Natuurbescherming in Belize

CSFI Shipstern, Belize

CSFI Shipstern, Belize

Corozal Sustainable Future Initiative (CSFI) is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. In 1989 werd het Shipstern Nature Reserve opgericht door de International Tropical Conservation Foundation (ITCF), een organisatie zonder winstoogmerk die wordt geleid door Koninklijke Burgers’ Zoo en Papiliorama Zoo (Zwitserland). In 2012 werd het Shipstern Nature Reserve omgedoopt tot CSFI.

Belize

Belize heeft een omvattend systeem van beschermde gebieden, sommige goed beschermd, andere slechts op papier. De regering sloot samenwerkingsverdragen af met non-gouvernementele organisaties voor het gezamenlijk beheer van een aantal van deze beschermde gebieden. Op deze wijze richtte het met de Corozal Sustainable Future Initiative (CSFI), in het leven geroepen door ITCF, een Trust op voor het beheer van het Shipstern Natuurreservaat en andere beschermde gebieden.

ITCF streeft er naar geen bijkomende kosten te hebben of deze tot een strikt minimum te beperken (minder dan 3%). Kosten voor administratie, fondsenwerving en coördinatie worden door Burgers' Zoo en Papiliorama gedekt. ITCF is daardoor in staat alle individuele gevers te kunnen garanderen, dat hun giften voor 100% voor het gegeven doel worden gebruikt. Sinds 1989 is voor ITCF het Shipstern Nature Reserve in N.O. Belize (C.A.) het eerste en voornaamste project geweest. Dit project is inmiddels uitgegroeid tot een groot regionaal natuurbeschermings programma.

Bekijk meer over ons natuurproject

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement