijven. Hulphonden mogen in elk deel van ons park komen. Houd wel rekening met onze dieren (afstand) en met name de katachtigen (leeuwen, tijgers, etc.).

Zijn er rookzones in Burgers’ Zoo?

Als familiepark is Burgers’ Zoo natuurlijk rookvrij. Hiermee beschermen we al onze bezoekers én dieren tegen het schadelijke meeroken en de vele kinderen in ons park tegen de verleiding van het roken. Want iedereen wil dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Maar natuurlijk blijven rokers van harte welkom! Daarom zijn er verspreid over ons park speciale rookplekken met asbaktegels, waarin u ook uw peuken kunt achterlaten. U mag roken binnen de gemarkeerde zones rondom de rooktegels. Dit geldt ook voor e-sigaretten. 

Zijn er kluisjes beschikbaar in Burgers' Zoo?

Ja, net voorbij de entree, vlakbij de toiletten, zijn er kluisjes te huur voor je zware/kostbare spullen. Een muntstuk van € 0,50 heb je nodig. Het formaat van een kluisje is 48 x 37 x 48 cm.

Waar vind ik een EHBO-post?

In Burgers’ Zoo zijn er altijd gediplomeerde EHBO-ers en bedrijfshulpverleners aanwezig. Mocht zich een ongeval dan wel een calamiteit voordoen, dan moet u zich altijd houden aan de aanwijzingen die door de betreffende medewerker(s) aan u worden gegeven.

De EHBO-posten bevinden zich bij de hoofdingang, het Park Restaurant, het Bush Restaurant en het Safari Meeting Centre.

Mocht u zelf een ongeval dan wel een calamiteit waarnemen, bel dan nooit rechtstreeks het alarmnummer 112, maar neem direct contact op met het externe alarmnummer van de receptie van Burgers’ Zoo (026 – 354 78 79). In het park treft u op de looppaden BHV-alarmbordjes aan met daarop het alarmnummer en plaatscode (bijv. R10). Door middel van het doorgeven van deze plaatscode kunnen de collega’s en hulpdiensten zo snel mogelijk naar de exacte locatie van het ongeval.

Is er een afgesloten ruimte om borstvoeding te geven/te kolven?

Wij stellen onze EHBO-ruimtes ter beschikking voor het geven van borstvoeding of om te kolven. De EHBO-ruimtes die hiervoor gebruikt kunnen worden:

- EHBO ruimte Hoofdingang

- EHBO ruimte Park Restaurant

- EHBO ruimte Bush Restaurant

Meld u zich bij een van de medewerkers tijdens uw bezoek. Houd er wel rekening mee dat EHBO-gevallen altijd prioriteit hebben.

Zijn er ruimtes beschikbaar voor babyverzorging?

In alle toiletgroepen is er ruimte voor babyverzorging, denk aan een verschoningstafel. Luiers, billendoekjes, etc. kunnen niet worden aangekocht in Burgers’ Zoo.

Kan ik gebruik maken van Wi-Fi in het park?

Ja, dat kan! Burgers’ Zoo heeft een openbaar Wi-Fi netwerk (BurgersZoo). Een wachtwoord is niet vereist en hier gebruik van maken is gratis.

Wat is het aanbod op het gebied van horeca in Burgers' Zoo?

U kunt bij ons terecht in diverse restaurants: o.a. Park Restaurant, Bush Restaurant en de Coffee Corner. We werken zoveel mogelijk met ambachtelijke, dagverse en eerlijke producten waarbij we de maaltijd bereiden waar u bij bent.

Klik hier voor meer informatie over de horeca en o.a. de menukaarten.

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten bij Burgers’ Zoo?

Enkele gerechten worden vegetarisch aangeboden, zie de menukaarten op deze pagina.

Wij adviseren altijd om vóór het bestellen navraag te doen bij de horecamedewerkers over dieetwensen en/of allergenen.

