Duurzaamheid

Duurzaamheid

The green key

The Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Een bedrijf met een Green Key keurmerk bespaart het milieu op vele vlakken, zonder dat de bezoekers inleveren op comfort of kwaliteit. Het gaat een stap verder dan de normale wet- en regelgeving eist.

De verplichte en optionele normen zijn vastgesteld door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). In de handleiding vindt u meer informatie over deze normen. De normen richten zich onder andere op interne- en externe communicatie, gebruik van energie/gas /water, afvalmanagement, vervoer, eten en drinken, papier, inkoop, etc.

Ieder bedrijf moet voldoen aan een aantal verplichte normen en een aantal optionele normen. Het aantal optionele normen bepaald de gradatie brons, zilver of goud. Burgers’ Zoo bezit het Green Key keurmerk sinds 2004 en wel de gradatie goud! De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit heeft dispensatie verleend voor de norm verlichting. Wij zullen de verlichting waar mogelijk gefaseerd vervangen door duurzame led verlichting. Ons streven is deze gradatie vast te houden en continu verdere stappen te maken op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

FSC

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een wereldwijde organisatie voor goed bosbeheer. De FSC is een internationaal opererende, onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, waarin alle betrokkenen bij goed bosbeheer zijn verenigd.

Burgers' Zoo steunt de doelstellingen van FSC om de bossen duurzaam te beheren en illegale houtkap te voorkomen van harte.

 

Daarom is met FSC een overeenkomst gesloten dat minimaal 50 % van al het hout dat nu voor de bouw van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo wordt gebruikt, FSC-hout zal zijn. Deze nieuwste ontwikkelingen omvatten de bouw van moderne stallen voor alle hoefdieren van Burgers' Safari en de bouw van foyers en congreszalen bovenop deze stallen.

Voor meer informatie over FSC kunt u kijken op de website van FSC Nederland

 

Layer _142

VIS Wijzer

Goede VIS is een initiatief van Stichting De Noordzee. De eerste VISwijzer verscheen in 2004. De VISwijzer 2009/2010 is de vierde editie en een uitgave van Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds.

Stichting De Noordzee is de onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en een gezonde zee vol vis, dolfijnen en ander leven.

 

Hun speerpunten zijn: scheepvaart, duurzame visserij, ruimtegebruik op zee, (groene) energie en beschermde gebieden.

Stichting De Noordzee is van oudsher vooral actief 'achter de schermen'. Lobbyen in Den Haag en Brussel. Samen met gebruikers van de Noordzee zoeken naar concrete oplossingen voor belangrijke problemen.

En indien nodig gaan ze naar de rechter om verandering af te dwingen.

 

Je zou kunnen zeggen dat Stichting De Noordzee de advocaat van de zee is.

Steeds vaker laat Stichting De Noordzee ook een breder publiek zien hoe bijzonder die Noordzee is, hoe wij werken om haar te beschermen en wat mensen zelf kunnen doen voor een schone, gezonde en veilige Noordzee.

Voor meer informatie over de VISwijzer kunt u kijken op de website van VISwijzer

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement