Duurzaamheid

Duurzaamheid

The green key

The Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Een bedrijf met een Green Key keurmerk bespaart het milieu op vele vlakken, zonder dat de bezoekers inleveren op comfort of kwaliteit. Het gaat een stap verder dan de normale wet- en regelgeving eist.

De verplichte en optionele normen zijn vastgesteld door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). In de handleiding vindt u meer informatie over deze normen. De normen richten zich onder andere op interne- en externe communicatie, gebruik van energie/gas /water, afvalmanagement, vervoer, eten en drinken, papier, inkoop, etc.

Ieder bedrijf moet voldoen aan een aantal verplichte normen en een aantal optionele normen. Het aantal optionele normen bepaald de gradatie brons, zilver of goud. Burgers’ Zoo bezit het Green Key keurmerk sinds 2004 en wel de gradatie goud! De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit heeft dispensatie verleend voor de norm verlichting. Wij zullen de verlichting waar mogelijk gefaseerd vervangen door duurzame led verlichting. Ons streven is deze gradatie vast te houden en continu verdere stappen te maken op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

FSC

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een wereldwijde organisatie voor goed bosbeheer. De FSC is een internationaal opererende, onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, waarin alle betrokkenen bij goed bosbeheer zijn verenigd.

Burgers' Zoo steunt de doelstellingen van FSC om de bossen duurzaam te beheren en illegale houtkap te voorkomen van harte.

 

Daarom is met FSC een overeenkomst gesloten dat minimaal 50 % van al het hout dat nu voor de bouw van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers' Zoo wordt gebruikt, FSC-hout zal zijn. Deze nieuwste ontwikkelingen omvatten de bouw van moderne stallen voor alle hoefdieren van Burgers' Safari en de bouw van foyers en congreszalen bovenop deze stallen.

Voor meer informatie over FSC kunt u kijken op de website van FSC Nederland

 

Layer _142

VIS Wijzer

De VISwijzer is een initiatief van Good Fish Foundation, Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds. De Good Fish Foundation is een onafhankelijke milieuorganisatie die zich ten doel stelt de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen. Dit doen ze door de vraag naar goede vis te vergroten. De VISwijzer helpt consumenten met het maken van een verantwoorde keuze. 

 

Good Fish Foundation richt zich op alle partijen die betrokken zijn in de keten, van zee tot bord. Dit zijn de vissers en vistelers, verwerkingsbedrijven, handelsorganisaties, beleidsmakers en de consument. Ook werkt ze samen met partnerorganisaties in Nederland en Europa op belangrijke thema’s als illegaal gevangen vis, sociale omstandigheden en traceerbaarheid. 

 

U kunt de nieuwste papieren editie van de VISwijzer vinden in Burgers Zoo. Ook kunt u de VISwijzer app downloaden, zo heeft u hem altijd bij de hand!

Voor meer informatie over de VISwijzer en The Good Fish Foundation kunt u kijken op www.goedevis.nl.

Pinnen in Burgers' Zoo

Bij Burgers' Zoo kunt u overal pinnen: zowel bij de entree als in onze restaurants en winkels. Dat is wel zo gemakkelijk, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. 

Panter (1)

 

Wanneer u pint, heeft dit minder ecologisch impact. Door middel van pinnen zijn er minder cash afnames, wat resulteert in minder transport voor bijvoorbeeld het bijvullen van een ATM. Daarnaast zal er, bij de toename van pinnen, minder processing van cash plaatsvinden!

Bij een toename van pingebruik zal er minder transport bestaan door klanten om cash geld af te halen bij fysieke punten. Wanneer er minder cash gebruik van bankbriefjes is, zorgt dit ook voor minder cash gebruik van munten. 

Door te pinnen helpt u o.a. mee koraalriffen te beschermen en klimaatopwarming tegen te gaan. Enkele dieren uit ons park vertellen u hieronder waarom.

Meer over pinnen in ons park

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement