Het leven staat nooit stil in het dierenpark: altijd gebeurt er wel wat! Niet al het nieuws is groot genoeg om er direct een heel artikel aan te wijden, maar veel kleine nieuwtjes samen zorgen toch voor een interessante update. Lees daarom snel over drachtige zeekoe en het vertrek van de dikhoornschapen.
De Maleise beren werden verblijd met een prijswinnende mega-pompoen van meer dan 635 kilo zwaar. Het uit elkaar halen en opsmikkelen van deze reuzenvrucht was een feest voor de beren en een feest om te zien!
De dikhoornschapen zijn uit de collectie gehaald. Omdat deze dieren nauwelijks in Europese dierentuinen te vinden zijn, was uitplaatsing van jongen moeilijk. Er deed zich de kans voor om de hele groep gezamenlijk over te dragen aan een Frans dierenpark.
De jonge panter, die geboren is op 2 september 2021, krijgt bij schrijven van deze ZieZoo af en toe de gelegenheid om naar buiten te gaan in de separatie-ren achter de schermen. Zo kan ze (want het is een vrouwtje) rustig wennen aan de omgeving. Als alles goed gaat, zal ze in de loop van de maand januari te zien zijn voor het publiek.
Het zeekoevrouwtje is drachtig. Tijdens haar eerste dracht toonde ze een typisch ‘heuveltje’ rondom haar geslachtsdelen en dat is nu ook weer het geval. Ook heeft ze vorige winter meerdere keren gepaard. We duimen dat het allemaal voorspoedig verloopt! U kunt meekijken via de livestream.
De jongste boreling bij de adelaarsroggen is de eerste nakomeling van een mannetje dat al een hele tijd geleden uit een Pools dierenpark hier naartoe is verhuisd om een nieuwe bloedlijn op te starten. Nu heeft dit mannetje zich daadwerkelijk als fokmannetje bewezen!
Eén van onze drie geribbelde neushoornvogelmannetjes in de Bush is naar Avifauna vertrokken, waar een passend vrouwtje op hem wacht. Een kleine twee jaar heeft de vogel in de Bush gevlogen. Er zijn nu nog twee neushoornvogels in de Bush te bewonderen.
Diverse soorten mieren zijn de natuurlijke predatoren van vlinderpoppen. Daarom zien we ze liever niet in groten getale in de poppenkast in de Mangrove. De constructie waar de poppen worden opgehangen, is recentelijk aangepast. Water moet de mieren weerhouden om naar de poppen toe te klimmen.
Een van de haremhouders bij de zebra’s is aan een hartinfarct bezweken. Dat betekent de komende tijd mogelijk onrust bij de Grantzebra’s. De merries uit deze harem zullen zich immers bij een andere harem aan moeten sluiten. Of een van de jonge hengsten moet zijn kans grijpen om de vrouwtjes over te halen zich bij hem aan te sluiten. Een interessante tijd!
Al eerder vertelden we in de ZieZoo over dit project, waarbij macrofotografie en DNA-monsters helderheid moeten geven over de exacte soorten steenkoraal in ons koraalbassin. Inmiddels is het project afgerond. Er zijn 124 koralen gefotografeerd, met de huidige kennis komt dat op 104 soorten koraal.
Drie cichlidensoorten (de salvini, blauwoog- en parelmoer-cichlide ) zijn uit het aquarium van de Fazanterie naar de Mangrove verplaatst. Een koppel Pantano-cichlides is daarvoor teruggekomen in de hoop dat ze hier voor nageslacht gaan zorgen. We hebben nog niet eerder gekweekt met deze soort.
De dierenposters die verkocht worden in de Parkwinkel zijn in een nieuw jasje gestoken.
Ze worden verkocht in een koker en bezoekers krijgen de keuze om een ophangsysteem met magnetische houten latjes erbij aan te schaffen.
Naast de vlinder- en vogel-zoekkaart is er nu ook een reptielen- en amfibieënkaart verkrijgbaar in de Parkwinkel op A4-formaat.
Koninklijke Burgers’ Zoo verkoopt weer een aantal informatieborden van dieren, die echt in het park gehangen hebben. Deze keer gaat het om Ocean-bordjes van diverse vissoorten die te koop zijn voor 15 euro per stuk.
Koninklijke Burgers’ Zoo is door Michelin bekroond met twee Michelinsterren. In de Michelin Reisgids…
26 september 2024
Indrukwekkende draken, eenhoorns, centauren, boomnimfen, sfinxen, zeemeerminnen en talloze andere be…
5 september 2024
Stichting Future For Nature (FFN), gevestigd in Burgers’ Zoo, zet zich in voor het belang van natuur…
3 september 2024