Kan ik in Burgers’ Zoo glutenvrij of lactosevrij eten?

Graag biedt Burgers’ Zoo in het Bush Restaurant en Park Restaurant de mogelijkheid om glutenarm of lactosevrij te eten indien dat is gewenst. Wij informeren u graag welke ingrediënten er in bepaalde gerechten zitten en hoe gerechten worden bereid. Meld u zich daarvoor bij een medewerker achter het buffet of aan de kassa.

Burgers’ Zoo werkt in de keuken met producten waar gluten in zitten, meel, brood etc. Doordat het bereidingsproces voor glutenvrij eten niet is gescheiden van het 'gewone' eten is het onmogelijk om glutenvrij 100% te garanderen. Bepaalde ingrediënten en gerechten zijn in principe glutenvrij, maar wij hanteren glutenarm als de norm voor ons horeca-assortiment.

Het meenemen van eigen eten/drinken i.v.m. allergieën is zeker toegestaan.

Mag ik mijn eigen eten of drinken meenemen?

Het meenemen van eigen eten of drinken is toegestaan. Dit kan in het park genuttigd worden op het terras van het Park Restaurant, op het terras van de Desert of elders op een bankje in het park. Het nuttigen van eigen meegebrachte eten/drinken in een van onze restaurants wordt niet gewaardeerd.

Het meebrengen van alcoholische dranken is niet toegestaan.

Kan ik een tafel reserveren in het Park/Bush restaurant?

Het is niet mogelijk om een tafel te reserveren in een van onze restaurants. De enige uitzondering hierop is het boeken van het all inclusive Giraffenarrangement, een kinderfeestje of een zakelijk event.

Krijg ik korting in de horeca als abonnementhouder?

Nee, er geldt geen korting in de horeca voor abonnementhouders.

Welke betaalmogelijkheden zijn er in de horeca?

In de horeca is het mogelijk om als volgt te betalen:

Zijn er buggy's, bolderkarren of kinderwagens te huur bij Burgers' Zoo?

Wij verhuren geen buggy's of bolderkarren, maar wel kinderwagens. Deze zijn bedoeld voor één kind, tot ca. 5 jaar. Een kinderwagen kan niet worden gereserveerd, maar worden gehuurd aan de hoofdingangskassa voor € 10,00, waarvan € 8,00 borg. 

Uiteraard is het zelf meebrengen van een buggy, bolderkar of kinderwagen ook toegestaan.

Mag ik een loopfiets/step meenemen voor mijn kind?

Nee, loopfietsen of stepjes zijn in ons park helaas niet toegestaan.

Vanwege het hellende terrein op diverse locaties in ons park kunnen er heuvelafwaarts al snel gevaarlijke situaties ontstaan. Medewerkers bij de ingang bewaren de loopfietsjes overdag op een veilige plaats totdat u ze bij vertrek weer meeneemt, maar idealiter laat u de loopfietsjes bij voorbaat graag thuis of in de auto.

Zijn er speeltuinen in Burgers’ Zoo?

Ja, er zijn diverse speeltuinen te vinden in Burgers' Zoo.

Speelbeek

In een kabbelend beekje, via stapstenen over het water of via hoge touwbruggen en glijbanen kan jong en oud naar hartenlust in en rond het water spelen. De Speelbeek bevindt zich naast de ingang van de Bush.

Kids Jungle

Een groot indoor speelparadijs naast het Park Restaurant voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Burgers' Avonturenland

Een avontuurlijke, duurzaam en natuurlijk ontworpen speeltuin naast het terras van het Park Restaurant met glijbanen, touwbruggen en klimtorens voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er is een speciaal veilig gedeelte voor kinderen van 0 t/m 4 jaar ernaast gebouwd.

De Klimtuin

Een kleinere buitenspeeltuin naast de boomhut De Leeuwenkuil bij de gorilla's voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Vanaf welke leeftijd mag een kind alleen naar Burgers’ Zoo?

