Ga terug

IJstijd & Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo presenteert: IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet
Zaterdag 14 oktober 2023 tot en met zondag 7 januari 2024

Inbegrepen bij het entreeticket en gratis voor abonnementhouders!

 

Een avontuurlijk evenement van de herfstvakantie tot en met de kerstvakantie: IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet. Verspreid door het dierenpark spotten bezoekers tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte, die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen. Diverse dieren bewegen en maken geluid. Kom het beleven: een ijskoud avontuur voor jong en oud!

 

Van de reusachtige mammoet tot de verrassend kleine dwergolifant
Bezoekers ontdekken negentien verschillende diersoorten die leefden in de IJstijd in natuurgetrouwe afmetingen. De wolharige mammoet is ontzagwekkend groot, terwijl de dwergolifant verrassend klein blijkt te zijn. Sommige diersoorten blijken al sinds de IJstijd voor te komen en in al die tijd nauwelijks veranderd te zijn. Op een wandeltocht door het park ontmoet je alle ijstijd-dieren!

 

Op avontuur met Snowy de poolvos
Snowy de poolvos neemt de jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour langs alle dieren op een route door het park. Het verhaal kan op elk informatiebord deel voor deel gelezen worden, maar nog leuker is het om de QR-codes te scannen op je smartphone, waarna het verhaal wordt verteld door stemacteurs. Spelenderwijs leren kinderen veel over de ijstijd-dieren, terwijl ze het kleurrijke verhaal op de voet volgen.

 

Extra activiteiten in vakanties en weekenden
In vakanties en weekenden kunnen kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken als aspirant-archeologen of kunstzinnige Neanderthalers: zo graven ze bijvoorbeeld botfragmenten, mammoetkiezen en pyriet op, of maken ze hun eigen artistieke grottekeningen.

Agenda kinderactiviteiten 
• Weekenden van 29 oktober t/m 7 januari: 11.00-15.00 uur
• Herfstvakantie (14 t/m 29 oktober): 11.00-16.00 uur
• Kerstvakantie (23 december t/m 7 januari): 11.00-15.00 uur

Voor het bekijken van de ijstijd-dieren en de educatieve audiotour gelden onze standaard openingstijden.

Veel gestelde vragen

Uiteraard is het maken van een foto bij de gigantisch grote mammoet al een hele mooie herinnering op zich! Ook verkoopt de Parkwinkel tijdens het evenement speciale knuffels, zoals een mammoet, poolvos en sneeuwuil. Geen knuffelliefhebber? Ook sokken, mokken of pennen worden er verkocht!

 

De ijstijd-dieren zijn met veel zorgvuldigheid en nauwkeurigheid met de hand gemaakt. Wij vragen bezoekers de ijstijd-dieren niet aan te raken om zodoende ervoor te zorgen dat ze in perfecte staat blijven.

Zowel IJstijd & Zoo als de activiteiten zijn volledig toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen en kinderwagens.

Het evenement is voor bezoekers met een geldig abonnement gratis te bezoeken. Naast de reguliere activiteiten en de peuter- en peuter-/kleuterrondleidingen zijn er geen andere activiteiten voor abonnementhouders. De kleine bijdrage voor de rondleidingen geldt ook voor abonnementhouders.

Speciaal voor de peuters en kleuters organiseren wij de "Brrrr… Wat is het koud" peuter- kleuterrondleidingen onder begeleiding van een gids. Wij willen de jongste bezoekers van 3 t/m 6 jaar en een (groot)ouder of verzorger graag laten zien hoe dieren zich aanpassen aan de kou. De kinderen maken kennis met poolvos Snowy, een mammoet, de dwergolifant en nog vele andere dieren. Klik hier om u en uw kind(eren) aan te melden voor een van de beschikbare tijdstippen.

De audiotour is beschikbaar in de Nederlandse en Duitse taal. Via elk type smartphone kan deze worden beluisterd door gemakkelijk de QR-code op het spandoek bij de Coffee Corner te scannen of de QR-codes te scannen die bij de ijstijd-dieren te vinden zijn.

IJstijd & Zoo is geschikt voor jong en oud. De educatieve audiotour is speciaal ontworpen voor kinderen tot en met 8 jaar. De peuterrondleiding is geschikt voor kinderen tot 3 jaar (en hun begeleiders) en de peuter-/kleuterrondleiding is bedoeld voor kinderen tot 5 jaar (en hun begeleiders).

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het evenement IJstijd & Zoo in Burgers' Zoo. Je hebt alleen een geldige toegangskaart of een geldig abonnement nodig. Gedurende de periode dat het evenement plaatsvindt, zijn er een aantal speciale peuter- en kleuterrondleidingen onder leiding van een gids. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding van € 2,00 p.p., welke geheel ten goede komt aan natuurbehoud. De overige activiteiten in het park zijn gratis.

Het evenement loopt van de herfstvakantie tot en met de kerstvakantie (14 oktober 2023 t/m 7 januari 2024).

De educatieve audiotour langs de ijstijd-dieren is dagelijks beschikbaar gedurende het evenement. De extra activiteiten worden aangeboden in de weekenden tussen 11.00 - 15.00 uur, in de herfstvakantie tussen 11.00 - 16.00 uur en in de kerstvakantie tussen 11.00 - 15.00 uur.