Eén momentje voor een bewuste keuze…

Wij maken gebruik van cookies om jouw websitebezoek zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Wij verzoeken je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze. Lees hoe wij met privacy en cookies omgaan.

Twee jonge zebra's verkennen de savannevlakte
Terug

Twee jonge zebra's verkennen de savannevlakte

donderdag, 03 september 2020
Twee jonge zebra's verkennen de savannevlakte

Twee zebraveulens van twee weken oud verkennen deze week de uitgestrekte savannevlakte van Burgers' Zoo. In ons dierenpark leeft een kudde Grantzebra's die maar liefst zeventien dieren telt. De kudde bestaat uit drie verschillende harems, die elk geleid worden door een hengst met steun van een alfamerrie in de harem.

Bekijk de foto's

Jaarlijks vier tot vijf zebrageboortes

Vanwege de grote zebragroep worden er gemiddeld vier tot vijf zebra's per jaar geboren in ons park. Om inteelt te voorkomen, verhuizen met enige regelmaat Arnhemse dieren naar collega-dierenparken in heel Europa. Grantzebra's zijn groepsdieren, die binnen de grote kudde in afzonderlijke harems leven. Zo'n harem wordt geleid door een hengst, waarbij de alfamerrie in de harem hem assisteert.

Kapers op de kust

Jonge mannetjes worden na enkele jaren als ze geslachtsrijp beginnen te worden door hun eigen vader uit de harem verjaagd. Deze jonge dieren zoeken vaak elkaars gezelschap op en vormen zogenaamde vrijgezellengroepen. Wanneer de vrijgezellen zich groot en sterk genoeg wanen, proberen ze zebramerries te schaken om zelf een harem te vormen. Een haremhengst houdt de vrouwtjes en jongen in zijn harem dus constant nauwlettend in de gaten.

Oost-Afrikaanse savanne in Arnhem

Grantzebra's zijn typerende bewoners van de Oost-Afrikaanse savanne. Naast de zebra's leven er bij ons ook Rothschild giraffen, basterdgemsbokken, ellips waterbokken, Beisa oryxen, witbaardgnoes en breedlipneushoorns op de uitgestrekte vlakte. Verder zijn in Burgers' Safari leeuwen en cheeta's in afzonderlijke verblijven te bewonderen.

Reacties


Meer nieuws


We zijn weer open!

We zijn weer open!

woensdag, 18 november 2020

De Nederlandse dierenparken mogen vanaf donderdag 19 november weer bezoekers toelaten. Vanzelfsprekend zijn wij erg verheugd met dit goede nieuws!

Lees meer
Burgers' Zoo klantvriendelijkste leisure bedrijf van Nederland

Burgers' Zoo klantvriendelijkste leisure bedrijf van Nederland

dinsdag, 17 november 2020

Consumenten roepen Koninklijke Burgers’ Zoo uit tot klantvriendelijkste leisure bedrijf van Nederland met een gemiddelde waardering van 8,4. Dit blijkt uit het grootste onafhankelijke onderzoek naar klantvriendelijkheid in Nederland, dat inmiddels al 13 jaar loopt en wordt verricht door onderzoeksbureau MarketResponse.

Lees meer

We zijn weer open!

Burgers' Zoo is weer geopend! In ons park nemen we verschillende maatregelen om de gepaste afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen. Zo hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken, is het noodzakelijk dat alle bezoekers (ook abonnementhouders) op voorhand online toegang tot het park reserveren.