Kinderen en jongeren tot 16 jaar mogen niet zonder begeleiding het dierenpark bezoeken. De meerjarige ouder/begeleider is te allen tijde verantwoordelijk voor de minderjarigen. Lees hier meer informatie in het Parkreglement.

Bij twijfel of vragen, neem contact op via receptie@burgerszoo.nl of 026 – 44 24 534.

Wat is de KidsClub van Burgers’ Zoo?

Jonge dieren(tuin)-fans kunnen tijdens een schooljaar meedoen met een van de KidsClubs van Burgers’ Zoo. De kids komen elke maand eenmaal op zondag bij elkaar voor een programma van twee tot drie uur onder begeleiding van een vast team van Burgers’ Gidsen.

Er is veel animo! Kijk hier voor meer informatie.

Kan ik een kinderfeestje geven in Burgers’ Zoo?

Wat is er nu leuker dan een verjaardag vieren in Burgers' Zoo? Dwaal af naar de bodem van de Ocean, ga op zoek naar dieren in de Bush of spot de tientallen soorten vlinders in de Mangrove!

Kies een van de thema’s (haai, vogel of vlinder) en of er liever frietjes of pizza wordt gegeten. Een kinderfeestje is minimaal één week van tevoren te reserveren vanaf minimaal 5 kinderen, begeleid door maximaal 2 volwassenen.

Kijk hier voor meer informatie of boek het kinderfeestje!

Ik houd mijn spreekbeurt over Burgers’ Zoo of een dier! Waar vind ik info?

Hartstikke leuk! Met ‘jouw spreekbeurt over Burgers’ Zoo’ komt een kind van alles te weten over ons dierenpark. Meer informatie over ‘werken als een dierverzorger’? Dit werkstuk laat zien wat een dierverzorger allemaal doet. 

Kijk ook op onze website voor specifieke info over onze dieren of planten, de ecodisplays of de Burgers’ Zoo als bedrijf.

Succes!

Zijn er ook kleurplaten?

Voor de creatievelingen onder ons hebben we hier een aantal downloadbare kleurplaten van Burgers’ Zoo.

Wie zijn Zoë en Silos?

In 2016 leerden bezoekers van Burgers’ Zoo voor het eerst het nieuwsgierige, leergierige meisje Zoë kennen in de black-light musical Deep Ocean Monsters. Ze is als abonnementhouder heel vaak in Burgers’ Zoo te vinden, waar ze opvalt door haar grote kennis van de dieren en de natuur. In Burgers' Zoo leert Zoë als vaste dierenparkbezoeker stagiair dierverzorging Silos kennen, wiens vader ranger in Belize is. Zoë & Silos beleven samen allerlei avonturen in Burgers' Zoo.

Samen hebben Zoë en Silos al in heel veel musicals in Burgers’ Zoo gespeeld. Samen gingen ze op avontuur in de Ocean, de Bush, de Desert, de Mangrove en op Safari. Kijk hier alle musicals terug!

Kan ik ook filmpjes kijken van Burgers’ Zoo?

Op ons YouTube-kanaal staan honderden informatie, leuke en interessante filmpjes om te bekijken.

Kijk hoe onze Videoranger een bezoekje brengt aan verschillende dieren of ga terug in de tijd naar Burgers’ Zoo Natuurlijk uit 2014 – 2016!

Wat is het Safari Meeting Centre in Burgers’ Zoo?

Het Safari Meeting Centre is een professioneel congrescentrum met een adembenemend uitzicht op de savanne van de Safari en het tropisch regenwoud van de Bush van Burgers' Zoo.

Onze royale ontvangstruimte, stijlvolle congreszaal, luxe vergaderlodges en sfeervolle restaurant maken een onvergetelijke indruk op u en uw gasten. Of het nu om een zakelijke borrel gaat, een congres of personeelsfeest, in het Safari Meeting Centre midden in Burgers' Zoo wordt elk event een succes!

Vind hier meer informatie over het SMC!

Is er een groepstarief voor een dagje Burgers’ Zoo?

Groepstarief

0 t/m 3 jaar: gratis

Kind 4 t/m 9 jaar: € 24,50

Volwassene: € 26,00

Groepsprijzen gelden voor groepen van 20 betalende personen en groter. Om gebruik te maken van de groepsprijzen kunt u dit hier boeken.

Is een schoolreis mogelijk in Burgers’ Zoo?

Werelddelen laten zien aan uw leerlingen/studenten én een leerzaam dagje uit organiseren? Burgers’ Zoo biedt verschillende mogelijkheden voor een leerzame en educatieve schoolreis voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo/hbo en universiteit. Omdat Burgers’ Zoo grotendeels overdekt is, zorgen weersonafhankelijke parkdelen als de Bush, Desert, Ocean en Mangrove ervoor dat bij elk weertype een schoolreis een geslaagde dag wordt.

Kijk hier voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid of boek direct uw schoolreis!

Voor specifieke vragen, neem contact op via events@burgerszoo.nl of 026 – 35 37 201.

Kan ik een rondleiding boeken?

Tijdens een gezellige rondleiding beleeft u de verschillende werelden in Burgers' Zoo nog beter en ontdekt u dingen die u waarschijnlijk zonder gids niet had gezien. Een rondleiding kost € 35,00 per groep tot maximaal 16 personen en dient minimaal 2 weken vooraf te worden aangevraagd. Een geldig toegangsbewijs is nodig!

Kijk hier voor meer informatie of boek uw rondleiding.

Mag ik een fotoreportage/fotoshoot organiseren in Burgers’ Zoo?

Burgers' Zoo is door de kleurrijke, verschillende ecodisplays een mooi decor voor fotoreportage. Toch zijn reguliere fotoshoots niet toegestaan in Burgers' Zoo. Dit geldt voor o.a. fotoreportages omtrent verlovingen, geboortes, kleding, vrijgezellenfeesten, jubilea, et cetera.

Burgers’ Zoo positioneert zichzelf als een dierenpark dat zijn bezoekers de dieren en planten zo natuurlijk mogelijk wil laten beleven, vooral door de natuurlijke leefomgeving zo gedetailleerd mogelijk na te bootsen en dieren in grote vrijheid te laten leven. Daar hoort een uitgebreide fotoreportage helaas niet bij. Bovendien ontvangt Burgers’ Zoo jaarlijks tientallen tot honderden verzoeken. In het verleden hebben we dit wel eens gedaan, maar herhaaldelijk veel negatieve reacties van onze betalende bezoekers ontvangen.

De enige uitzondering op bovengenoemde is het maken van een bruidsreportage. Hier gelden strikte richtlijnen voor. Neem hiervoor contact op via receptie@burgerszoo.nl.

Wat voor een aanvullende (horeca) arrangementen heeft Burgers’ Zoo?

Bij Burgers’ Zoo bieden we verschillende soorten groepsarrangementen (particulier of zakelijk) aan die uw dag nog completer maken. Zo kunt u kiezen uit een standaard groepsbezoek, een aanvullend Pelikaanarrangement of een aanvullend Giraffenarrangement. Hier vindt u meer informatie.

Wat voor een evenementen kan ik organiseren in Burgers’ Zoo?

Burgers’ Zoo is de perfecte plek voor een dagje uit voor zowel de particuliere dagbezoeker als ook de zakelijke gast.

Burgers’ Zoo faciliteert in kleinschalige groepsbezoeken voor familie- of vriendengroepen, schoolreizen of kleine zakelijke bedrijven, maar kan ook het decor vormen voor grote zakelijke partijen tijdens een congres, bedrijfsevenement, personeelsdag, klantendag, bedrijfsfeest of receptie.

Complementair aan een groepsbezoek zijn de mogelijkheden uit het uitgebreide horeca-aanbod (ontvangst, lunch, diner, borrel, hapjes, feestavond) of educatieve activiteiten zoals rondleidingen, teambuilding, workshops of lezingen.

Kijk hier voor meer informatie of neem contact op via events@burgerszoo.nl of 026 – 35 37 201.

Ik wil een bedrijfsevent/congres organiseren, kan dat?

Ja, het Safari Meeting Centre is de perfecte plek voor het organiseren van een inspirerend en succesvol congres!

Een uitdagende lezing in het Auditorium voor 500 gasten, stimulerende workshops in de Lodges voor 100 gasten of een informatiemarkt in de ruime Foyer voor ruim 550 sponsors en standhouders? Maatwerk is mogelijk! Met een congresarrangement bent u een halve of hele dag verzorgd: van parkeren en ontvangst tot lunch of diner.

Neem contact op via events@burgerszoo.nl of 026 – 35 37 201.

Waar vind ik meer informatie over het commercieel gebruik van foto’s of video’s door mijzelf of door Burgers’ Zoo zelf?

Burgers’ Zoo begrijpt dat u het moois dat u ziet wilt vastleggen en uiteraard is het toegestaan te fotograferen en te filmen. Wel voor eigen gebruik en dus niet met het doel om dit beeld- en/of geluidsmateriaal te commercieel te publiceren, tenzij u daarvoor een verzoek hebt ingediend bij Burgers’ Zoo (marketing@burgerszoo.nl) en hiervoor schriftelijke toestemming hebt ontvangen.

Lees hier meer over het gebruik van foto-, film- of geluidsmateriaal voor privé gebruik of publicatie, en over het gebruik van dit materiaal door Burgers’ Zoo zelf.

Welke vacatures zijn er bij Burgers’ Zoo?

Altijd al willen werken in een dierentuin of zelfs specifiek bij Burgers’ Zoo?

Lees hier alle informatie over wat het betekent om te werken bij Burgers’ Zoo, hoe medewerkers het ervaren en vind direct alle openstaande vacatures!

Kan ik stage komen lopen bij Burgers’ Zoo?

Burgers’ Zoo is op zeer uiteenlopende gebieden een prachtig stageadres om praktijkervaring op te doen en de theorie met de praktijk te verbinden.

Stages voor één dag (snuffelstages) of korter dan 6 weken zijn niet mogelijk bij Burgers’ Zoo. Lees hier meer informatie over stage lopen in een dierenpark en vind direct alle openstaande stagevacatures!

Is het mogelijk om een dagje mee te lopen met een dierverzorger?

Burgers’ Zoo ontvangt jaarlijks tientallen verzoeken van mensen die enorm graag voor een dag dierverzorger willen zijn. Vanwege het belang van dierwelzijn, de werkdruk van de dierverzorgers en leidinggevenden en de veiligheidseisen en -risico’s is niet mogelijk om een dag mee te lopen met een dierverzorger. 

Mag ik een kijkje nemen achter de schermen in Burgers’ Zoo?

Burgers’ Zoo ontvangt jaarlijks tientallen verzoeken van mensen die vanwege speciale redenen een kijkje achter de schermen willen nemen. Vanwege het belang van dierwelzijn, de werkdruk van de dierverzorgers en leidinggevenden en de veiligheidseisen en -risico’s is niet mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen.

Soms organiseert Burgers’ Zoo een speciaal kijkje achter de schermen bij de Ocean voor dagbezoekers en/of abonnementhouders. Zie de activiteitenagenda of dit momenteel van toepassing is. 

Help! Mijn vraag staat hier niet tussen…

Staat uw vraag niet in de veelgestelde vragen? Neem dan contact op via receptie@burgerszoo.nl of bel naar 026 – 44 24 534 om een medewerker te spreken.

Wij helpen u graag dan zo spoedig mogelijk verder!