Winteravondlezingen

Winteravondlezingen

Van oktober t/m maart vinden in principe op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis! Overige luisteraars betalen aan de avondkassa 4,00 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre. De lezingen zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. Om erbij te zijn dient u zich van tevoren aan te melden. Hieronder vindt u de lezingen van het winterseizoen 2018/2019 en de daarbij horende inschrijfformulieren.

Pure Pictures -Safari Meeting Centre 06 297 (3)

Winteravondlezing 17 oktober: Thema nog onbekend

Thema en spreker van deze lezing zijn nog niet bekend en worden zo spoedig mogelijk hier aangekondigd. Trouwe aanwezigen kunnen zich toch al inschrijven!

Winteravondlezing 21 november: ‘De Amerikaanse woestijn – een plaatje!’

Reis mee naar de prachtige Amerikaanse rotswoestijn! Biologe Constanze Mager vertelt aan de hand van schitterende foto’s over de aanpassingen van dieren en planten aan dit interessante ecosysteem. U maakt kennis met ruilratten, dikhoornschapen en hazen met gigantische oren en zult verstelt staan van de bijzonderheid van schoonheid van cactussen en yucca’s.

Winteravondlezing 18 december: 'Het Disney gevoel voor wildlife'

Of het nu om excursies naar Afrika gaat -waarbij je kunt knuffelen met wilde katten- of om onze westerse perceptie op trofeejacht. We kijken vaak te rooskleurig naar wilde katten en wildlife. Dat is de mening van Simone Eckhardt, oprichtster van stichting SPOTS, een stichting die zich inzet voor de wilde katachtigen. Leer tijdens de lezing van Simone meer over wilde katten en toerisme. (Let op, deze winterlezing is op dinsdagavond!).

Winteravondlezing 16 januari: ‘De fok van roggen en haaien’

Niet elke haai legt een ei; ook niet elke rog – dat wist u toch? Ocean-bioloog Max Janse legt op deze avond uit, wat bij de voortplanting van kraakbeenvissen komt kijken. Natuurlijk vertelt hij ook over de uitdaging van het fokken met deze dieren in aquaria. Wat het een en ander betekent in het kader van Europese fokprogramma’s voor vissen. Maar Max zal ook hele praktische voorbeelden geven.

 

Winteravondlezing 20 februari: Thema nog onbekend

Thema en spreker van deze lezing zijn nog niet bekend en worden zo spoedig mogelijk hier aangekondigd. Trouwe luisteraars kunnen zich toch al inschrijven!

 

 

Winteravondlezing 20 maart: Thema nog onbekend

Thema en spreker van deze lezing zijn nog niet bekend en worden zo spoedig mogelijk hier aangekondigd. Trouwe luisteraars kunnen zich toch al inschrijven!

 

 

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement