Winteravondlezingen

Winteravondlezingen

Van oktober t/m maart vinden in principe op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis! Overige luisteraars betalen aan de avondkassa 2,50 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre. De lezingen zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. Om erbij te zijn dient u zich van tevoren aan te melden. Hieronder vindt u alle aankomende lezingen en daarbij de mogelijkheid om u in te schrijven.

Pure Pictures -Safari Meeting Centre 06 297 (3)

Winteravondlezing 20 december: ‘Mensapen, Vroegmensen en Mensen’

Professor emeritus Jan van Hooff, een bekende apendeskundige, neemt de luisteraars mee op een expeditie door de evolutie van de primaten. Het blijkt dat tussen mensapen, vroegmensen en mensen een wereld van verschil is, en ook weer niet…

Winteravondlezing 17 januari: ‘Aziatische zangvogels in de Bush en in het wild’

De nieuwe natuurbehoudscampagne van EAZA heeft de crisis van de Zuidoost-Aziatische zangvogels als thema. Daarom staan we op deze avond stil bij deze gevederde zangers. Hoofd dierverzorging Christiaan Luttenberg vertelt uit de praktijk in de Bush, biologe Constanze Mager schetst de situatie in het wild en vertelt over de gezamenlijke natuurbehoudscampagne.

Winteravondlezing 21 februari: ‘Over vrouwen en mannen’

Vrouw en man — onuitputtelijke bron van schoonheid en drama in de natuur. Professor emeritus Anton Grootegoed, ontwikkelingsbioloog, geeft een inkijkje vanuit evolutionair oogpunt, over hoe genen en hormonen een boeiend spel spelen bij het ontstaan van vrouw en man bij vogels, muizen en mensen.

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement