Winteravondlezingen

Winteravondlezingen

Van oktober t/m maart vinden in principe op elke derde woensdag van de maand avondlezingen voor natuurliefhebbers plaats. Deelname is voor abonnementhouders gratis! Overige luisteraars betalen aan de avondkassa 4,00 euro.

Winteravondlezingen vinden plaats in het Auditorium van het Safari Meeting Centre. De lezingen zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. Om erbij te zijn dient u zich van tevoren aan te melden. Hieronder vindt u de lezingen van het winterseizoen 2018/2019 en de daarbij horende inschrijfformulieren.

Pure Pictures -Safari Meeting Centre 06 297 (3)

Winteravondlezing 21 november: ‘De Amerikaanse woestijn – een plaatje!’

Reis mee naar de prachtige Amerikaanse rotswoestijn! Biologe Constanze Mager vertelt aan de hand van schitterende foto’s over de aanpassingen van dieren en planten aan dit interessante ecosysteem. U maakt kennis met ruilratten, dikhoornschapen en hazen met gigantische oren en zult verstelt staan van de bijzonderheid van schoonheid van cactussen en yucca’s.

Winteravondlezing 18 december: 'Het Disney gevoel voor wildlife'

Of het nu om excursies naar Afrika gaat -waarbij je kunt knuffelen met wilde katten- of om onze westerse perceptie op trofeejacht. We kijken vaak te rooskleurig naar wilde katten en wildlife. Dat is de mening van Simone Eckhardt, oprichtster van stichting SPOTS, een stichting die zich inzet voor de wilde katachtigen. Leer tijdens de lezing van Simone meer over wilde katten en toerisme. (Let op, deze winterlezing is op dinsdagavond!).

Winteravondlezing 16 januari: ‘De voortplanting van roggen en haaien’

De presentatie zal achtergrond informatie geven over de vreemde wereld van de voortplanting bij haaien en roggen. Wist u dat een haai een ei kan leggen? Hoe verzorgt hij zijn jongen? Naast de biologische kant zal ook de voortplanting van deze dieren in aquaria worden aangestipt: Hoe kan je het stimuleren? Waar moet je op letten? Als voorzitter van de kweekprogramma’s van haaien en roggen in Europa zal Max Janse uitleggen hoe dit georganiseerd is en hoe de resultaten zijn, met natuurlijk een knipoog naar de resultaten van de haaien en roggen kweek in Burgers’ Zoo.

Winteravondlezing 30 januari: film 'Scars'

De natuurbehoudsorganisatie Nova Atlantis van Karin Hartman zet zich al vele jaren in voor onderzoek aan en behoud van walvissen en dolfijnen rond de Azoren. De film ‘Scars’ (met Nederlandstalige ondertiteling) die onder meer getoond is op het Conservation Film Festival in New York laat het werk van Nova Atlantis op indrukwekkende wijze zien. Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan mevrouw Hartman.

Winteravondlezing 20 februari: Zoetwatervissen

Bioloog en Burgers’ Zoo gids Nand Sibbing heeft al meerdere keren themawandelingen over zoetwatervissen gegeven. Zijn publiek was telkens zo enthousiast, dat we hem nu hebben uitgenodigd om een avondlezing te verzorgen. Laat u betoveren door zijn verhalen over barbelen, longvissen en meer! Biologe Constanze Mager zal in het kort ook de bedreigingen van deze soortenrijke diergroep toelichten.

Winteravondlezing 20 maart: Thema nog onbekend

Thema en spreker van deze lezing zijn nog niet bekend en worden zo spoedig mogelijk hier aangekondigd. Trouwe luisteraars kunnen zich toch al inschrijven!

We gebruiken cookies voor een optimale beleving van deze site.

Akkoord Privacy Statement